patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. 2 ΕΩΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

FESTIVAL_ARXEIO

Φωτό αρχείου (Κ. Σταμπούλης)        Διοργανώνεται και φέτος το  Φεστιβάλ   Θρησκευτικής Μουσικής   Πάτμου στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος  της  οποίας   βασίζεται.  Σημαντικό μέρος του προγράμματος αφορά γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες του έντεχνου και δημοτικού τραγουδιού και ξένα ορχηστρικά και φωνητικά σύνολα.

Το 11ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής θα διεξαχθεί από Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 και το πρόγραμμα του έχει ως ακολούθως:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.                                                                       ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «CAPPELLA ROMANA»                                                     Αμερικάνικη Χορωδία με ειδίκευση στο Βυζαντινό και Σλάβικο ρεπερτόριο.

2Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.                                                                               ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ ? ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ DUENDE  Η νέα δισκογραφική πρόταση της Ελένης Πέτα σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη με μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου και της Ελληνικής τραγουδοποιίας.

3Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.                                                                                 Rosa das Rosa , Οι δρόμοι της Παναγίας με το σύνολο παλιάς μουσικής "Sinfonia"                    Μεσαιωνικά τραγούδια για την Παναγία και χορούς του 13ου και 14ου αιώνα.

4Η ΣΝΑΥΛΙΑ  ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.                                                                                    Συναυλία της Ορχήστρας του Φεστιβάλ Πάτμου με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά  Σε πρώτη παρουσίαση το έργο του Μπάμπη Μπλαζουδάκη «Άγιος Μηνάς: Αντιμέτωπος με τη Θάλασσα», ειδικά γραμμένο για το Φεστιβάλ.

5Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.                                                                          ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ JAZZ με το VOYAGE JAZZ QUARTET. Αφιέρωμα στην θρησκευτική μουσική των νέγρων της Αμερικής, και συνθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα από μεγάλους πατέρες της Jazz.