patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Ιδρύθηκε «Σωματείο εργατοϋπαλλήλων Δήμων Πάτμου και Λειψών"

 

DHMARXEIO 2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο Σωματείο, με την επωνυμία «Σωματείο εργατοϋπαλλήλων Δήμων Πάτμου και Λειψών», ιδρύθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μονίμων υπαλλήλων των συγκεκριμένων Δήμων. Το καταστατικό του Σωματείου εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 3/25-08-2020 διάταξη της Ειρηνοδίκη Λέρου και καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων που τηρείται στο Πρωτοδικείο Κω με αύξοντα αριθμό 1/12-01-2021.


Βασικοί σκοποί του Σωματείου είναι η ενιαία και συλλογική δράση των μελών του για την διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, η φροντίδα για βελτίωση και εφαρμογή της υπαλληλικής - εργατικής νομοθεσίας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, διαβίωσης και επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων, η ενημέρωση των μελών του πάνω στα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα, η ανάπτυξη των αγώνων για την προάσπιση των συμφερόντων τους και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε αυτά.


Στο Σωματείο εκτός από τους μονίμους υπαλλήλους των δύο Δήμων που αποτελούν ιδρυτικά μέλη του μπορούν να εγγραφούν και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε αυτούς, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας τους.

 

Το Σωματείο διοικείται από προσωρινή διοίκηση, η θητεία της οποίας βάσει του άρθρου 72 του Ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235Α΄/26-11-2020) έχει παραταθεί έως τις 30-06-2021, με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Παπαμιχαήλ
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Παραδείσης
Γενικός Γραμματέας: Φωκάς Γρύλλης
Ταμίας: Γεώργιος Μικέλλης
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Καρακατσάνης

FOKAS UNION NEWS

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως διαβάζουμε στο Union news (Τα νέα των εργαζομένων), ο κ. Φωκάς Γρύλλης Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πάτμου επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ την περίοδο των εορτών όπου εκτός του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ι. Ρέντη, παρεβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης και μέλος του ΓΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γιάννης Μπίστας.
Συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν εργασιακά θέματα και ερωτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι του ακριτικού νησιού.

Στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της Πάτμου δεν είναι πια μόνοι τους και δίπλα στο νεοσύστατο Σύλλογο θα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή η Ομοσπονδία αλλά και τα συνδικαλιστικά στελέχη που υποστηρίζουν αυτή του τη προσπάθεια.

Αν και είναι ένας μικρός ακριτικός Δήμος, ο Νίκος Τράκας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά που ασχολούνται με τον τοπικό σύλλογο είναι δυναμικά και με όρεξη και ότι έχουν την προσωπική του υποστήριξη.

Με τη σειρά του ο Φωκάς Γρύλλης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τους παρευρισκόμενους συνδικαλιστές για τα καλά τους λόγια και για τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις που πήρε κατά τη διάρκεια της πολύωρης αυτής συνάντησης και τους προσκάλεσε με το καλό να έρθουν και στην Πάτμο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μιλήσουν με τους εργαζόμενους και να δουν τα προβλήματα επιτόπου.
Τέλος, ο Γιάννης Μπίστας δήλωσε ότι αυτό το νέο ξεκίνημα που γίνεται στην Πάτμο δείχνει το δρόμο για το νέο συνδικαλισμό και ειδικά στους μικρούς και ακριτικους δήμους και ότι με τα ψηφιακά μέσα που αξιοποιούνται και από τους συνδικαλιστές, η Ομοσπονδία αλλά και η ΑΔΕΔΥ θα έρθει πιο κοντά στους τοπικούς συλλόγους της περιφέρειας και στα συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και στον μέσο εργαζόμενο, με μόνο σκοπό την ενδυνάμωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων του κλάδου.

Ο Φωκάς συνέχισε το γύρο των επαφών με συνδικαλιστικά στελέχη και ειδικούς επιστήμονες για θέματα Υγιεινής και Ασφαλειας αλλά και διοικητικών θεμάτων στην Αθηνα, όλη την περίοδο των γιορτών

 

 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

sunios

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr