patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Το τουριστικό γραφείο χωρίς υπάλληλο. Γιατί;

CHORA 111 Iουνίου 2018 η τουριστική περίοδος  ξεκίνησε και το τουριστικό γραφείο είναι κλειστό.

Η τουριστική σεζόν άρχισε τυπικά από τις 31 Μαρτίου 2018 με την άφιξη των κρουαζιεροπλοίων. Είμαστε ένα νησί προνομιούχο   και κορυφαίο στον θρησκευτικό τουρισμό.Υπάρχει όμως και σκληρός ανταγωνισμός. 


Αυτό λοιπόν το προνομιούχο νησί έχει ένα τουριστικό γραφείο το οποίο 11 Ιουνίου 2018 είναι κλειστό γιατί δεν έχει υπάλληλο. Συγχαίρουμε τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής κ. Σάκη Ελισσαίου που κάποιες ώρες το κρατάει ανοιχτό, αλλά δεν θα το λάβουμε υπ όψιν στο δημοσίευμα μας, διότι ο Δήμος Πάτμου θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε λύσει οριστικά αυτό το σοβαρό θέμα και η τουριστική επιτροπή να είχε πιέσει και να μην αφήσει τον Δήμο σε αυτή τη χαλαρή επιλογή  περιμένουμε τις προσλήψεις. Αυτά είναι δικαιολογίες.
Το ερώτημα είναι. Έχουν καταλάβει τι σημαίνει τουρισμός για το νησί μας;  Τι σημαίνει για την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων ; Μάλλον όχι γιατί αν το είχαν καταλάβει δεν θα αφήνανε το νησί με κλειστό τουριστικό γραφείο.
Τουριστικό νησί με κλειστό τουριστικό γραφείο είναι σαν σπίτι χωρίς πόρτες και παράθυρα.
Δυστυχώς υπάρχει απαξίωση του τουρισμού όταν όλα εξαρτώνται από αυτόν. Και είναι λυπηρό.
Και αυτό το λέμε, διότι η δημιουργία ενός και μοναδικού Φορέα, Οργανισμός Τουρισμού- Πολιτισμού- Αθλητισμού θα έλυνε πολλά θέματα. 15 χρόνια το διατυμπανίζουμε από τα άρθρα μας. Επειδή όμως για την Πάτμο για να γίνει θε πρέπει να αντιακταστήσει το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  κάποιοι θέλουν να κρατούν ομήρους τους φορείς, με επιχορήγιση απ΄ότι τους περισσεύει   για να μη χάσουν τα κεκτημένα τους.
Και η λύση είναι μία και εύκολη, όπως σε όλους τους προορισμούς. Δημιουργία Οργανισμού τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος θα επιχορηγείται από τον Δήμο Πάτμου και ο κάθε τομέας  με προκαθορισμένη ποσοστιαία συμμετοχή στην επιχορήγηση, όχι ότι μας περισεύει, η οποία θα είναι ανάλογη με τη συμμετοχή στην ανάπτυξη του νησιού.
Το τουριστικό γραφείο πρέπει να είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Ο υπάλληλος ή οι υπάλληλοι θα δουλεύουν στην καμπάνια τουριστική προβολή και επικοινωνία του νησιού, υπάρχουν πολλές ενέργειες για να προετοιμάσουν από το χειμώνα και να φέρουν τουρισμό στο νησί τις ανάλογες εποχές. Βλέπε πνευματικό κέντρο, ο υπάλληλος με σύμβαση πληρώνεται και είναι όλο το χρόνο εκεί.
Έτσι θα ήταν και ο υπάλληλος του τουριστικού γραφείου.
Και αυτό που θα γράψω γνωρίζω ότι κανείς περί του Δήμου και όχι μόνο , δεν θα το καταλάβει, γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι για ένα τουριστικό νησί, αλλά θα το γράψω.
Ο Δήμαρχος Πάτμου ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι πρώτα χρειάζεται συμβούλους επικοινωνίας, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων και μετά συμβούλους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους.
Και υπάρχουν νέοι στην Πάτμο που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και με λίγη εξάσκηση θα προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε αυτό το Δήμο και το νησί.
Και είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε στην οργάνωση αν χρειαστεί.