patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Σε 50 λεπτά Αθήνα Πάτμος από τα μέσα Ιουνίου με υδροπλάνο.

3204

Είναι το τελευταίο καλό νέο στις μεταφορές και προέρχεται από την εξέλιξη της δρομολόγησης υδροπλάνων στην περιοχή μας που η δρομολόγηση τους θα βελτιώσει τις υπηρεσίες μεταφοράς προσφέροντας ποιότητα και ταχύτητα καλύπτοντας το μεγάλο κενό από την έλλειψη αεροδρομίου στο νησί μας και άλλων νησιών όπως Λειψούς, Αγαθονήσι, Καστελόριζο κ.λ.π. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα αν όλα πάνε καλά από τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους με έδρα την Κάλυμνο ή την Κω όπως μας ενημέρωσαν ο κυβερνήτης Νικόλαος Σέρφας και διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης που με άλλα δύο στελέχη της εταιρείας AIR SEA LINES η οποία διαθέτει δύο καναδικής κατασκευής υδροπλάνα και ήδη έχει δρομολογημένες πτήσεις για τα Ιόνια νησιά. Τα τρία στελέχη επισκέφθηκαν την Τετάρτη το νησί μας, εν όψει και της υπουργικής απόφασης που θα υπογραφεί εντός των ημερών για τις προδιαγραφές των υδατοδρομίων, για να ανιχνεύσουν ποια είναι τα ασφαλή εκείνα σημεία όπου μπορούν τα υδροπλάνα να προσθαλασσώνονται.

 

Συνοδευόμενοι από τον λιμενάρχη κ. Τσομπάνη και τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Γρύλλη από τα σημεία που ήλεγξαν κατέληξαν σε δύο που τα θεωρούν τα πλέον κατάλληλα προσθαλάσσωσης του υδροπλάνου. Αυτά είναι η περιοχή της Πέτρας και η περιοχή του λιμανιού. Τα συμπεράσματα τους θα καταθέσουν στην Πολιτική Αεροπορία και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να πάρουν την έγκριση. Όσο αφορά τα υδροπλάνα και τα δρομολόγια τους στο νησί μας. Τα υδροπλάνα είναι 19 θέσεων στροβιλο - ελικοφόρα, που προσδίδει ιδιαίτερη αξιοπιστία στις πτήσεις, πετάει σε συνθήκες V. F. R , έχει δυνατότητα να πετάει σε συνθήκες όψεως και χρειάζεται μόνο 50 λεπτά από το Ελευθέριο Βενιζέλος για να φθάσει στο νησί μας . Σύμφωνα με το πλάνο μπορούν να εκτελούν μέχρι 3 δρομολόγια ημερησίως ανά προορισμό, όλο χρόνο. Το κόστος της τιμής της μεταφοράς υπολογίζεται γύρω στα 80 ευρώ.Τα υδροπλάνα θα έχουν έδρα την Κάλυμνο ή τη Κω και θα συνδέουν καθημερινά τα τοπικά νησιά με την Αθήνα έως Σύρο όπου από κει θα γίνεται ανταπόκριση με Αθήνα.

 

Το δρομολόγιο από Πάτμο για το Ελευθέριος Βενιζέλος θα είναι συνολικής πτήσης 50 λεπτών. Τα υδατοδρόμια θα κατασκευαστούν από την εταιρεία αμέσως μόλις υπογραφούν οι προδιαγραφές από την Πολιτική Αεροπορία και το ΥΕΝ. Το πρόγραμμα των πτήσεων θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου. Σύντομα δε θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα τους.