patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

TO-NERO-IMERIDA3BINTEO Nίκος Μελιανός . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της www.patmostimes.gr, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  4 Σεπτεμβρίου 2015 από 17:00 – 21:00, η ημερίδα ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ με θέμα «ΠΡΟΣ ΤΗ BΙΩΣΗΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» που οργανώθηκε από το Σύλλογο PATMOS HABITAΤS στην αίθουσα του "ΠΑΤΜΙΟΝ" στη Σκάλα της Πάτμου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΠΑΤΜΙΟΝ πνευματικού κέντρου με την παρουσία πολιτών της προέδρου του Πνευματικού κέντρου.

 


Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο ωκεονολόγος και μέλος του συλλόγου Patmos habitats κ.Τζιουζέπε Noταμπάρτολο.

Την ημερίδα παρουσίασε ο Willebrord Sluijters μέλος του Patmos Habitats)Επικεφαλής της ομάδας για την Ιταλία και τη Μάλτα στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής για τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Προγράμματα Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) .
Ομιλητές ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Στόικος. Χαιρέτησε την ημερίδα και έκανε απολογισμό του μέχρι τώρα έργου του για το νερό.TO-NERO-IMERIDA6
Ακολούθησαν ο κ. Δημήτρης Μέντης, ερευνητής στο Royal Institute of Technology (Στοκχόλμη).
«Εγκαταστάσεις αφαλάτωσης με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου».
Μπάμπος Χαραλάμπους, KANA Hydrocontrol Ltd & J2C Water Ltd (Κύπρος) «Η διαχείριση δικτύων ύδρευσης σε συνθήκες έντονης λειψυδρίας»
Νίκος Αλμπανόπουλος, Διαχειριστική Αρχή των Ευρωπαϊκών Ταμείων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Σύρος),
«Η χρηματοδότηση έργων για τη βιώσιμη διαχείριση υδάτινων πόρων στο Νότιο Αιγαίο»
Έκλεισε την ημερίδα ο Willebrord Sluijters  

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην είσοδο του ΠΑΤΜΙΟΝ ήταν αναρτημένα έργα των παιδιών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της Αννίτας Ασλάνογλου με θέμα το νερό .

 

{youtube}wYzEsR9LQfc{/youtube}