patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτμου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται οι εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτμου. Λειτουργούν οι τομείς πληροφορικής και Οικονομίας με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Οι απόφοιτοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία παίρνουν απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο της ειδικότητας που παρακολούθησαν, εκπαιδεύονται στα αντίστοιχα εργαστήρια των τομέων και ειδικοτήτων, και τους δίνεται το δικαίωμα απόκτησης άδειας.

Οι απόφοιτοι συνεχίζουν τις σπουδές σε : ΤΕΙ (ανώτατα ΤΕΙ) και εγγράφονται στα ΙΕΚ κατά προτεραιότητα.

Όπως μας είπε η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Σοφία Μιχελή-Γαμπιέρη, « το ΕΠΑΛ δεν πρόκειται να κλείσει όπως ακούγεται από κάποιους . Απεναντίας, γίνονται προσπάθειες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ να λειτουργήσει και ο τομέας ηλεκτρολογίας».

Τα πλεονεκτήματα του ΕΠΑΛ.

1. Χορηγεί στους αποφοίτους Πτυχίο ειδικότητας

2. Χορηγεί στους αποφοίτους Απολυτήριο με ενδοσχολικές εξετάσεις

3. Οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα επαγγελματικών τομέων & ειδικοτήτων ? γενικής παιδείας & ωφελιμότητας (εκτός των Αρχαίων Ελληνικών) και παράλληλα εκπαιδεύονται στα εργαστήρια τομέων και ειδικοτήτων-γενικής παιδείας & ωφελιμότητας (εκτός των Αρχαίων Ελληνικών) και παράλληλα εκπαιδεύονται στα εργαστήρια τομέων και ειδικοτήτων ? γενικής παιδείας & ωφελιμότητας (εκτός των Αρχαίων Ελληνικών) και παράλληλα εκπαιδεύονται στα εργαστήρια τομέων και ειδικοτήτων.

4. Οι απόφοιτοι εγγράφονται στα ΙΕΚ κατά προτεραιότητα σε σχέση με τους απόφοιτους των ΓΕ.Λ.

5. Οι απόφοιτοι έχουν δικαίωμα απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 3 της ειδικότητας που αναφέρεται στο πτυχίο τους.

6. Οι απόφοιτοι έχουν όλα τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το απολυτήριο Λυκείου.

7. Οι απόφοιτοι (Β' Ομάδας) εισάγονται με πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ -ΑΤΕΙ της επιλογής τους.

8. Οι απόφοιτοι (Α' Ομάδας) εισάγονται με ειδικές πανελλήνιες εξετάσεις και με ειδικό ποσοστό σε τμήματα και σε σχολές των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.)