patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ Μητρώου Πολιτικών Στελεχών ΝΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

MHTROO MELON ND

Το ΜΠΣ της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα τις τηλεδιασκέψεις στα πλαίσια της δυναμικής επανεκκίνησης του Μητρώου σε όλη την Ελλάδα.


Την Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. συνήλθαν σε τηλεδιάσκεψη τα παρόντα Μέλη του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα Γιάννης Φλεβάρης, Νικήτας Μόσχος, Γιώργος Καντής, Αικατερίνη Διακίδη – Κώστα, Νίλουφερ Τλε, Σοφία Ιωακείμ – Τσέρκη, Μαρία Καντή, Αντώνης Ασπράς, Χριστόφορος Χαρίσης, Βασίλειος Σωτηράκης, Σεβαστή Σκιαθίτη, Νεκτάριος Μπίλλης, Βασίλειος Μάζαρης, Παναγιώτης Κάσσας, Ανδρέας Γιαννακόπουλος και Σπύρος Τομάζος με την Γενική Συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ελένη Μαυρόγαλου, έχοντας ως κύριο θέμα την θωράκιση των νησιών μας υγειονομικά, ειδικά μετά την κρίση του covid-19 που ανέδειξε, για άλλη μία φορά, τις ελλείψεις δεκαετιών.


Με δεδομένη την προτεραιότητα και ευαισθησία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη δημόσια υγεία, κοινή επιδίωξη όλων των παρόντων Μελών αποτέλεσε πρωτίστως η πλήρης επάνδρωση τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Δωδεκανήσου, αξιοποιώντας τη ρήτρα της νησιωτικότητας και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας έναντι της ηπειρωτικής.


Στην κορυφή της ατζέντας στο πεδίο της υγείας, τέθηκε η επιτακτική ανάγκη σύστασης αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Νησιών, η χορήγηση κινήτρων στους γιατρούς, η απλοποίηση της νομοθεσίας της νησιωτικότητας, αλλά και οι σημαντικές ελλείψεις που πρέπει να διορθωθούν για τα ΑΜΕΑ και ιδίως η έλλειψη συμβεβλημένων θεραπευτών για τα παιδιά.


Κοινοί στόχοι όλων, μέσα από την απόλυτη εφαρμογή της ρήτρας της νησιωτικότητας, πρωτίστως η υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων, η περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών και η κατ’ επέκταση ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος των Δωδεκανήσων.
Τα μέλη του Μητρώου ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, συνεχίζοντας με Εισηγήσεις και Προτάσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την νησιωτική Ελλάδα και τους Δωδεκανήσιους.