patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΠΑΤΜΟΣ: ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

KKE APERGIA MAHS 3

 

Την Πέμπτη 6 Μάϊου, η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, Κέντρου υγείας Πάτμου -, Π.Π.Ι. Λειψών και Αγαθονησίου, (ΕΙΘΕΛ) , η Ένωση λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου , Σωματείο Συνταξιούχων Πάτμου-Λειψών και το σωματείο εργαζομένων Δήμου Πάτμου και Λειψών, συμμετείχαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του ΠΑΤΜΙΟΝ και με συνθήματα διατράνωσαν τα πιστεύω τους και τις προτάσεις τους για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων και συνταξιούχοι.

 

Χιαρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ γιατρός κ. Γιώργος Τσουκαλάς και το μέλος του σωματείου εργαζομένων Δήμου Πάτμου και Λειψών κ. Παναγιώτης Παπαμιχαήλ. 

 

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν: 
Τα λόγια αυτά  απευθύνονται σε αυτούς που προωθούν την κατάργηση του 8 ωρου.


Σήμερα μετά από 135 χρόνια της μεγάλης απεργίας στο Σικάγο των ΗΠΑ με αίτημα την καθιέρωση 8ωρης εργάσιμης μέρας, που βάφτηκε στο αίμα , η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8 ωρου και την θεσμοθέτηση του 10 ωρου χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, η 8ωρη εργασία για την εργατική τάξη είναι αίτια πολέμου και σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.
Δουλεύουμε για να ζούμε ! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε!
Η πραγματικότητα που ζούμε όμως δεν συμβαδίζει με την κοινωνική εξέλιξη, με την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα να καλυφτούν οι πολύπλευρες ανάγκες του λαού.
Αυτή η αντίφαση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας.
Η κατάρρευση των εμπορευματοποιημένων, υποστελεχομένων δημοσίων συστημάτων υγείας, τον αιώνα της τεράστιας προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Οι εκατόμβες νεκρών, οι διασωληνομενοι εκτός των μονάδων εντατικής θεραπείας , είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες, του ότι η ανάκαμψη των κερδών των λίγων σημαίνει εφιαλτική ζωή και θάνατο για τους πολλούς .
Την ιδία στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία , ο ιδιωτικός τομέας όχι απλά δεν επιτάσσεται αλλά θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου. Την ίδια στιγμή τα εμβόλια αντί για κοινωνικό αγαθό και όπλο κατά της πανδημίας, χρησιμοποιούνται σαν ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και μέσο για γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς . 
Αντί να ενισχύεται η χρηματοδότηση για την υγεία, μειώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια .
Ως εδώ!
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων .
Aπεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» , ώστε να υπονομευτεί η αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο –έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς, χάνοντας ακόμη και το ιστορικό της περιεχόμενο.


Στον δρόμο των εργατών του Σικάγου του 1886.
Στον δρόμο των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936 .
Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματτα μας, τις διεκδικήσεις!

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

sunios

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr