patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: OI EΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ , ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ότι τόσα χρόνια δεν κάνει η συντεταγμένη πολιτεία δια των θεσμοθετημένων οργάνων της, ηθελημένα ή αθέλητα , έρχεται να το κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία , και τα αλτρουιστικά αισθήματα κάποιων αγνών ιδεολόγων συνανθρώπων μας .

Μιλάμε και αναφερόμαστε για την περίφημη πια (οι γιατροί θα αποκήρυσσαν τον χαρακτηρισμό περίφημη) ομάδα Αιγαίου με τους γιατρούς κάθε ειδικότητας , που εδώ και χρόνια διασχίζουν με τα φουσκωτά τους , τις θάλασσες της πατρίδας, μας και ειδικά του Αιγαίου, προσφέροντας αφιλοκερδής τις υπηρεσίες τους στους ξεχασμένους από την πολιτεία κατοίκους του , ιδιαίτερα σε αυτούς που ζουν στις εσχατιές τις Ελλάδας περιοχές πρώτης γραμμής αλλά δυστυχών τρίτης ταχύτητας . Όπως λοιπόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ιατρικό τμήμα της ομάδας Αιγαίου πραγματοποιείται ιατρική εξετάσεις στις ειδικότητες :

Ακτινολόγος                                                     Ορθοπεδικός

Αγγειοχειρουργός                                              Ουρολόγος

Γενικός χειρουργός                                             Παιδίατρος

Γυναικολόγος                                                  Πλαστικός χειρουργός

Δερματολόγος                                                  Πνευμονολόγος

Καρδιολόγος                                                    Ψυχίατρος

Οφθαλμίατρος                                                 ΏΡΛ.

Ενώ λειτούργησε Ιατρείο υπερήχων και μαστού αλλά και υπέρηχου θυρεοειδούς ενώ έγινε έλεγχος Μεσογειακής ή Δρεπανοκυτταρικής αναιμίας και στίγματος .

Επί διήμερο ? δυστυχώς τόσο λίγο χρονικό διάστημα ? τόσο επέτρεπε το καθήκον τους λόγω επισκεπτών τους και σε άλλα νησιά ? στο Κ.Υ. Πάτμου έγινε λαϊκό προσκύνημα , από το πλήθος κόσμου που συνέρρεε εκεί για εξετάσεις και προληπτικό έλεγχο , στις παραπάνω ειδικότητες.

Επίσης έγινε οδοντιατρικός έλεγχος και φθορίαση σε μαθητές των 3 οικισμών του νησιού , όπως επίσης προληπτικός έλεγχος σκολίωσης ? κύφωσης ? καρδιολογικής ? οφθαλμολογικής ? ΩΡΛ έλεγχος στα παιδιά καθώς και παιδοορθοπεδική εξέταση .

Αυτή τη φορά επίσης υπήρχε και μια σοβαρή καινοτομία . Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων επισκέφθηκαν και εξέτασαν αρκετούς ασθενείς κατοίκους . Ευγενικοί, καλοσυνάτοι μειλίχιοι , υπομονετικοί έκαναν τις εξετάσεις , έδιναν θάρρος στους ασθενείς και πάντα είχαν έναν καλό λόγω να πουν.

Όμως η πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ δε σταματά εδώ , αφού κάθε φορά που έρχονται εκτός των ιατρικών γνώσεων προσφέρουν και ένα άλλο κοινωνικό έργο , αξιοθαύμαστο .

Έτσι :

-Έχουν φτιάξει το γήπεδο 5x5 (που δυστυχώς η δημοτική αρχή είχε εγκαταλείψει , προφανές επειδή άλλοι το έφτιαξαν και πήραν τη δόξα , αφού δεν έγινε τόσα χρόνια κάποια συντήρηση )

-Παιδικές χαρές στους 3 οικισμούς

-Προσφορά ηλεκτρονικού υλικού , Computer , φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων κ.τ.λ. στα σχολεία του νησιού.

Και φέτος εγκαινίασαν μια νέα παιδική χαρά στο νηπιαγωγείου Κάμπου .

Η φιλοξενία και η προσπάθεια δείπνου προς τιμήν τους από το Δήμο της Πάτμου ήταν η ελάχιστη ένδειξη αναγνώριση της προσφοράς τους και μικρό  αντίδωρο για όσα έχουν προσφέρει στο νησί μας .

Αυτή είναι η αιτία που ο κόσμος τους αγαπά , αισθάνεται σιγουριά   με την άφιξή τους , πηγαίνουν μαζικά για εξετάσεις και κάθε φορά τους προτρέπει και τους παρακαλεί , αν είναι δυνατόν να μείνουν περισσότερο .

Φίλοι γιατροί της ομάδας Αιγαίου . Καλά ταξίδια σε γαληνεμένες θάλασσες . Και να θυμάστε πάντα ότι κάποιοι άνθρωποι σας αγαπούν , σας σκέπτονται και θα σας περιμένουν ευχόμενοι ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ .

 Σημείωση : Με την αναφορά που κάναμε στην ομάδα Αιγαίου δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την προσφορά του ιατρικού, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάτμου . Κάνουν και αυτοί τη δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες . Η προσφορά τους είναι σημαντική . Ας μας επιτρέψουν όμως μια φορά το χρόνο να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε     'κάποιους άλλους οι οποίοι προσφέρουν στους κατοίκους μας αυτό που κάποιοι άλλοι όχι βέβαια με υπαιτιότητα δικής τους , δεν μπορούν να τους δώσουν.