patmosweb330

elin330

stoikos2

like us on facebook

Αναζήτηση

dimotikos

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

PATMOS RADIO 91

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα


ΙΝ ΚΑΙ OUT

Μoλών Λαβέ

SHMAIA ELLHNIKHΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΑΝΟΣ

Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Λεωνίδας στον Ξέρξη 2498 χρόνια πριν, όταν του ζήτησε να παραδοθεί πριν από τη μάχη στις Θερμοπύλες και αυτή η απάντηση, επίκαιρη παρά ποτέ ηχεί σήμερα ως η καλύτερη απάντηση σε κάποιους ανιστόρητους και βερμπαλιστές ηγέτες οι οποίοι ευρισκόμενοι υπό την επήρεια εθνικιστικού παραληρήματος και έμπροσθεν ποδηγετημένου πλήθους – αγέλης, εξαπολύουν τις «κορώνες « τους με σκοπό την έξοδο τους από τα αδιέξοδα που αυτοί οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Και επειδή «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην» επικαλούνται ασάφειες και αναυπόστατα ιστορικά ψεύδη για να εντυπωσιάσουν και να πείσουν το αμαθές και φανατισμένο ακροατήριο τους χωρίς να τους λένε την πραγματική ιστορική αλήθεια. Βέβαια για όποιον θέλει να διαπιστώσει ποιοί τελικά είναι οι γείτονές μας, ας ανατρέξει στην ιστοσελίδα patmostimes και στο άρθρο που είχαμε γράψει ως απάντηση για τα παγκόσμια σύνορα της Ελλάδας: http://www.patmostimes.gr/category/9437-ta - synora-tis-kardias-tou.
Υπάρχει όμως μια απορία. Καθημερινά βλέπουμε το νέο σουλτάνο σύμφωνα με τα ΜΜΕ, να βγάζει 4-5 ομιλίες μίσους και προπαγάνδας εξάγοντας την κρίση και προπαγανδίζοντας σε βάρος της πατρίδας, μας αποπροσανατολίζοντας τα αφιονισμένα, ρομποτοποιημένα και με ελεγχόμενη θρησκευτική συμπεριφορά άτακτα στίφη του. Από φόβο αυτός βρυχάται για να τον φοβηθούμε και εμείς. Πρόσφατες είναι οι διώξεις χιλιάδων ατόμων από το στράτευμα που δεν συμφωνούσαν με αυτόν εφαρμόζοντας την τακτική των καρατομήσεων και των προγραφών και θυμίζοντάς μας το του Λουδοβίκου ΙΔ «το κράτος είμαι εγώ», ενώ μεταξύ αυτών πολλά ήταν τα ικανότατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεών του. Τώρα έχει ακόμη εκπαιδεύομενους την ίδια ώρα που στην επταεθνή άσκηση στο Αιγαίο, καλύτερος πιλότος (top gun) αναδείχθηκε Έλληνας.
Η πατρίδα μας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που ίσως είναι και μειονέκτημα για τις ορέξεις των γειτόνων μας. Η μεγάλη νησιωτική κορυφογραμμή την οποία επωφθαλμιά η γείτονα χώρα. Και καλά τα κατοικημένα νησιά. Αμ τα ακατοίκητα; Γνωστή είναι η λίστα του Σίντλερ - συγγνώμη του Erdogan - με τα δεκάδες νησιά που διεκδικεί η Τουρκία τα οποία ορέγεται για να δημιουργήσει δεδικασμένο και αντικείμενο αφ’ ενός μεν διαπραγματεύσεων αφ’ ετέρου συμμετοχής στην οικονομική εκμετάλλευση του υπεδάφους. Και ίσως γνωρίζει το παιχνίδι της κατατρομοκράτησης και της ψυχολογίας της μάζας. Φαίνεται όμως ότι δεν του έμαθαν ότι οι εθνικιστικές του κορώνες , αλλού.

Δε φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, αλλά ας γνωρίζουν ορισμένοι πως όταν κινδυνεύει η πατρίδα «θα του αλλάξουμε τον κούκο» («πατμιακή παροιμία). Θέλουμε ειρήνη, αλλά μάλλον κάποια άλλα κέντρα, εξωγενή, αυτά που δημιούργησαν και δημιουργούν τους ανά την υφήλιο δικτάτορες με την καλύπτρα του δημοκράτη, φρόντισαν να φέρουν και στην περιοχή μας έναν αντιστοίχου τύπου. Και το ερώτημα είναι : Άραγε, θα έχει το αντίστοιχο τέλος των ηγετών αυτών όταν θα έλθει η ώρα; Μήπως μετά τα όσα έγιναν, ήγγικεν ο χρόνος; Βέβαια και η πατρίδα μας όλο και πιο πολύ ολισθαίνει σε λάθος πολιτισμικά μονοπάτια.

Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στις τηλεοπτικές τουρκικές σειρές, οι οποίες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, αλλά και της νύκτας κρατούν δέσμιους τους θεατές – ακροατές. Άραγε γιατί να πηγαίνει χαμένη όλη αυτή η τηλεοπτική κουλτούρα την οποία πληρώνουν οι σταθμοί οι δικοί μας αντί να μας πληρώνουν οι γείτονές μας; Γιατί χάρη τους κάνουμε!!!
Αξίζει πάντως να σταθούμε σε μια αποστροφή του νέου στουλτάνου ότι ο τουρκικός λαός έχει αξιοπρέπεια. Άραγε είναι ο μόνος; Οι άλλοι λαοί δεν έχουν; Ή μήπως είναι ο περιούσιος λαός στον οποίο όλοι πρέπει να λένε το γνωστό της τουρκοκρατίας «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»;
Αφορμή δε λαβών από τη θέση του τούρκου προέδρου για τους Έλληνες ομήρους, αιχμαλώτους φαντάρους ότι ευρίσκονται υπό την κρίση της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης, θα πρέπει να αναφέρω ότι ακόμη γελώ, γιατί θυμήθηκα ότι συχνά επικαλείται το δημοκρατικό πολίτευμα που υπάρχει στην Τουρκία και τον εαυτόν του ως τον μέγιστο δημοκράτη. Όμως όπως θα έλεγε και ο Θουκυδίδης «στα λόγια είναι δημοκρατία, στα έργα, στην πράξη δηλαδή η υπό του πρώτου ανδρός αρχή» (τυραννία).


Δε διστάζω βέβαια να πω ότι ρίγη συγκίνησης κατέκλυσαν τις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων με τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις επί τη επετείω της 25ης Μαρτίου που δυστυχώς δεν συμβάδησαν με τις κορώνες που «εκτοξέυθηκαν» εκ μέρους των πολιτικών σε μια επίδειξη εθνικοφροσύνης ένθεν κακείθεν. Χρειάζεται ψυχραιμία όχι εφησυχασμός, χρειάζεται εγρήγορση, όχι διχόνοια. Το μόνο καλό που μπορούμε να προσφέρουμε στους γείτονες μας είναι οι πράξεις που δυστυχώς προέρχονται από τη δική μας αβελτηρία.
Σε αυτήν την περίπτωση για οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο θα προκύψει, είτε θα λέγεται «ατύχημα» είτε «τυχαίο γεγονός», ελλείψει ψυχραιμίας, οι έλληνες θα θέλουν βρεγμένη σανίδα και κάποιος σουλτάνος, «σουλτάν μερεμέτ».


Όμως και οι εντόπιοι πολιτικοί ταγοί, ας αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές, ψηφοθηρικές και άλλου τύπου σκοπιμότητες και ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Τότε θα είναι άξιοι της αποστολής τους.
Οι πολιτικοί ταγοί, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, ένθεν κακείθεν, αντί να προκαλούν μιλώντας λανθασμένα για ιστορικά γεγονότα τα ποία μάλλον ημιμαθώς υπέπεσαν στην αντίληψή τους, καλό θα είναι να ασχοληθούν με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Γιατί ούτε οι κραυγές των Ελλήνων ότι τα Δωδεκάνησα κατωχυρώθηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκη της Λωζάνης ευσταθεί – αυτό έγινε το 1947 και επισημοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου το 1948, ούτε οι πομφόλυγες και οι άναρθρες κραυγές των Τούρκων για το τι έπαθαν οι πρόγονοί μας το 1922 στη Σμύρνη ισχύουν. Μήπως πρέπει να απαντήσουν τι είχαν πάθει οι δικοί τους πρόγονοι κατά την προέλαση των Ελλήνων καθ’ όν χρόνο συσκέπτονταν ο Κεμάλ και οι επιτελείς του στην Άγκυρα για να την παραδώσουν στον ελληνικό στρατό που προήλαυνε, μέχρις ότου ήλθε η προδοτική διαταγή οπισθοχώρησης των αντιβενιζελικών διασπώνοντας έτσι το ελληνικό μέτωπο στο Σαγγάριο;


Όσον αφορά το γείτονα, πάντα θα ανηχεί η πρόσκληση σ’ αυτόν, στις καθημερινές λεκτικές επιθέσεις τους, προς την πατρίδα μας. Σταμάτα τις πομφόλυγες και τα φληναφήματά και: Μολών λαβέ κ. Ερντογάν.
Σε περιμένουμε.
Η ευθύνη δική σου. 

ΥΓ1Σας θυμίζει κάτι ο πυρπολητής; Μήπως γι’ αυτό σας έπιασε κρύος ιδρώτας με την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο με την ανακατάληψη βραχονησίδας;

ΥΓ2 Για να μην ξεχάσω κ. Πρόεδρε Ερντογάν. Να θυμάσαι πάντα ότι η Ελλάδα δεν είναι Αρφίν και δεν θα τη βγάλεις τόσο καθαρή όσο νομίζεις.

 

 

Μέλος του

MEDIA

aegeanmedia

Google translate

enfrdeitptrues

editorial2ed

skempes500px

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Rent a Car Katerina

rent KATERINA WEB

IMG 4874s

H MAGEIA WEB 2s

hellinis

keridis-sima

koutouzos

patmosmonastery

pixels