patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

ΛΑΜΠΡΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

Την μεγάλη ικανοποίησή τους εξέφρασαν τα μέλη της Πατμιακής παροικίας της Ρόδου για την σειρά των εκπλήξεων που τους επιφύλαξε ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας το Σάββατο 28 Ιαν. 2012. Η κοπή της πίτας έγινε στο ξενοδοχείο BLYE SKY της οικογένειας Καστελλοριζιού αφ΄ενός μεν διότι είναι ένας ιδιαίτερα γνώριμος χώρος σε πολλούς Πάτμιους της Ρόδου, αφού εργάστηκαν για πολλά χρόνια εκεί και αφ΄ετέρου διότι η οικογένεια Καστελλοριζιού πρόσφερε σε αρκετά καλή τιμή την αίθουσα εκδηλώσεων.

Οι εκπλήξεις διαδέχόντουσαν η μια την άλλη.

Στην είσοδο ο Γιάννης Πασχαλίδης καλωσόριζε τους συμπατριώτες μας και τους πολυάριθμους φίλους με την εκπληκτική έκθεση φωτογραφίας του που για πρώτη φορά έγινε στην Ρόδο.

Εικόνες της Πάτμου με εμβληματικές μορφές και πολύσημες στιγμές. Βέβαια ο Γιάννης Πασχαλίδης με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου θα εκθέσει πολλά περισσότερα έργα του στις 7 Μαρτίου στο ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ  ART@CAFE.

Η πλούσια λαχειαγορά με πάνω από 140 δώρα που συγκέντρωσαν μετά από πολύ τρέξιμο όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και τη διάθεσή των λαχνών από τις κ.κ. Ντίνα Χατζηκώστα και Ρίτσα Ευγενικού, άφησε όλους τους παρευρισκόμενους με ένα πλατύ χαμόγελο.

Για πολλοστή φορά το χρυσό «φλουρί» πρόσφερε ο καλός μας φίλος κ. Θεόδωρος Τσιμπιδάκης.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Νεκτάριος Πόκκιας, απόφοιτος της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, που υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία στη Ρόδο της Πατμιακής παροικίας με τον Σύλλογό της, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο Σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αριστείδης Ε, Μιαούλης, εκ μέρους και των άλλων παρισταμένων μελών του Δ.Σ. Ευαγγελίας Γρύλλη, Ευθύμιου Χατζηκώστα και Γιώργου Ευγενικού, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τους φίλους που πρόσφεραν τα δώρα, υπογράμμισε πως «κοινή συνισταμένη είναι η προβολή του νησιού μας αφ ενός και η έτι περεταίρω συσπείρωση του Πατμιακού στοιχείου της Ρόδου».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης, η αντιπεριφερειάρχης κ.Δέσποινα Διακοσταυριανού Σώζου, ο επικεφ. της μείζονος μειοψηφίας στο Δημ. Συμβούλιο Ρόδου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ.Γιάννης Κακλιός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου κ. Νίκος Κωνσταντινίδης και οι πρόεδροι των Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου κ.κ. Σταματιάδου, (Παγκαρπαθιακος) , Νικολαίδης (Ολυμπιτών) και Φυλτζανίδου (Λερίων).

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί της βουλευτού Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μίκας Ιατρίδη και του δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης παλαιότερων μελών που υπηρετήσαν το Σύλλογο και η απόδοση τιμητικής πλακέτας. Επίσης θα τιμηθούν και άνθρωποι που προσέφεραν και προσφέρουν με κάθε τρόπο το Σύλλογο.

Ετσι στην συγκεκριμένη εκδήλωση τιμήθηκαν οι: Νίκος Γρύλλης, Καίτη Καπαδάκη ? Σπύρου, Εμμανουήλ Μιχελής , Θεολόγος Ματθαίος, Βρατσάλη Ελένη και Εμναουήλ Γαμπιεράκης που υπηρέτησαν το Σύλλογο. Για την πολύτιμη προσφορά και αρωγή τους στις δράσεις του Συλλόγου τιμήθηκαν οι: Άννα Ρωμαίου, πρόεδρος της Ε.Ξεν. Πάτμου και Σμαράγδα Μουλιάτη- Σταμπούλη δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας patmostimes.

Η επόμενη έκπληξη ήταν η εμφάνιση με την παραδοσιακή φορεσιά της Πάτμου της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου με τον «Οσιανό» και άλλους παραδοσιακούς σκοπούς, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι συμπατριώτες μας Μανόλης Τραυλός, Μιχάλης Λαουντός στο βιολί και Ειρήνη Ευγενικού στην λύρα.

Μέσα σε διάστημα περίπου 2 μηνών η χορευτική Ομάδα του Συλλόγου κατόρθωσε, υπό την καθοδήγηση της κ. Ουρανίας Φυλτζανίδου στην φιλόξενη Στέγη του Συλλόγου Λερίων Ρόδου να κατακτήσει μια αξιοζήλευτη θέση στο χώρο των παραδοσιακών σχημάτων. Η επόμενη εμφάνιση της ομάδας θα είναι στις 6 Μαρτίου στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος η ομάδα χόρεψε σκοπούς όπως ο Χανιώτικος Συρτός ο Ικαριώτικος και έναν Αιβαλιώτικο φορώντας τα μπλουζάκια που σε χρόνο ρεκόρ ετοίμασαν και μας έστειλαν ως προσφορά στο σύλλογο η Σμαράγδα Μουλιάτη και ο σύζυγος της Κώστας Σταμπούλης της εταιρείας PIXELS, στους οποίους εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες.

Την εκδήλωση κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ τα τηλεοπτικά κανάλια RODOS TV 4, ΙΡΙΔΑ και ΘΑΡΡΙ.

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 18 Μαρτίου στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου για τη γιορτή του Οσίου Χριστοδούλου.