patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Ελάχιστα κρεμοσάπουνα, μερικές μάσκες και “ελεημοσύνες” η προσφορά της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου στην Τρίτη Ηλικία!

XARALAMPOS KOKKINOS

Είναι αποκαλυπτική και παραμένει αναπάντητη η πρόσφατη καταγγελία από το Διευθυντή του Πτωχοκομείου Θήρας κ. Λειβαδάρο. “Κατακεραυνώνει” τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και αναφέρει ότι… ελάχιστα κρεμοσάπουνα και μερικές μάσκες ήταν η “φοβερή” πολιτική παρέμβαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην Τρίτη Ηλικία!

 

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη και το άγχος που έχει ο κ. Χατζημάρκος και τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να αυτοπροβάλλονται, να “αυτοσυγχαίρονται” και να αναζητούν εναγωνίως δημοσιότητα και… ας μην έχουν να πουν απολύτως τίποτα το ουσιώδες τις περισσότερες φορές, όπως στο πρόσφατο” διάγγελμα” για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας!

Αφενός τα άσχημα μαντάτα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου και αφετέρου το “διαζύγιο” που έχουν πάρει με την κοινωνία και τα προβλήματα της, δημιουργούν πανικό και δείχνουν την αναποτελεσματικότητα τους.

 

Οι πολιτικές για την Τρίτη Ηλικία υλοποιούνται πρώτα με καταγραφή των προβλημάτων της σε όλα τα νησιά μας, με συνεργασία και με στοχευμένες παρεμβάσεις που φέρνουν αποτέλεσμα.


Ο κ. Χατζημάρκος και η πολιτική” παρέα” που τον περιστοιχίζει δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω! “Επενδύουν” στις “εθιμοτυπικές” ανακοινώσεις και στα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Δηλώνουν ικανοποίηση αν διατεθούν κάποια οικονομικά πόσα μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων… δηλαδή για το αυτονόητο! Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που προέρχονται από χρήματα Ευρωπαίων (μεταξύ αυτών και των Ελλήνων) πολιτών αυτό τον προορισμό έχουν: να γίνουν πολιτικές για τον άνθρωπο !
Αποτυγχάνουν στη διανομή των χρημάτων που διαθέτουν και απουσιάζει το όραμα και η προοπτική.
Είναι εμφανέστατη η απουσία μεγάλων και οραματικών έργων στο Νότιο Αιγαίο αλλά και οι πολιτικές που θα ανακουφίσουν την κοινωνία μας που υποφέρει.


Το σίγουρο είναι πλέον ότι… ακόμα και τα κρεμοσάπουνα που διανέμουν δεν “ξεπλένουν” την αναποτελεσματικότητα τους και οι μάσκες αδυνατούν να κρύψουν την πολιτική ανικανότητα τους!

Τους θυμίζουμε ότι οι πολίτες του Ν. Αιγαίου – μεταξύ αυτών τα άτομα που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία- απαιτούν σεβασμό και στήριξη και δεν πολίτες β’ κατηγορίας!

 

ΥΓ: Πάντως για προσλήψεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών, συγκεκριμένων δημοσιογράφων και άλλων “ημετέρων” … στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου…. “λεφτά υπάρχουν”!

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ”
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  διευθυντή  του πτωχοκομείου Θήρας Εμμανουήλ Π. Λειβαδάρο στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

 

Κύριε Περιφερειάρχα ο αμέριστος σεβασμός που με λόγια εκφράσατε στους γηραιότερους συμπολίτες μας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας πάσχει διότι δεν επιρρωνύεται από έργα εκ μέρους σας. Εκτός και αν θεωρείτε ως έργα 300 ζευγάρια γάντια, 300 τεμάχια μάσκες και 12 τεμάχια κρεμοσάπουνα των 300 ml.

Ένα παλιό αραβικό ρητό λέει: «Για να μπορέσεις να ξεφορτώσεις ένα φορτίο χαλβά το πιο σημαντικό είναι να έχεις δοχεία για να τοποθετήσεις το χαλβά». Με τη Σοφία και την Αλήθεια ισχύει το ίδιο όπως με το χαλβά. Εμείς κ. Περιφερειάρχα έχουμε αρκετά δοχεία για να τα γεμίσουμε αλήθεια!! Εσείς;

 

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ. Πτωχοκομείου Θήρας
Ο Διευθυντής
Εμμανουήλ Π. Λειβαδάρος

 

Έτσι απάντησε μεταξύ  άλλων ο διευθυντής του πτωχοκομείου Θήρας Εμμανουήλ Π. Λειβαδάρος στο προκλητικό όπως το χαρακτηρίζει μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας. 

 

 

Παρακάτω ολόκληρη η απάντηση 

 

ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ Έξω Γωνιά 08/10/2021
84700 ΘΗΡΑ Φ/Κ. : Υπηρεσίες
ΕΘΝ. ΜΗΤΡΩΟ: 800197-0 αρ. πρωτ. 362
ptthiras@gmail.com ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τηλ. 2286031098 Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο
g.hatzimarkos@pnai.gov.gr
- Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη
Leontaritis.giorgos@gmail.com
- Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων κ. Χ. Δαρζέντα tkmthiras@1730.syzefxis.gov.gr
Κοιν. : Μ.Μ.Ε. Νοτίου Αιγαίου 

 

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο προκλητικό μήνυμα Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

 

Ένας ανθρωπάκος θέλησε να ψωνίσει απόλυτη αλήθεια από το μαγαζάκι της αλήθειας μιας μικρής επαρχιακής πόλης. Εκστασιάστηκε όταν είδε την ταμπέλα έξω από το μαγαζάκι. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ της αλήθειας έγραφε. Σκέφτηκε ότι αν και διέθετε ανεπτυγμένη φαντασία, του ήταν αδύνατον να φανταστεί τι μπορεί να πουλούσαν. Μπήκε. Πλησίασε την κοπέλα που στεκόταν στον πρώτο πάγκο και τη ρώτησε: «Συγνώμη. Είναι αυτό το μαγαζί της αλήθειας;» «Μάλιστα κύριε. Τι λογής αλήθεια θέλετε; Αλήθεια μερική, αλήθεια σχετική, αλήθεια στατιστική, πλήρη αλήθεια;»
Ώστε λοιπόν πουλούσαν αλήθεια. Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο. Να πηγαίνεις σ’ ένα μέρος και να παίρνεις την αλήθεια, ήταν υπέροχο. «Θέλω πλήρη αλήθεια» αποκρίθηκε ο άνθρωπος χωρίς ταλάντευση. «Είμαι τόσο απηυδισμένος από τα ψέματα και τις πλαστογραφίες» σκέφτηκε. «Δε θέλω άλλες γενικεύσεις, ούτε δικαιολογίες, δεν θέλω απάτες ούτε κοροϊδίες» «Απόλυτη αλήθεια» διόρθωσε. «Μάλιστα κύριε. Ακολουθήστε με». Η κοπέλα συνόδευσε τον πελάτη σ’ ένα άλλο μέρος του καταστήματος και δείχνοντας έναν πωλητή με αυστηρό ύφος, είπε: «Ο κύριος θα σας εξυπηρετήσει». Ο πωλητής πλησίασε και περίμενε τον πελάτη να μιλήσει. «Ήρθα ν’ αγοράσω την απόλυτη αλήθεια». «Αχά! Συγνώμη, αλλά γνωρίζετε την τιμή;» «Όχι. Πόσο κοστίζει;» αποκρίθηκε τυπικά. Στην πραγματικότητα ήξερε ότι θα πλήρωνε όσο όσο για να έχει όλη την αλήθεια. «Για όλη την αλήθεια» είπε ο πωλητής «το αντίτιμο είναι ότι ποτέ πια δεν θα έχετε την ησυχία σας». Ένα ρίγος διέτρεξε τη ράχη του ανθρώπου. Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι το κόστος θα ήταν τόσο υψηλό. «Ευχ….Ευχαριστώ……… Συγνώμη…….» ψέλλισε.


Έκανε μεταβολή και βγήκε από το κατάστημα κοιτώντας το έδαφος. Ένιωσε λίγο θλιμμένος όταν κατάλαβε ότι δεν ήταν ακόμα προετοιμασμένος για την απόλυτη αλήθεια, ότι ακόμα χρειαζόταν ορισμένα ψέματα για να βρίσκει ανάπαυση, ορισμένους μύθους και εξιδανικεύσεις για να καταφεύγει, ότι ήθελε κάποιες δικαιολογίες για να μην αντιμετωπίζει τον ίδιο του τον εαυτό …. «Ίσως αργότερα» σκέφτηκε. «Ίσως αργότερα».


Εμείς λοιπόν κ. Περιφερειάρχα θα σας πουλήσουμε με το ζόρι ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τώρα, όχι αργότερα, με αντίτιμο ποτέ πια να μην έχετε την ησυχία σας πάντα βεβαίως με γνώμονα τη νομιμότητα, και την προάσπιση της ποιότητας ζωής των γηραιότερων συμπολιτών μας που φιλοξενούμε στο Ίδρυμά μας.

 

Η απόλυτη αλήθεια που σας πουλάμε ακούει-ανταποκρίνεται σε 300 ζευγάρια γάντια, 300 τεμάχια μάσκες και 12 τεμάχια κρεμοσάπουνα των 300 ml. Αυτή είναι με απόλυτα νούμερα η “βοήθεια” που μας έχετε προσφέρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα που παλεύουμε με θεούς και δαίμονες για να διατηρήσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους στο Ίδρυμά μας.
Δεν γνωρίζουμε εάν είσαστε ή όχι προετοιμασμένος για την απόλυτη αλήθεια που σας πουλάμε, δεν γνωρίζουμε εάν χρειάζεστε ορισμένα ψέματα για να βρίσκετε ανάπαυση, ορισμένους μύθους και εξιδανικεύσεις για να καταφεύγετε, και κάποιες δικαιολογίες για να μην αντιμετωπίσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ευτυχώς εμείς μόνο την απόλυτη αλήθεια μπορούμε να σας προσφέρουμε.

 

Κύριε Περιφερειάρχα ο αμέριστος σεβασμός που με λόγια εκφράσατε στους γηραιότερους συμπολίτες μας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας πάσχει διότι δεν επιρρωνύεται από έργα εκ μέρους σας. Εκτός και αν θεωρείτε ως έργα 300 ζευγάρια γάντια, 300 τεμάχια μάσκες και 12 τεμάχια κρεμοσάπουνα των 300 ml.


Ένα παλιό αραβικό ρητό λέει: «Για να μπορέσεις να ξεφορτώσεις ένα φορτίο χαλβά το πιο σημαντικό είναι να έχεις δοχεία για να τοποθετήσεις το χαλβά». Με τη Σοφία και την Αλήθεια ισχύει το ίδιο όπως με το χαλβά. Εμείς κ. Περιφερειάρχα έχουμε αρκετά δοχεία για να τα γεμίσουμε αλήθεια!! Εσείς;

 

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ. Πτωχοκομείου Θήρας
Ο Διευθυντής
Εμμανουήλ Π. Λειβαδάρος

 

 

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΜΗΝΥΜΑ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

 

« Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, θα ήταν μεγάλη μου παράληψη να μην εκφράσω τον αμέριστο σεβασμό μου προς τους γηραιότερους συμπολίτες μας.
Σε αυτούς, στους οποίους οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα.
Να τιμήσω τους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους θείους και τις θείες μας, πρόσωπα αγαπημένα, πρόσωπα συγγενικά και φιλικά.
Ειδικότερα, ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένης της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, η οποία έχει επιφέρει κλυδωνισμούς στην οικονομία και στην κοινωνία και ένα τεράστιο πλήγμα στην ποιότητα ζωής και στην ευεξία των ηλικιωμένων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ατόμων της τρίτης ηλικίας ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα των Δομών Φροντίδας Ηλικιωμένων των νησιών με την αποστολή του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε δομές και να εφαρμόζουμε μέτρα, που αποσκοπούν στην στήριξη των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, στην διασφάλιση των συνθηκών αξιοπρεπούς τους διαβίωσης και στην προαγωγή της ενεργούς τους συμμετοχής στις τοπικές μας κοινωνίες.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που υπάρχετε στην ζωή μας.
Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας, γιατί σας το οφείλουμε».
Το Γραφείο Τύπου”