patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

ΕΙΘΕΛ: 21 Σεπτέμβρη όλοι στην απεργία!

 APERGIA SEPTEMV 2023

EITHELjpg

 

 

 Η ΕΙΘΕΛ. (ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ & ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 

 

 

Να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός!

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το απαράδεκτο νομοσχέδιο-κτηνωδία για τα Εργασιακά συνοδεύοντάς το με επιχειρηματολογία που το χαρακτηρίζει ως φιλεργατικό και προς το συμφέρον των εργαζομένων.


Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υπηρετούν τις απαιτήσεις των εργοδοτών, νομοθετούν για τον ΣΕΒ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τραπεζίτες. Το δικό μας συμφέρον το γνωρίζουμε πολύ καλά και η κυβέρνηση στέκεται απέναντί του. Το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης είναι αντεργατικό, συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών νόμων, που θα χειροτερεύσει τη ζωή των εργαζομένων, τους όρους δουλειάς και την υγεία τους.
Για αυτό η κυβέρνηση φροντίζει να συνοδευτεί με κατασταλτικά μέτρα, απειλές δικαστηρίων, δικαστικές ποινές και χρηματικά πρόστιμα για όσους αντιδράσουν, για όσους διεκδικούν το δίκιο τους, με αγώνες, με απεργίες. Φιλεργατικό νομοσχέδιο και καταστολή των αγώνων και του δικαιώματος της Απεργίας δεν πάνε μαζί.


• Κάτω το αντεργατικό έκτρωμα
• Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Θεσσαλίας


Απεργούμε για:
• Να μη γίνει «κανονικότητα» η δουλειά 13 ώρες τη μέρα για μας και τα παιδιά μας. Διεκδικούμε 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, μόνιμη και σταθερή εργασία
• Οχι σε δουλειά όπου, όπως και όποτε θέλουν ο εργοδότης και τα δουλεμπορικά γραφεία
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία! Εγκλήματα κάνει η πολιτική τους, όχι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται
• Υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Ως εδώ με τους νεκρούς και τους σακατεμένους στο μεροκάματο
• Αποζημίωση 100%, πλήρη αποκατάσταση, πραγματική προστασία όσων βούλιαξε στις λάσπες η εγκληματική πολιτική του κέρδους
• Ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις μονάδες υγείας μέχρι την κάλυψη τους.
• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Αυξήσεις ουσιαστικές 20% στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και με μειωμένο συντελεστή, οι πρόσθετες(υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας. Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Να εκδοθεί άμεσα η κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών (ν 4999/2022 έπρεπε να είχε εκδοθεί 30/6/2022), για να καθοριστεί το ύψος του οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής με βάση τον τρέχοντα βασικό μισθό.
• Να υπολογιστούν και να δοθούν άμεσα οι συντάξεις.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΛΕΡΟΥ ΤΗΝ 21/9/2023 ΩΡΑ 10,30 π.μ

 

Το Δ.Σ Ε.Ι.ΘΕ.Λ.

 

Ο Πρόεδρος 

Γ. Τσουκαλάς

 

Η Γ. Γραμματέας

Ε. Χατζηδάκη