patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Ξεκινάει 29 Αυγούστου ,

4.Festival orchestra

Ξεκινάει απόψε Για 18η χρονιά, η Πάτμος, με το ξεχωριστό του Φεστιβάλ, έρχεται να μας αποκαλύψει μοναδικές μουσικές στιγμές. Το 18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου «η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής», με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Άλκη Μπαλτά, θα διοργανωθεί από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, που ξεκίνησε το 2001, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις της χώρας. Πραγματοποιείται στον υπαίθριο Χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης, που βρίσκεται μπροστά από το υποβλητικό ιερό σπήλαιο όπου ο Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη. Το ιερό σπήλαιο έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Φεστιβάλ, ετήσια συνάντηση τέχνης και πνευματικότητας, συνδυάζει αρμονικά την ιερότητα του τόπου και την πανέμορφη φύση με το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των συναυλιών.
Ως θεματικό φεστιβάλ διατηρεί, για δύο δεκαετίες περίπου, αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του παρουσιάζοντας σημαντικά μουσικά έργα τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Χριστιανική πίστη.

Το 18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής φιλοξενεί ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής δημιουργίας:
Ο Βυζαντινό Χορός «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών οργάνων Νομού Πιερίας, θα παρουσιάσει Βυζαντινούς ύμνους καθώς και δημοτικά τραγούδια θρησκευτικού περιεχομένου με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
Σε μια υψηλού επιπέδου βραδιά, οι πιανίστες Βίκυ Στυλιανού και Θοδωρής Τζοβανάκης, συμπράττουν με τον φλαουτίστα Ζαχαρία Ταρπάγκο ερμηνεύοντας θρησκευτικά έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ και συνθετών της ρομαντικής εποχής.
Η μικτή χορωδία “Manus Apertae” σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Θοδωρή Κερκέζο θα παρουσιάσει, υπό τη διεύθυνση του Σέργιου Γιώτη, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο πρόγραμμα με χορωδιακά έργα διαφόρων περιόδων της μουσικής ιστορίας.
Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, η οποία στελεχώνεται από μεγάλης πείρας επαγγελματίες μουσικούς, θα ερμηνεύσει, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, σπουδαία θρησκευτικά έργα του κλασσικού ρεπερτορίου. Σολίστ της συναυλίας η διακεκριμένη υψίφωνος Άννα Στυλιανάκη.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής η Ορχήστρα του Φεστιβάλ, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά και αφηγήτρια την ηθοποιό Άννα-Μόσχα Καμπόσου, θα προσφέρει στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο ένα διασκεδαστικό και, συγχρόνως, εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με μια σπουδαία συμμετοχή από την Ρωσία. Η ανδρική Ορθόδοξη Χορωδία “Ντερζάβα”, σε διεύθυνση του Ηλία Νικολάιεβιτς Μέλνικοφ, θα ερμηνεύσει Βυζαντινούς ύμνους και θρησκευτικά χορωδιακά έργα.

Η Πάτμος, ιδανικός τόπος συνάντησης τέχνης και πνευματικότητας γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών, που θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να γνωρίσουν τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει το νησί:

επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τα σοκάκια της Χώρας με τα μοναδικά αρχοντικά, τις παραλίες με τα υπέροχα νερά.

Όλα αυτά συνδυασμένα με την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων, κάνουν την Πάτμο ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

 

18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

 

Το πρόγραμμα   

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, στις 20:30
Βυζαντινός Χορός «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»
Διεύθυνση: Δημήτρης Μανούσης
Ο Βυζαντινός Χορός «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών οργάνων Νομού Πιερίας, υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Μανούση, ερμηνεύει Βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία συνόλου παραδοσιακών οργάνων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, στις 20:30
Φλάουτο: Ζαχαρίας Ταρπάγκος
Πιάνο: Βίκυ Στυλιανού
Πιάνο: Θοδωρής Τζοβανάκης
Ο φλαουτίστας Ζαχαρίας Ταρπάγκος και οι πιανίστες Βίκυ Στυλιανού και Θοδωρής Τζοβανάκης ερμηνεύουν θρησκευτικά έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ και συνθετών της ρομαντικής εποχής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, στις 20:30
Σαξόφωνο: Θεόδωρος Κερκέζος
Φωνητικό σύνολο «Manus Apertae»,
Διεύθυνση: Σέργιος Γιώτης
Το φωνητικό σύνολο «Manus Apertae», υπό τη διεύθυνση του Σέργιου Γιώτη, ερμηνεύει θρησκευτικά έργα απ’ όλον τον κόσμο. Συμμετέχουν: Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο), Ανδρέας Κερκέζος (πιάνο).

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 20:30
Ορχήστρα Φεστιβάλ Πάτμου
Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
Σολίστ: Άννα Στυλιανάκη
Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου ερμηνεύει θρησκευτικά έργα, υπο τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά. Σολίστ: Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 20:00
Εκπαιδευτική συναυλία στο “Πάτμιον” Πνευματικό Κέντρο (8μ.μ.).
Ορχήστρα Φεστιβάλ Πάτμου
Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
Αφήγηση: Άννα-Μόσχα Καμπόσου
Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, παρουσιάζει το “Μαγικό τηλεκοντρόλ” και την “Ιστορία του ταύρου Φερδινάνδου”. Αφηγήτρια, η ηθοποιός Άννα-Μόσχα Καμπόσου.

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 20:30
Ορθόδοξη Χορωδία “Ντερζάβα” (Ρωσία)
Διεύθυνση: Ηλία Νικολάιεβιτς Μέλνικοφ
Η ανδρική Ορθόδοξη Χορωδία “Ντερζάβα”, υπό την διεύθυνση του Ηλία Νικολάιεβιτς Μέλνικοφ, ερμηνεύει Βυζαντινούς ύμνους και θρησκευτικά χορωδιακά έργα.

 

18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
«Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής»
Πάτμος, Πέμπτη 29 Αυγούστου – Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019
Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Άλκης Μπαλτάς

Οργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου
Συνδιοργάνωση: Δήμος Πάτμου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υποστηρίζεται από την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 20:30
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Περισσότερες Πληροφορίες: www.patmosfestival.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια προς και από Πάτμο και καταλύματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τουριστικό Γραφείο του Δήμου Πάτμου: Τηλ. 22473-31666,

Email: patmosculturalcenter@gmail.com Site: www.patmosfestival.gr

Εκτέλεση Οργάνωσης-Προβολή: Αλέξανδρος Μούζας/ ΑNAX- CULTURAL PROJECTS, almouzas@gmail.com, info@anax-culture.gr

 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr