patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Ελέξτε σήμερα την όραση σας! εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων όρασης.

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτμου σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική του  Πανεπιστημίου Πατρών με κεντρικό μήνυμα "Συνήθη προβλήματα όρασης στους ενήλικες.

Πρόληψη & Αντιμετώπιση".

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας, αλλά και τις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου 2013 στην Ενοριακή Αίθουσα Κάμπου και ώρα 11:00π.μ., στις 21 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και ώρα 10:00π.μ. και στις 22 Ιουνίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και ώρα 10:00π.μ..

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προληπτικός έλεγχος του βυθού οφθαλμού (βυθοσκόπηση με ειδικά μηχανήματα- ψηφιακές κάμερες βυθού), σε όποιον το επιθυμεί, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων ευρημάτων των παραπάνω νόσων.

Ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο έμπειρων οφθαλμιάτρων με επικεφαλής τον κ. Φαρμακάκη Νικόλαο, Καθηγητή-Διευθυντή της Οφθαλμολογικής  Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.