patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ Στοιχειώνει το ιατρείο και σκουριάζουν τα εργαλεία και τα μηχανήματα.

 AGATHONISIΕδώ και ενάμισι χρόνο έχει ολοκληρωθεί το περιφερειακό ιατρείο του Αγαθονησίου,  έχει γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων και των ιατρικών εργαλείων,  αλλά  δεν έχει λειτουργήσει,  τα δε μηχανήματα παραμένουν κλεισμένα στις κούτες όπως ακριβώς παρελήφθησαν από το δήμαρχο κ. Βαγγέλη Κόττορο,ό οποίος μας είπε:

 

Όταν μας επισκέφθηκε ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός υγείας το 2009,  μετά από υπόσχεσή του, σε χρόνο ρεκόρ κτίστηκε το περιφερειακό Ιατρείο το οποίο ήταν άμεσης ανάγκης. Ένα  καινούριο μεγάλο κτίριο 150 τ.μ. με δωμάτια και εξοπλισμό, έχει τελειώσει εδώ και ενάμιση χρόνο,  αλλά δεν λειτούργησε ακόμα γιατί δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί, ενώ ο εξοπλισμός παραμένει στα κουτιά και πιθανόν τώρα να είναι σκουριασμένα και άχρηστα.

Δυστυχώς δεν μπορεί να βρει μια άκρη η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας να ηλεκτροδοτήσει το κτίριο και να λειτουργήσει άμεσα. Το προσπαθώ και το παλεύω ενάμιση χρόνο. Αναγκάστηκα να γράψω στον Υπουργό υγείας κύριο Λοβέρδο, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες να δουν τι γίνεται αλλά το θέμα έμεινε εκεί .

Και ο λόγος που δεν ηλεκτροδοτείται;  

Ο λόγος είναι,  ότι η εταιρεία στην οποία η τεχνική υπηρεσία του υπουργείου  ανέθεσε   την ανέγερση του κτιρίου δεν υπέβαλε τη σωστή μελέτη ηλεκτρικής εγκατάστασης στην πολεοδομία Καλύμνου για την ηλεκτροδότηση. Επανήλθα και τους είπα στείλτε  σωστά τη  μελέτη για να εγκρίνει το πολεοδομικό ταμείο την εγκατάσταση και να δώσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ, αλλά  είναι περίπου τέσσερις μήνες που το έχω ζητήσει  αλλά δεν έγινε τίποτα και δεν φτάνει αυτό.  Προσπαθώ να επικοινωνήσω αλλά ούτε στο τηλέφωνο , ούτε στα έγγραφά μου απαντούν.