patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Απάντηση στο δημοσίευμα μας: Συνεχίζεται η αποχώρηση υπαλλήλων του Δήμου Πάτμου. Αντιδρά το Δημοτικό Συμβούλιο και απειλεί με κλείσιμο του Δήμου!

Δημοσιεύουμε   επιστολή της κ. Ειρήνης Φλωρεντή, δημοτικής υπαλλήλου του Δήμου Πάτμου με αφορμή το δημοσίευμα μας για την απόσπαση της στη Λέρο από τη θέση του δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου μας:

 

Πάτμος, 18/02/2016

Κυρία Μουλιάτη,


παραβήκατε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν.2472/1997), δημοσιοποιώντας ένα αυστηρά προσωπικό μου θέμα, χωρίς να έχετε ζητήσει την δική μου συγκατάθεση, αναφερόμενη ονομαστικά στο άτομό μου.
Συγκεκριμένα δημοσιοποιήσατε προσωπικά μου δεδομένα όχι μόνο ηχητικά, αλλά αφιερώνοντας ολόκληρο και αναλυτικό άρθρο για την απόσπασή μου στην Κινητή Μονάδα Δ' της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής στη Λέρο (hot spot Λέρου) στον ιστότοπο www.patmostimes.gr, χωρίς ποτέ να μου ζητηθεί να συναινέσω στην χρησιμοποίηση του ονόματός μου.
Όπως θα γνωρίζετε ζω και εργάζομαι στην Πάτμο επί 23 έτη χωρίς ποτέ να γίνω αντικείμενο δημοσίευσης σχολίων και χωρίς να προβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο τον εαυτό μου.
Δυστυχώς στην ανάγκη σας για να προβληθεί το επίμαχο ζήτημα της απόσπασής μου, καταφέρατε να δώσετε δημοσιότητα σε μια ιδιωτική μου υπόθεση, που εγώ δεν ήθελα να γίνει ευρέως γνωστή.
Θεωρώ ότι πριν από οποιαδήποτε κίνησή σας οφείλατε να με ενημερώσετε, ή έστω να ακούσετε και τη δική μου άποψη επί του θέματος και να σεβαστείτε το δικαίωμα μου να αποφασίσω εγώ για την προβολή ή μη του ονόματός μου.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η δημιουργία ψευδούς εικόνας μιας υπαλλήλου, εμένα, που αδιαφορεί για την υπηρεσία της, χωρίς να γνωρίζετε λεπτομέρειες της υπόθεσής μου, χωρίς να γνωρίζετε αν τα όσα ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο αντανακλούσαν την πραγματικότητα και, το σημαντικότερο, χωρίς να διερευνήσετε το αν αυτά ήταν αληθή ή όχι.
Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης του ως άνω άρθρου σας καταφέρατε να μου ασκηθεί μια αφόρητη συναισθηματική πίεση και μια ψυχική ένταση, που δεν δικαιούμαι.
Θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή, με την ανάλογη δική σας συγγνώμη για όλη την αναστάτωση της προσωπικής μου ζωής που προκαλέσατε, διαφορετικά θα προβώ εγώ στη δημοσίευσή της.
Επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός μου,
μετά τιμής

Ειρήνη Φλωρεντή

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε στα αποδιδόμενα στην εφημερίδα περί προσωπικών της δεδομένων, που κατ αυτήν παραβιάσαμε, με το παρακάτω σχόλιο:

 

1. Το θέμα και όνομα της κ. Ειρήνης Φλωρεντή δεν αναφέρθηκε πρώτα από την εφημερίδα, αλλά αναγκαστικά συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ως πολύ σοβαρή είδηση που αφορά την οικονομική λειτουργία του Δήμου, θέμα με ανάλογο για την Πάτμο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, που πρέπει για το καλό του Δήμου και του νησιού να προβληθεί.
2. Κατά συνέπεια, αν παραβιάστηκε ο νόμος περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ισχυρίζεται, αυτό έλαβε χώρα μέσα στο Δ.Σ. Εμείς, ως εφημερίδα, αυτό που κάναμε ήταν να προβάλουμε αναπαράγοντας τη σοβαρή αυτή υπόθεση που δυναμιτίζει την οικονομική λειτουργία και κατ επέκταση τα συμφέροντα του Δήμου και τη νησιού, όπως υποχρεούμαστε και όχι με πρόθεση με μια απλή αναφορά του ονόματός της, να προσβάλουμε τα ευαίσθητα προσωπικά της δεδομένα. Αντίθετα με αυτό που αυτή πιστεύει, εμείς φρονούμε ότι η μετακίνησή της χωρίς άμεση αντικατάσταση της είναι εξαιρετικά βλαπτική για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Συνεπώς, εξαίρουμε και δεν υποβαθμίζουμε την ιδιότητά της, αφού όλοι γνωρίζουν ότι είναι σημαντική υπάλληλος που ο Δήμος θα στερηθεί. Γι αυτό, για να τονισθεί η έλλειψή της, ήταν αναπόφευκτη η αναφορά του ονόματός της και σε καμιά περίπτωση δεν θίγει τα δεδομένα της με την έννοια του Ν. 2472/1997, με μόνο το λόγο οτι απλά αναφέρθηκε το όνομά της χωρίς να ρωτηθεί!.
3. Η άποψή της ότι τάχα «...δημιουργήθηκε ψευδής εικόνα μιας υπαλλήλου που αδιαφορεί για την υπηρεσία της...» είναι εσφαλμένη, γιατί το δημοσίευμα αντίθετη άποψη πρόβαλε, δηλαδή την εικόνα της έλλειψης από το Δήμο μιας αξιόλογης υπαλλήλου, τις καλές υπηρεσίες της οποίας θα στερηθεί και που στη συνεδρίαση δεν προσκλήθηκε, πράγμα που σχολιάζουμε δυσμενώς.
4. Τέλος, δεν παραβιάζεται ο σχετικός νόμος όταν "..η επεξεργασία αφορά δεδοµένα δηµοσίων προσώπων, εφόσον αυτά συνδέονται µε την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος ή τη διαχείριση συµφερόντων τρίτων και πραγματοποιείται αποκλειστικά για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος" (αρθ. 7 παρ.2 εδ.ζα Ν. 2472/1997). Ας μη ξεχνούμε ότι η κ. Φλωρεντή είναι δημόσιο πρόσωπο και η μόνη καλοπροαίρετη αναφορά του ονόματός της πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για την άσκηση του δημοσιογραφικού μας επαγγέλματος και συνεπώς δεν παραβιάσαμε εμείς τα δεδομένα της που έτυχαν προηγούμενης επεξεργασίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ κ. Φλωρεντή

 

Συνεχίζεται η αποχώρηση υπαλλήλων του Δήμου Πάτμου.
Αντιδρά το Δημοτικό Συμβούλιο και απειλεί με κλείσιμο του Δήμου!

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016 12:57


Την άμεση άρση της απόφασης του υπουργείου με την οποία αποσπάται από το Δήμο στα hot spot της Λέρου η μοναδική υπάλληλος του Γραφείου Εσόδων του Δήμου Πάτμου, ή την αντικατάσταση της, ζήτησε με χθεσινή απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο,
μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Στόικου. Διαφορετικά, αν δεν εισακουστούν, θα προβούν σε κινητοποιήσεις φθάνοντας ακόμα και στο κλείσιμο του Δήμου.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος κ. Στόικος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11Ης Φεβρουαρίου, στον Δήμο Πάτμου έφθασε
Υπουργική Απόφαση με την οποία η μοναδική υπάλληλος του γραφείου εσόδων Ειρήνη Φλωρεντή παίρνει απόσπαση για ένα χρόνο στο hot spot (κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων) της Λέρου, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η γνώμη του Δήμου. Όπως είπε ο κ. Στόικος, η απόφαση αυτή θα φέρει κατάρρευση των εσόδων στον Δήμο Πάτμου, κάτι που σημαίνει πως στο μέλλον μπορεί οι αρμόδιοι να πάνε κατηγορούμενοι και δεν θα την υπογράψει. Σημείωσε όμως ότι η απόσπαση έγινε μετά από αίτηση της υπαλλήλου σε προκήρυξη που είχε γίνει για την κάλυψη θέσεων εργασίας που αφορούν το προσφυγικό στη Λέρο.
Χαριστική βολή στην υποβάθμιση του Δήμου Πάτμου χαρακτηρίζει ο κ δήμαρχος την παραπάνω απόσπαση, αφού 11 υπάλληλοι έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια λόγω συνταξιοδότησης, εγκυμοσύνης κλπ και άλλοι πέντε θέλουν να αποχωρήσουν.
Άλλωστε, πρόβλημα αντιμετωπίζει εδώ και μήνες και το ταμείο, αφού μετά τις αναρρωτικές άδειες που πήραν τόσο η ταμίας όσο και η αναπληρώτριά της, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να «βαφτίσει» ταμία τον πρώην δημοτικό αστυνόμο κ. Γιώργο Γαμπιεράκη κατεβάζοντάς τον από την μάντρα στο δημαρχείο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Μάλιστα, ο κ. Στόικος ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου που θέλουν να αποχωρήσουν είναι συνολικά 5 και τόνισε πως ο ίδιος δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αυτό όσο δεν γίνονται προσλήψεις για την αντικατάστασή τους.
Ο κ. Στόικος επισκέφθηκε στις αρχές της εβδομάδας τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο εξήγησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω έλλειψης υπαλλήλων και τον ενημέρωσε πως αν θέλουν την υπάλληλο θα πρέπει να την πάρουν ίδιοι, αφού εκείνος δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα έγγραφο για την απόσπαση αυτή.
Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Αντώνη Γαμπιέρη
1) να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την υπ' αριθμ. 16.1.1171/01-02-2016 απόφασή του με την οποία αποσπάται από το Δήμο Πάτμου στην Κινητή Μονάδα Δ΄ (Λέρος) της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής-Π.Ε Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης η μοναδική υπάλληλος του Γραφείου Εσόδων του Δήμου Πάτμου, ενός Γραφείου νευραλγικής σημασίας για τα οικονομικά του Δήμου Πάτμου και 2) Να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της υπ' αριθμ. 16.1.1171/01-02-2016 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ή την άμεση αντικατάσταση της υπαλλήλου του Δήμου Πάτμου με άλλη μόνιμη υπάλληλο, αντίστοιχης κατηγορίας και κλάδου , προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ενέργειες αντίδρασης (κλείσιμο του Δήμου Πάτμου , κινητοποιήσεις κ.λ.π)».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση δεν προσκλήθηκε η ενδιαφερόμενη υπάλληλος για να παρουσιάσει τις απόψεις της, κάτι που παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πανάγος Ευγενικός.

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

IMG 4874s

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

Try-Gyro

koutouzos

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr