patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Η  Μαρία Μιχελή μετά την συνένωση του κόμματος της ΠΑΤΡΙΔΑ και της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  μιλά  για τα τελευταία γεγονότα και δηλώνει κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

MARIA MIXELH PATRIOTIKH ENO

 
Τα πάνω κάτω ήρθε τις τελευταίες μέρες το κοινωνικό και το πολιτικό σκηνικό.


Από τη μία το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών με τη σύγκρουση των δύο τρένων και τη δολοφονία των 57 ανθρώπων κυρίως νέων και από την άλλη η αντίδραση των κομμάτων για συνένωση, όπως το κόμμα της ΠΑΤΡΙΔΑ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Η συνένωση αυτή των δύο πατριωτικών κομμάτων με τον κοινό τίτλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν άλλαξε σε τίποτα την υποψηφιότητα της Μαρίας Μιχελή με το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ παρά μόνο ότι βγαίνει πιο δυνατή από αυτή. Η κ. Μιχελή συνεχάρη τους εμπνευστές προέδρους αυτής της συνένωσης Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.


Συζητώντας δε μαζί της, η Φιλόλογος με Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική & Διακυβέρνηση  Μαρία Μιχελή μας δήλωσε τα εξής και για τα δύο αυτά θέματα:


« Όπως γνωρίζετε την συνεργασία της με το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α ανακοίνωσε  η Πατριωτική Ένωση. Η συμφωνία επισφραγίστηκε με την συνάντηση των προέδρων των δύο κομμάτων Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Αντιπροέδρου. Με δεδομένη την ταύτιση των βασικών θέσεων των δύο σχηματισμών, την ιδεολογική τους σύμπνοια και τον κοινό στόχο της παρουσίας μιας ισχυρής εθνικής αντιπολίτευσης, η συνεργασία ήταν μονόδρομος και το αποτέλεσμα της συνεργασίας αναμένεται νικηφόρο..
Ο αγώνας συνεχίζεται πλέον από κοινού, παρότι η κυβέρνηση σε αμηχανία , προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την τραγωδία των Τεμπών. Το κόμμα μας είναι κοντά στους πολίτες με καθαρές θέσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές . Το εάν η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα πλέον είναι ζητούμενο και όχι δεδομένο . Η βεβαιότητα της απώλειας της αυτοδυναμίας επηρεάζει τους ευρύτερους πολιτικούς σχεδιασμούς και ακολούθως και την συμπεριφορά των πολιτών . Δίχως αυτοδυναμία δεν υπάρχει κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης που ήδη έχει κόντρα για την υπόθεση των υποκλοπών θεωρείται αδύνατο να συμφωνήσει σε κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου , αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σαν μια πατριωτική συμμαχία με ισχυρή φωνή στη Βουλή , βάζοντας έτσι τέλος στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αυτοδυναμία, αφού ο λαός αποφασίζει . Συνεχίζει άραγε και μετά τα Τέμπη να θέλει αυτή την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός; ; όχι βέβαια. Η Κοινωνική δυσαρέσκεια που επικρατεί για τα κόμματα εξουσίας είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει την ψήφο του έλληνα πολίτη σε μικρότερα κόμματα!

Παρότι η προσπάθεια της κυβέρνησης τώρα, είναι να πείσει ότι όλοι είναι συνυπεύθυνοι ώστε να μην κατευθυνθεί η ψήφος των δυσαρεστημένων πολιτών σε μικρότερα κόμματα. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται την σαπίλα που υπάρχει όπως χαρακτηριστικά λέγεται στις συζητήσεις των πολιτών .
Η κυβέρνηση μετέτρεψε το θέμα των νεκρών σε ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης , η επιχειρηματολογία τους μπάζει από παντού ! Στα Τέμπη δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος θα μπορούσε να μην είχε συμβεί το δυστύχημα τι έκανε η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια!
Το έγκλημα των Τεμπών δεν διαγράφεται δεν ξεχνιέται και δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί».
Αυτά μας είπε στις 15/3/2023 η κ. Μιχελή Μαρία Φιλόλογος με Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική & Διακυβέρνηση και υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ μετά τη συνένωση με το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κ. Μιχελή Μαρία λέει ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ γι αυτό και βρέθηκε  15 Μαρτίου 2023 δίπλα στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλληλικού και επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗΑΡ Ρόδου και όλους τους εργαζόμενους και τους συνεχάρη για την δυναμική συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις, ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περί «Μετονομασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, και σε Υδάτων και Αποβλήτων» βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση, τόσο του νερού, όσο και της διαχείρισης των αποβλήτων, με τεράστιες συνέπειες και κόστος για τους δημότες.
Το νερό είναι το σημαντικότερο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το ιδιωτικοποιήσει.