patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΣΤΟ «ΠΑΤΜΙΟΝ»


KKE APERGIA IOUNIOS

Χαιρετίζουμε όσους τόλμησαν και θαρραλέα βγήκαν στο δρόμο του αγώνα απεργώντας στις 10 του Ιούνη ! Όλους όσους σήκωσαν στους ώμους τους την ευθύνη να απαντήσουμε στην πρόκληση. Δείχνοντας με αποφασιστικότητα πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε ως σύγχρονοι σκλάβοι! Στείλαμε ξεκάθαρα το μήνυμά μας στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, που τόλμησαν να φέρουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στην βουλή.


Να το πάρουν τώρα πίσω ! Δεν διορθώνεται ! Δεν βελτιώνεται !
Με μπροστάρηδες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνεται μιας διαρκής μάχη εδώ και μήνες απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης που τις έχει κάνει γνωστές εδώ και καιρό!
Η μάχη αυτή τώρα κορυφώνεται μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου και την συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής που ξεκινάει σήμερα!


Ήμαστε μπροστά σε ένα εργασιακό μεσαίωνα που θα διαμορφώσουν οι ανατροπές του αιώνα ! Το αποκρουστικό του πρόσωπο δεν κρύβεται, δεν μακιγιάρεται ! Η εκμετάλλευση δεν εξανθρωπίζεται, μονάχα καταργείται ! Όσα ψέματα κι αν πει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ! Που με αγωνιώδη τρόπο μας τα παρουσιάζουν όλες αυτές τις ημέρες ! Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι προκλητικά, είναι να απορεί κανείς, πού απευθύνονται !


Αυτές οι αντεργατικές ρυθμίσεις είναι προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη με κριτήριο τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η μείωση του εργατικού κόστους, η παραπέρα ευελιξία στην εργασία είναι βασική απαίτησή τους. Βασικός όρος για να ξεκινήσουν και πάλι οι επενδύσεις να έλθει ένα επενδυτικό σοκ. Όλα αυτά αναφέρονται με «το νι και με το σίγμα» στο Σχέδιο Πισσαρίδη, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.


Γι’ αυτό όσοι κάνουν κριτική στο νομοσχέδιο λέγοντας πως συμφωνούν με τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης όμως λένε πως το πρόβλημα είναι πως το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζει ανάπτυξη κι ευημερία για τους εργαζόμενους λένε συνειδητά ψέματα, αποκρύπτοντας την αλήθεια. Αυτό κάνουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ αλλά και πλειοψηφίες όπως στην ΓΣΕΕ ενώ γνωρίζουν πως δεν γίνεται και η εκμετάλλευση των εργαζομένων να μεγαλώνει και η ζωή τους να βελτιώνεται. Κάνουν λοιπόν πως δεν ξέρουν , σκορπώντας συγχύσεις και επιδιώκουν να σύρουν τους εργαζόμενους πίσω από τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων!


Γι’ αυτό λοιπόν οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία τύχη με τέτοιες πλειοψηφίες στο τιμόνι των Συνδικάτων. Συνδικαλιστών που αποδέχονται κι υιοθετούν τους στόχους των καπιταλιστών αλλά με το να εναποθέτουν τις ελπίδες για λύση . Άλλωστε εκτός από το να ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβερνητικής φιλολογίας την στηρίζει έμπρακτα καθώς καθυστερεί να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση ! Δύο ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου! Όλοι μαζί κυβέρνηση, συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε συνδικαλιστικά όργανα


Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας μετά και την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Μάη .


ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!
Υψώνουμε την φωνή μας, το ανάστημά μας δείχνοντας πως δεν ήμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε την ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας στους εκμεταλλευτές μας.


Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!
Οι εργαζόμενοι έχουν νοιώσει στο πετσί τους πάρα πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την μείωση των μισθών, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων . Είναι επικίνδυνη αυταπάτη εάν νομίσει κάποιος πως και πάλι μπορεί να προσαρμόσει την ζωή του στο εργασιακό μεσαίωνα με μια νέα μείωση των απαιτήσεων . Σήμερα απέναντι σε ένα τέτοιο χτύπημα δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν να δείξει την παραμικρή ανοχή. Κανένας συμβιβασμός με την βαρβαρότητα που φέρνουν!


Το σκύψιμο του κεφαλιού, η μείωση των απαιτήσεων και η σιωπηρή παράδοση των δικαιωμάτων δεν οδήγησε πουθενά. Κανένας συμβιβασμός δεν γλίτωσε κανέναν εργαζόμενο από τα χειρότερα . Όποιος είπε φτάνει που δουλεύω, η κατάληξη είναι να ζω μονάχα για να δουλεύω.

 

Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να εκβιάσουμε την φαντασία μας για να αποδεχθούμε ως εκσυγχρονισμό, ως κάτι το μοντέρνο τα όσα φέρνει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Καμιά πλευρά της ζωής του εργαζόμενου δεν μένει ανεπηρέαστη, δεν γλιτώνει από την διάλυση όλων των κατακτήσεων που ξεχωρίζουν τους εργάτες από τους δούλους. Κανένας εργαζόμενος στο ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα δεν ξεφεύγει από αυτή τη λαίλαπα!


Να απαιτήσουμε ξανά και ξανά :
Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Η μάχη σήμερα είναι η καλύτερη προετοιμασία για αύριο. Τίποτα δεν είναι τελειωμένο. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος ! Όλα εξαρτώνται από τη μαζική αποφασισμένη δράση των εργαζομένων που ξέρουν τι θέλουν. Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης.

Ο ανοργάνωτος ξεμοναχιασμένος εργαζόμενος είναι το εύκολο θύμα της εκμετάλλευσης. Αυτό το βλέπουμε ζωντανά μπροστά μας.

Σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν υπάρχουν ταξικά συνδικάτα βασιλεύει η αυθαιρεσία του αφεντικού.

Ο δρόμος υπεράσπισης της ζωής μας είναι η οργάνωση, στα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους για τη νεολαία, για τους νέους της μαθητείας και της κατάρτισης. Και πρέπει μέσα στη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο να βάλουμε τις βάσεις αυτό το μεγάλο πρόβλημα να διορθωθεί.

 

Όλοι στο πόδι! Όλοι στη Απεργία!
Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης!
Όλοι στη συγκέντρωση στο «Πάτμιον» τη

 

Τετάρτη,  16 Ιουνίου 2021, στις 19:30


*ΕΙΘΕΛ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ( ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ , Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ, Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ και Π.Π.Ι. ΑΓΑΘΟΝΗΣΟΥ)


*Β’ ΕΛΜΕ (ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


*ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΨΩΝ


Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΒΛΕΠΕ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

 

KKE APERGIA IOUNIOS

banner epaggelmaties

like us on facebook

Αναζήτηση

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

azuro

banner2023

editorial2ed

Siarli Magda

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

patmosmonastery

dimotikos

dimotikos

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα