patmosweb330

elin330

aktis330

like us on facebook

Αναζήτηση

dimotikos

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

PATMOS RADIO 91

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα


ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΠΑΤΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ

kkeΠριν λίγες μέρες απομακρύνθηκαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν, εδώ και πολλά χρόνια σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Χώρας Πάτμου.


Η ΚΟΒ Πάτμου του ΚΚΕ χαιρετίζει τη θετική έκβαση του μακροχρόνιου αγώνα των κατοίκων, που εκφράστηκε κύρια μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα αυτό προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παιδείας Ερευνάς και Θρησκευμάτων, στις 02/08/2018, στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων.
Η επιτυχής έκβαση του αγώνα των κατοίκων, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Δίνει την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε, το βασικό συμπέρασμα ότι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας είναι αυτός που μπορεί να φέρνει αποτέλεσμα .
Τα θεσμικά όργανα του κράτους δηλαδή κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι έχουν τεράστιες ευθύνες, αφού επιτρέπουν την δράση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ανεξέλεγκτα με την ανάλογη νομοθεσία, αδιαφορώντας για την προστασία της υγείας των κατοίκων . Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το ότι η εταιρεία τοποθέτησε τις κεραίες σε τέτοια θέση εκμεταλλευόμενη σχετικό νόμο, όπως επίσης και από τη μακροχρόνια κωλυσιεργία για την απομάκρυνση τους και το γεγονός ότι εάν δεν υπήρχε η δυναμική αντίδραση των κατοίκων και οι παρεμβάσεις, οι κεραίες θα ήταν και σήμερα στη θέση τους. Το κράτος θωρακίζει τα κέρδη των μονοπωλίων με κάθε θυσία, αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του. Είναι χαρακτηριστικό, η απόρριψη της προσφυγής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για την απομάκρυνση των κεραιών, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κω !!
Οι λεγόμενες ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές, που συγκροτεί το κράτος και ΕΕ, βασικό ρόλο έχουν να διαμορφώσουν πρώτιστα ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των ομίλων και μόνο κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων και την έκταση σκανδάλου, που πήρε το θέμα, έβγαλαν απόφαση απομάκρυνσης.
Η απόφαση αυτή κωλυσιεργούσε να εκτελεστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το ρόλο της τοπικής διοίκησης και περιφερειακών υπηρεσιών. Μετά τις παρεμβάσεις (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αγαθονήσιου, την ερώτηση στην Βουλή του Κ.Κ.Ε ) λειτούργησε τελικά ο μηχανισμός απομάκρυνσης των κεραιών.
Η αισιοδοξία που μας έδωσε η έκβαση της μακροχρόνιας προσπάθειας από τους κατοίκους μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, να γίνει συνείδηση για τη σημασία της συλλογικότητας και της ταξικής αλληλεγγύης καθώς και τη προσφορά έξω από τη σήψη της εμπορευματοποίησης όλων για το κέρδος των κεφαλαιοκρατών. Είναι αίτημα αντίστασης σε μια κοινωνία, σε ένα οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που συνεχώς γίνεται και πιο απάνθρωπο, με τελικό σκοπό την ανατροπή του και τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα ανθρωπέψει ο άνθρωπος, τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία, που θα θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες του ανθρώπου και όχι τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. Το Κ.Κ.Ε έδωσε και συνεχίζει να δίνει όλες τις δυνάμεις του γι’ αυτό.

Πάτμος 20.09.2018

Η ΚΟΒ Πάτμου του ΚΚΕ

Μέλος του

MEDIA

aegeanmedia

Google translate

enfrdeitptrues

editorial2ed

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Rent a Car Katerina

rent KATERINA WEB

doctor2

Πωλείται

το παρακάτω διώροφο παραδοσιακό οίκημα στη Σκάλα Πάτμου. Δίπλα στον Α. Ιωάννη Πρόδρομο. Κατάλληλο για κατάστημα και κατοικία.

banner diorofo3

Πληροφορίες 6981797531

IMG 4874s

H MAGEIA WEB 2s

hellinis

keridis-sima

koutouzos

patmosmonastery

pixels