patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821

 

25h MARTIOU 2022 5

 

Από το Δήμο Πάτμου ανακοινώθηκε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821


ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 24ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023 , όλων την δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ, τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.

β)Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι. Δημοτικών κτιρίων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Μαρτίου 2023
Α) Ομιλίες με θέμα την ιστορική σημασία της Επανάστασης του 1821 από δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Β) Ώρα 11:00. Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές:
α)της Πατμιάδος Σχολής και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας στην προτομή του Εμμ. Ξάνθου στη Χώρα, β) Δημοτικού Σχολείου Κάμπου στο Ηρώων Κάμπου.
β) Ώρα 12:00. Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Πάτμου στην προτομή του Εμμανουήλ Ξάνθου στη Σκάλα – Πάτμου.
γ) Θα ακολουθήσει παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του νησιού στο κεντρικό δρόμο της Σκάλας .

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
α) Ώρα 11.15: Προσέλευση επισήμων στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
β) Ώρα 11.30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και εκφώνηση του πανηγυρικού από τη δασκάλα του δημοτικού σχολείου Χώρας Πάτμου κ. Βασιλική Παπαδημητρίου.
γ)Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του αγωνιστή και πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας Εμμ. Ξάνθου όπου φυλάσσονται και τα οστά του και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο, το Διοικητή του ΤΕ, Διοικητή του Α.Τ. Πάτμου και Λιμενάρχη Πάτμου.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής .

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ μαθητιώσας νεολαίας στον κεντρικό δρόμο Χώρας από οτν κυκλικό κόμβο προς το Σταθμό Χώρας. Ορίζεται τελετάρχης η κα Ιωάννα Χαλάστρα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ.


Προσκαλούνται όλοι οι Δημόσιοι και Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Σωματείων και των Συλλόγων καθώς και ο Πατμιακός Λαός να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτές.