patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιερ. Πλάτωνος του Πάτμιου θα εγκαινιάσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λήτης και Ρεντίνης κ. Πλάτων

platonas ekklisaki

 

Την Τετάρτη 21η του μηνός Σεπτεμβρίου μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρoς Πλάτωνος του Πάτμιου, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του ιδιόκτητου παρεκκλησίου στην θέση Εψημιά που ανήγειρε ο μακαριστός Προηγούμενος της Μονής Επίσκοπος Τράλλεων κυρός Ισίδωρος.

 

platonas krikris 2Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων ο οποίος για πρώτη φορά μετά την εκλογή του επισκέπτεται την γενέτειρα του.


Την παραμονή της εορτής 20 του μηνός και ώρα 11 πρωινήν η Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου θα υποδεχθεί επισήμως τον Σεβασμιώτατο όπου θα τελεσθεί Δοξολογία επί τη αφίξει του.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 μ.μ.θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και κατάθεση των ιερών λειψάνων στο παρεκκλήσιο του Αγίου Πλάτωνος και το πρωί ώρα 8 π μ θα ψαλλεί ο Όρθρος, η τελετή των εγκαινείων του ναού και Αρχιερατική θεία Λειτουργία .

 

Τον Σεβασμιώτατο θα συνοδεύσουν Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, Ιερείς, συνεργάτες και προσκυνητές της Ιεράς του Μητροπόλεως.