patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Ενώ τα σπίτα μας έχουν πάρει φωτιά εμείς τραγουδάμε!!! (Με αφορμή τη δυσφήμιση της Πάτμου με τον κορονοϊό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης)

KAMPOS PARALIAτου Νίκου Μελιανού

Με αυτήν την περίφημη φράση τελειώνει ένας από τους μύθους του Αισώπου, θέλοντας ο δημιουργός του να τονίσει την ελαφρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα.
Έτσι την Παρασκευή 14 Μαΐου στην εκπομπή του MEGA Live news στις 16.50 έκπληκτοι παρακολουθήσαμε την κα Ιοκάστη σε ρεπορτάζ της εκπομπής του κ. Ευαγγελάτου, να αναφέρεται όπως επίσης και ο κ. Ευαγγελάτος, σε περιοχές με αυξητικά κρούσματα κορονοϊού και ότι ίσως αυτό αποτελέσει απαρχή λήψης νέων μέτρων, έκτακτα, σε τουριστικές περιοχές, που είναι υψηλού κινδύνου.

 

Την ώρα που γινόταν αναφορά σε 10 τουριστικές περιοχές μεταξύ των οποίων και η Πάτμος, φάνηκε στην οθόνη πίνακας που έγραφε μόνο 5 νησιά μεταξύ των οποίων ήταν η Πάτμος, τονίζοντας μάλιστα οι συντελεστές της εκπομπής, ότι από το κόκκινο που είναι θα εισέλθουν στην κατηγορία βαθύ κόκκινο, με το αιτιολογικό ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα που υπήρξε άρση των περιορισμών. Έτσι τόνισαν, αλλά αυτό έγραφε και η μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης, ότι υπάρχει θρίλερ με τα νησιά ναυαρχίδες του τουρισμού τα οποία θα μπουν στο βαθύ κόκκινο λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

 

Και ενώ πήγαν σε άλλο θέμα, επανήλθαν μετά από 1 ώρα και 15’ να ξαναπούν για τα εν Ελλάδι κρούσματα και τσούπ!!!

Ξαναφαίνεται ο πίνακας με το όνομα της Πάτμου να φιγουράρει στην Τρίτη σειρά. Όμως μετά από λίγο βγήκε σε τακτική ενημέρωση ο αρμόδιος κος Χαρδαλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως κάποια δεδομένα των τελευταίων ημερών τον προβληματίζουν, όπως και τους αρμόδιους καθηγητές λοιμοξιολόγους γι’ αυτό και απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των 10 νησιών που ακούστηκαν από την εκπομπή του MEGA μεταξύ των οποίων και η Πάτμος, ώστε να είναι συνεπείς οι κάτοικοι στην τήρηση των κανόνων καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα.

 

Όχι εφησυχασμός, ναι στην εγρήγορση μέχρι να γίνει το τείχος τη ανοσίας.

Όμως επί τούτων κάποια ερωτήματα:


Ο κ.. Χαρδαλιάς διαρρέει στους δημοσιογράφους ενωρίτερα αυτά που θα πει αργότερα;  Τότε δεν χρειάζεται η παρουσία του στην ενημέρωση.
Πώς είναι δυνατόν ο δήμαρχος και το Κέντρο Υγείας Πάτμου να μην έχουν ενημερωθεί για κάτι σχετικό και να το μαθαίνουν από την τηλεόραση;
Γιατί ο λαλίστατος κ. Ευγαγγελάτος δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς στην Πάτμο για να διασταυρώσει την είδηση;


Γνωρίζει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το κακό που έκανε στο νησί μας με τις αδιασταύρωτες πληροφορίες του, οι οποίες χαντακώνουν ολόκληρο νησί; Ειδικά την ίδια ημέρα που είχαμε μόνο 1 κρούσμα;

 

Ήδη έγιναν πολλές ακυρώσεις αφίξεων αλλά και πολλά τηλεφωνήματα για το γεγονός αυτό.
Έγινε λοιπόν η δυσφήμιση, το νησί ήταν και είναι ανάστατο, και σύμφωνα με την παροιμία: «ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος», προσπάθησαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι αρχικά να πιέσουν καταστάσεις για αναδιατύπωση και διόρθωση της είδησης και στη συνέχεια ο κ. δήμαρχος με τη δήλωσή του προσωρινού χαρακτήρα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

Και ενώ θα περίμενε κάποιος να γίνει μια έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα αποφάσιζε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων σε περίπτωση μη αποκατάστασης της τρωθείσας φήμης του νησιού μας, βγήκε μια ανακοίνωση ενός δελτίου τύπου του κ. Δημάρχου, άγνωστο αν ήταν υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είναι ένα γενικόλογο κείμενο το οποίο ρίχνει στα μαλακά όλους τους  «καλοθελητές» κάνοντάς τους σε περίπτωση ατιμωρησίας να θρασύνονται έτι περισσότεροι, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο τους, που είναι εις βάρος του νησιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε ανοχή ούτε δημόσιες σχέσεις αλλά κατά μέτωπον επίθεση.

 

Άλλωστε είναι καλύτερο να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται. Πρέπει να αναγκάζονται όλοι αυτοί οι καλοθελητές να παραδέχονται τα λάθη τους και να ζητούν συγγνώμη. Μόνο έτσι θα καταξιωθούν στη συνείδηση του ακροατηρίου τους.
Και μόνον τότε θα σταματήσουμε και εμείς να επιβεβαιώνουμε τον Αίσωπο, αφού ενώ τα σπίτια μας έχουν πάρει φωτιά και καίγονται εμείς τραγουδάμε. Ελπίζω όχι παράφωνα και φάλτσα!!! Βέβαια θα χρειαστεί να αποβάλουν οι ντόπιοι μάγκες όλες εκείνες τις κακές συνήθειες της έπαρσης στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και ας σκεφθούν την υγεία των συνανθρώπων τους.

 

Υ.Γ. Φυσικά στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν και άλλα κανάλια δυσφημίζοντας το νησί μας. Να γιατί επιμένουμε σε αυστηρότερου τύπου ανακοινώσεις αφού όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό ρητό : «τιμωρείτε τους ατάκτους ίνα μη υπεραίρονται», αλλά και για να μην έχει εφαρμογή η άλλη νεοελληνική παροιμία που λέει: «ότι κάνουν τα θεμέλια προσκυνούν τα κεραμίδια».

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

sunios

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr