patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Πρόεδρος Σωματείου τουριστικών καταλυμμάτων: Ενημέρωση για επανακατάταξη σε κλειδιά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την επικείμενη επανακατάταξη των καταλυμάτων μας σε κλειδιά, η οποία οφείλει να γίνει μέχρι το τέλος του 2017, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες του φορέα μας.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον Ν.4276/2014 όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου μας οφείλουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 να περάσουν από διαδικασία πιστοποίησης και κατάταξης σε κλειδιά, για την οποία αρμόδιος φορέας ορίστηκε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος(ΞΕΕ).

Ειδικότερα προβλέπεται ότι

μέχρι τις 31.12.2017 οι επιχειρήσεις μας οφείλουν να αξιολογηθούν εκ νέου, καταβάλλοντας παράβολα στο ΞΕΕ
επιπρόσθετα, οφείλουν να καταβάλουν και αμοιβή στον διαπιστευμένο φορέα (ιδιωτικές εταιρείες πιστοποίησης) που θα συντάξει την τεχνική έκθεση με τα βαθμολογούμενα κριτήρια
το πιστοποιητικό κατάταξης που θα εκδίδεται θα έχει πενταετή διάρκεια, με την υποχρέωση να ανανεώνεται – επ’ αμοιβή - πριν τη λήξη του

Επειδή το μέτρο αυτό επιφέρει επιπλέον λειτουργικά έξοδα στις επιχειρήσεις μας, ο φορέας μας είναι σε διαβούλευση με το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να πετύχουμε τους ευνοϊκότερους δυνατόν όρους, με τους οποίους θα γίνει αυτή η επανα-πιστοποίηση. Ζητούμε η διαδικασία αυτή να παραμείνει στον ΕΟΤ και να μην υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε επιπλέον αμοιβές στις ιδιωτικές εταιρείες.

Θεωρούμε ότι - δεδομένου και του διετούς χρονικού περιθωρίου που υπάρχει – δεν χρειάζεται να προβείτε άμεσα σε καμία βιαστική ενέργεια, συνάπτοντας σύμβαση με κάποια εταιρεία πιστοποίησης. Εξάλλου, η διαβούλευση δεν έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε ακόμη σε διαπραγμάτευση.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε άμεσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η πρόεδρος
Πέντε Γιακουμίνα