patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Σωματείο Γυναικών Πάτμου Η ΣΠΙΘΑ. Επιτυχημένη η ομιλία για τον καρκίνο τoυ μαστού στο Πάτμιον

SPITHA GIATROI

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Το Σωματείο Γυναικών Πάτμου "Η ΣΠΙΘΑ" έκανε ένα σημαντικό δώρο στις γυναίκες του νησιού μας. Με συντονισμένες ενέργειες του προεδρείου κατάφερε και έφερε στην Πάτμο το διήμερο 26-27 Ιουνίου 2021 τον χειρουργό ιατρό μαστολόγο κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο με τους συνεργάτες του, μεταξύ αυτών και τον Επικουρικό Ιατρό Ακτινολόγο  στη  Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου ''Ο Ευαγγελισμός'΄ κ. Δημήτρη Τομαή, που πραγματοποίησαν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε πολλές γυναίκες του νησιού μας .

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάτμου Σάββατο 26 Ιουνίου και Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Το  Σάββατο 26 Ιουνίου στις 7 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία από τον ίδιο γιατρό χειρουργό ιατρό μαστολόγο κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι χειρούργος μαστολόγος υπότροφος Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας στην χειρουργική του μαστού.
Fellow στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Δουβλίνου 2020 - 2021.

Επιμελητής Β΄ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ Αθηνών και επιμελητής τμήματος μαστού και γεν. Χειρουργικής νοσ. Μετροπόλιταν.

Η ομιλία ήταν περιεκτική και πολύ κατανοητή. Αφορούσε την μεγάλη αξία  που έχει o προληπτικός έλεγχος από τις ίδιες τις γυναίκες και η άμεση προσφυγή τους στον γιατρό,   για να φρενάρουν οποιαδήποτε  ένδειξη καρκίνου  του μαστού.

Ο κ. Ππαδόπουλος , αναφέρθηκε και  στους παράγοντες εκείνους που βοηθούν στην αποφυγή του κινδύνου της νόσου, όπως: η συνεχής άσκηση, η σωστή διατροφή, η διατήρηση του χαμηλού βάρους η αποφυγή ορμονών κ.ά.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Σωματείου γυναικών Πάτμου η ΣΠΙΘΑ κ. Αγγελική Γονιδάκη Μπαχά,  ευχαριστώντας τους γιατρούς και όσους βοήθησαν ώστε το σωματείο να κάνει πραγματικότητα αυτή τη σημαντική δράση.
Στο τέλος προσέφεραν γλυκά στους γιατρούς.


Κέρασαν επίσης τις γυναίκες με γλυκά και αναψυκτικά οι οποίες παρά τον καύσωνα έδωσαν το παρών σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση .