patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

"Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ" στο ΠΑΤΜΙΟΝ και όχι στο Θεατράκι της Αποκάλυψης.

 KOSTIDAKIS2cτης Σμαράγδας Μουλιάτη

Το πρόγραμμα των συναυλιών  του 16ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που γίνεται στο Θεατράκι της Αποκάλυψης,  την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017  στις 20:30 περιελάμβανε   "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας,  μετά από διαμαρτυρίες και πιέσεις,  η συγκεκριμένη συναυλία θα δοθεί τελικά στο Πάτμιον

Ερωτήματα προκύπτουν από την επιλογή της συγκεκριμένης συναυλίας. Όχι ότι ο καραγκιόζης  δεν μας αρέσει, αλλά σε ένα Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, δεν συνδιάζεται. Ούτε στο συγκεκριμένο χώρο. Θέλουν οι οργανωτές να κάνουν αλλαγές και να φρεσκάρουν τη θεματολογία του, ας το κάνουν σωστά και όχι με μεμονωμένους πειραματισμούς. 

Προκύπτει όμως και άλλο ερώτημα.

Η Ιερά Μονή  μάθαμε ότι δεν γνώριζε το πρόγραμμα.  Είναι δυνατόν; Ο εκπρόσωπος της δεν την πληροφόρησε,  ή μάλλον όταν συντάσσεται το προσχέδιο του προγράμματος,  η Μονή δεν ενημερώνεται, δεν έχει λόγο;

Άποψη μας είναι ότι   η  Ιερά  Μονή  που κρατά τα σκήπτρα της Θρησκευτικότητας στην ΠΑΤΜΟ  και παραχωρεί τον  ιερό χώρο είναι η πρώτη που θα έπρεπε  να ερωτάται και να εγκρίνει το πρόγραμμα.  

Όσο αφορά τώρα για το  "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ". όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα θα είναι μια εκπαιδευτική συναυλία στο πλαίσιο του Θρησκευτικού Φεστιβάλ με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ και τον Καραγκιοζοπαίχτη Θοδωρή Κωστιδάκη.
Η εναλλαγή κλασικών μουσικών κομματιών με κωμικούς και ανατρεπτικούς διαλόγους προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια ευκαιρία να απολαύσουν, να γνωρίσουν αλλά και να αγαπήσουν την κλασική μουσική.  Διευθύνει ο Αλκης Μπαλτάς.