patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΣΥΛΛΟΓΟΣ H ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η ΠΑΤΜΟΣ είναι και παραμένει ένας εξαιρετικά ασφαλής προορισμός.

ANAPTYXH LOGO

Η αναπόφευκτη εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο νησί μας το προηγούμενο διάστημα και κυρίως η τεράστια αρνητική προβολή του γεγονότος από το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας «πλήγωσε» άδικα την εικόνα της Πάτμου ως ασφαλούς προορισμού.
Αιτία της εξέλιξης αυτής ήταν τόσο οι αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν στην αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου συμβάντος και η μη έγκαιρη πραγματοποίηση κάποιας ενέργειας που θα καθησύχαζε την κοινή γνώμη και θα μπλόκαρε περεταίρω αρνητική διαφήμιση, όσο και η φύση του συμβάντος που λόγω της σύλληψης στο λιμάνι του Πειραιά αποτέλεσε είδηση προς δημοσίευση.


Αποτέλεσμα αυτού, ενώ σε όλους τους αντίστοιχους προορισμούς υπάρχουν καθημερινά πολλαπλάσια κρούσματα, το νησί μας να βγει άδικα «στα μανταλάκια» των μέσων ενημέρωσης κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Το γεγονός αυτό πυροδότησε κύμα σχολίων και ψεύτικων ειδήσεων με κύριους αποδέκτες για άλλη μια φορά τους συνήθεις υπόπτους δηλαδή τους επιχειρηματίες και τα καταστήματα τους.


Μετά από σημαντική χρονική καθυστέρηση επισκέφτηκε το νησί μας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάτι που ζητήσαμε επιτακτικά από την πρώτη στιγμή βάζοντας πάνω και πέρα από τα συμφέροντα των επιχειρήσεων μας την δημόσια υγεία.
Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε πως και τα 137 δείγματα ήταν αρνητικά γεγονός που αποδεικνύει την υπευθυνότητα και την προσήλωση στα μέτρα που δείχνει η πλειονότητα των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρηματιών της Πατμου.


Όμως η μάχη δεν τελείωσε!
Συνεχίζουμε με ψυχραιμία αλλά και υπευθυνότητα την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο μέγιστο. Εμπιστευόμαστε και συντασσόμαστε δίπλα στους τοπικούς υγειονομικούς και θεσμικούς φορείς στον δύσκολο και πρωτόγνωρο αγώνα που δίνουν. Όπως έχουμε ξαναπεί ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι η τήρηση των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί καθώς και η αποδοκιμασία ανεύθυνων συμπεριφορών πολιτών και επιχειρήσεων.


Τέλος σας καλούμε όλους στο να διαδώσουμε το θετικό μήνυμα πως η ΠΑΤΜΟΣ είναι και παραμένει ένας εξαιρετικά ασφαλής προορισμός.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος
ΜΕΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γραμματέας
ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ