patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Η Κομπίνα Της ΔΕΗ: Πρώτα Πήραν Δάνειο 1,6 Δισ. Με Υποθήκη Τα Εργοστάσια Λιγνίτη - Μετά Τα Έκλεισαν - Μετά Την Πούλησαν!

mitsotakis lignitis

Μια αποκάλυψη «βόμβα» για τον τρόπο με τον οποίο ληστεύει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες με το ρεύμα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς το σχέδιο για «απολιγνιτοποίηση» της χώρας δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «μπίζνα» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!


Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες φοβούνται να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος για να μην πάθουν κάποιο καρδιακό η κυβέρνηση δανείστηκε 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας.
Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που δεν ανοίγουν τα εργοστάσια λιγνίτη, παρά τις πιέσεις που υπάρχουν και από τα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.


Η αποκάλυψη έρχεται την ώρα που πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Πολωνία μετέθεταν χρονικά τον στόχο της απεξάρτησης από το λιγνίτη σε βάθος δεκαετιών, κάτι που δεν έκανε η δική μας κυβέρνηση, γιατί όπως ανακοίνωνε ο Κ.Μητσοτάκης η Ελλάδα «έχει δεσμευτεί» να προχωρήσει τάχιστα στην «απολιγνιτοποίηση».
Μάλιστα η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να έχει προχωρήσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ θα τις λειτουργούν μέχρι το 2049!


Ο Κ.Μητσοτάκης λοιπόν ποτέ δεν αποκάλυψε σε ποιον «έχει δεσμευτεί» και γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη για βίαιη μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια».


Σύμφωνα με λοιπόν με την «ΕΦ.ΣΥΝ» η ΔΕΗ λοιπόν λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της, δανείστηκε 1,6 δις ευρώ από τις αγορές με ομόλογα που συνδέονταν με την περιβόητη «πράσινη μετάβαση». Πανηγύρισαν μάλιστα για αυτόν τον δανεισμό που αλυσόδεσε την Ελλάδα και τις απαγορεύει την χρήση του λιγνίτη στο όνομα της μείωσης των ρύπων, καθιστώντας μας δέσμιος του φυσικού αερίου.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Μάρτιο του 2021 η Δ.Ε.Η. εξέδωσε ομόλογα με ρήτρα μείωση των ρύπων, μέσω των αμαρτωλών Goldman Sachs και HSBC! Δύο οίκοι που προκαλούν ανατριχίλα:

Η Goldman Sachs με τα περίφημα Swaps του Σημίτη που διέσυραν την Ελλάδα παγκοσμίως και η HSBC με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ».
Η φρενήρης αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, καθιστούν την χρήση των λιγνιτικών μονάδων πολύ φθηνότερη. Έτσι, εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε και τις 8 διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες, η μέση τιμή χονδρικής που σήμερα είναι 250 € ανά μεγαβατώρα ενώ σε ώρες αιχμής φτάνει ακόμα και τα 350 €, θα περιοριζόταν στα 150 €. Πρακτικά, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα κόβονται στη μέση.

 

Η ΔΕΗ λοιπόν πέρασε το αυξημένο κόστος παραγωγής ρεύματος απευθείας στους καταναλωτές. Πράγμα που φυσικά δεν είχε συμβεί όταν το κόστος φυσικού αερίου ήταν στο 1/4 των σημερινών τιμών. Τότε, η διαφορά δεν πέρασε στους καταναλωτές, αλλά έγινε υπερκέρδος για την επιχείρηση, μπόνους για τα golden boys και πολλές παροχές, όπως πολυτελή αυτοκίνητα.


Γι’ αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκαλύπτει σε ποιους έχει δεσμευτεί για την βίαιη απολιγνιτοποίηση που μετέτρεψε την πράσινη μετάβαση σε ένα πράσινο ξέπλυμα κερδοσκοπίας εις βάρος των Ελλήνων!

 

ΠΗΓΉ PRONEWS.GR

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2022

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr