patmosweb330

elin330

aktis330

like us on facebook

Αναζήτηση άρθρων

dimotikos

Έντυπα (Διαβάστε online)

1111

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων


ΙΝ ΚΑΙ OUT

HOT POINTS ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ

SKOUPIDIA KADOI XORAΜια βόλτα στη Χώρα και στη Σκάλα και ο φακός των «Πατμιακών Χρονικών» κατέγραψε εικόνες που δεν είναι τιμητικές και κολακευτικές για το τουριστικό νησί μας και  τις τσέπες μας.

 ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ KAI ΤΑ  58.000 EYΡΩSKOUPIDIA KADOI LIMANI 3

Τον Οκτώβριο του 2012 τοποθετήθηκε πιλοτικά στη Χώρα το οικολογικό βυθιζόμενο σύστημα κάθετης συμπίεσης απορριμμάτων (υπόγειοι κάδοι), στο σημείο της στροφής που βρίσκεται απέναντι από το γκαράζ της Ιερά Μονής και κόστισε 58.000 ευρώ. Η λειτουργία του συστήματος ήταν καινοτόμα είχε συνταχθεί από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδ/σου, και συμπίεζε 10 κ.μ. απορρίμματα σε ένα κοινό κάδο αποκομιδής 1100 λ.τ. αλλά υπήρχαν άλλοι υπόγειοι κάδοι που η λειτουργία τους  ήταν δοκιμασμένη και δεν προτιμήθηκαν. 
Τοποθετήθηκε η καινοτόμα τεχνολογία πιλοτικά για να γλυτώσουμε από τους αντιαισθητικούς κάδους των σκουπιδιών αλλά τελικά όχι μόνο δεν γλυτώσαμε αλλά τα λεφτά που πληρώσαμε πήγαν στο βρόντο αφού οι καινοτόμοι κάδοι που πληρώθηκαν 58.000 ευρώ χάλασαν, δεν λειτουργούν και τοποθετήθηκαν απέναντι από αυτούς περισσότεροι πράσινοι κάδοι σκουπιδιών απ ότι ήταν τοποθετημένοι,  πριν από αυτούς.
Η τουριστική επιτροπή και η επιτροπή περιβάλλοντος και αισθητικής αναβάθμισης του νησιού μας τι κάνoυν;

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ  ΚΟΤΕΤΣΙΑ

Κοτέτσια θυμίζουν οι χώροι που ο δήμος χωροθέτησε με εργοταξιακό πλέγμα στα δύο δημοτικά πάρκιγκ της Σκάλας. Κοντά στο ZACHARO και κοντά στο ΚΡΙΣ . Στα πάρκιγκ που είναι στο μάτι του τουρισμού χωροθετήθηκαν  σκουπιδότοποι.

Στον  πρώτο εκτός από τους κάδους των σκουπιδιών που τοποθέτησε στο κέντρο του πάρκιγκ,  απέναντι  στον παλιό χώρο των κάδων απορριμμάτων, δημιούργησε χώρους για τα κλαδέματα , τα ανακυκλώσιμα και τις ηλεκτρικές συσκευές. Το ίδιο και στο δεύτερο.  Τουλάχιστον  μία καλαίσθητη περίφραξη που τουλάχιστον θα μειώνει την αρνητική εικόνα. 

Η ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

Έπιπλα και άλλα αντικείμενα έχουν καταλάβει τη στοά της δημοτικής αγοράς της Σκάλας που έχει είσοδο από τον Ξερόλα και έξοδο στον Κωνσταντά. Το θέαμα είναι μοναδικά τριτοκοσμικό και αντιαισθητικό και αποτελεί δυσφήμηση για το νησί μας.
Πριν μερικά χρόνια καταγγείλαμε τις τουαλέτες της στοάς και ο Δήμος ανταποκρίθηκε και τις έφτιαξε.                                                                               Πιστεύουμε ότι και τώρα θα ανταποκριθεί. Και αν η τουριστική επιτροπή και η επιτροπή περιβάλλοντος και αισθητικής αναβάθμισης δεν τα έχουν δει, τώρα ξέρουν και δεν έχουν άλλοθι.
Είμαστε τουριστικό νησί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

H ΤΡΎΠΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Μια τρύπα στο δρόμο  επιφυλάσσει ένα σπάσιμο ή ένα ράγισμα και στην καλύτερη περίπτωση ένα στραμπούληγμα αν δεν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Πέρυσι σε μια άλλη τρύπα συμπατριώτισσα μας έσπασε το  πόδι της και μετεφέρθη στην Αθήνα στο νοσοκομείο διακόπτοντας τις διακοπές της. Θα μπορούσε  να μηνύσει τον δήμο για αμέλεια, όπως και κάθε πολίτης 

Έχουν ευθύνη.

Μέλος του

MEDIA

aegeanmedia

Google translate

enfrdeitptrues

editorial2ed

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Patmostimes add4

Patmostimes add 5

PATMOS RADIO 91

Live 24

live24.gr 200x90

hellinis

romeos

keridis-sima

koutouzos

patmosmonastery

pixels