patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

3 ON 3 Πως μια μικρή διοργάνωση έγινε πολύ μεγάλη. Συνέντευξη με τη Μαρία Μαραβέλια

3on3 maravelia

της Σμαράγδας Μουλιάτη Συνέντευξη στο Patmos radio 91 Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 

 

Σε λίγες μέρες από Τρίτη 14 έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά την καραντίνα. Είναι το αθλητικό γεγονός 3 ον 3 που φέτος θα είναι το 6ο τουρνουά. Ψυχή του τουρνουά είναι η Μαρία Μαραβέλια που μαζί με την Ειρήνη Καμπόσου είχαν την έμπνευση και την πρωτοβουλία να το ξεκινήσουν πριν έξι χρόνια.
Κι ενώ το τουρνουά ξεκίνησε σε στενό τοπικό κύκλο, η θέληση και η αγάπη τους γι αυτό, έκανε τη διοργάνωση μεγάλη, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα όρια της Πάτμου.
Απόδειξη ότι φέτος μία χρονιά τουριστικής καθίζησης το αθλητικό αυτό γεγονός θα συγκεντρώσει διπλάσιους αθλητές εκτός Πάτμου από το 2019. Δεν είναι τυχαίο.

 

Μιλάμε με την κ. Μαρία Μαραβέλια δημοτική σύμβουλο μητέρα 2 παιδιών και εργαζόμενη.

 

Σμαράγδα Μουλιάτη
Ετοιμάζεστε για την 6η  διοργάνωση 3 ον 3 που θα γίνει στην Πάτμο από 14 έως 19 Ιουλίου 2020. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά την καραντίνα. Πες μας περισσότερες λεπτομέρειες.

Μαρία Μαραβέλια
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι το 6ο τουρνουά 3 ον 3 που θα γίνει στην Πάτμο. Ξεκίνησε μια πολύ μικρή διοργάνωση μεταξύ μας και τώρα έχει γιγαντωθεί και όλοι θέλουν να έρθουν να λάβουν μέρος.
Φέτος θα πάρουν μέρος 50 ομάδες. Οι περισσότερες είναι από το νομό μας τα Δωδεκάνησα, επίσης από την Αθήνα και τα Τρίκαλα. Συνολικά θα πάρουν μέρος 200 αθλητές μεγάλοι και μικροί.
14 και 15 Ιουλίου θα είναι για τα μικρά μας παιδιά. Από 16 έως 19 για όλους τους υπόλοιπους.
Σ.Μουλιάτη
Το ενδιαφέρον είναι και τουριστικό όταν έρχονται τόσα άτομα εδώ. Πόσες μέρες θα μείνουν;

Μ. Μαραβέλια 
Βεβαίως έχει και τουριστικό ενδιαφέρον, γιατί θα μείνουν μέσο όρο 4 μέρες στο νησί μας, θα κυκλοφορήσουν, θα δουν τους αγώνες μας, θα παίξουν και φυσικά θα τονωθεί λίγο η αγορά που τόσο το έχει ανάγκη αυτή την εποχή με όλο αυτό που έχει συμβεί.

Σ.Μουλιάτη
Πέρυσι πόσες ομάδες είχαν συμμετάσχει και πόσα άτομα είχαν έρθει στο νησί μας;
Μαρία Μαραβέλια
Πέρσι είχαν έρθει 50 έως 60 άτομα. Φέτος θα έρθουν 120.
200 άτομα θα είναι συνολικά με τις ομάδες της Πάτμου. ‘Έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση.
Εκτός από τα γύρω νησιά θα έρθουν και από άλλα μέρη της Ελλάδος από την Αθήνα και τα Τρίκαλα. Είναι η τέταρτη χρονιά που έρχονται από τα Τρίκαλα. Λαμβάνει μέρος και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού των Τρικάλων. Τους αρέσει πάρα πολύ αυτό που γίνεται και κάθε φορά δηλώνουν πρώτοι συμμετοχή.
Επίσης είναι σημαντικό ότι όλες οι ομάδες από τη Δωδεκάνησο που αγωνιζόμαστε τον χειμώνα στα πρωταθλήματα με κορίτσια, αγόρια και άνδρες συμμετέχουν στο 3 ον 3. Συγκεκριμένα συμμετέχουν φέτος στο 3 ον 3, 12 ομάδες στο ανδρικό, 7 ομάδες στο εφηβικό, 4 ομάδες στο γυναικείο, 10 ομάδες στο παγκορασίδων, 6 στο παίδων.
Οι δικές μας ομάδες από τις ακαδημίες είναι 10. Είναι τα παιδάκια μας που θα ξεκινήσουν εφέτος πρώτη φορά να παίζουνε
Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι θα γίνει μία ωραία διοργάνωση, η οποία είναι συνδιοργάνωση με το Πνευματικό κέντρο το Δήμο Πάτμου και τον αθλητικό σύλλογο Ξάνθο. Το πνευματικό κέντρο ιδιαίτερα φέτος βοήθησε πάρα πολύ

Σ. Μουλιάτη
Όπως είπες ξεκινήσατε δειλά- δειλά μεταξύ σας, εσύ και η Ειρήνη Καμπόσου, ήσασταν η ψυχή, οι προπονήτριες και οι οργανωτές του τουρνουά. Τώρα έχει διαμορφωθεί ένα άλλο τοπίο και στην προπόνηση έχει οργανωθεί διαφορετικά. Πες μας πως λειτουργεί όλο αυτό σήμερα;

Μαρία Μαραβέλια
Από πέρυσι, έχουμε πάρει προπονητή μας τον Δημήτρη Μπαχά, ο οποίος έχει σπουδάσει το μπάσκετ , το αγαπάει πάρα πολύ και είμαστε πολύ τυχεροί να έχουμε ένα τέτοιο παιδί καταρτισμένο και με καλό χαρακτήρα να ασχολείται με τα παιδάκια μας. Εγώ και η Ειρήνη μείναμε στο οργανωτικό κομμάτι και φροντίζουμε ότι χρειάζεται για τις ομάδες, ώστε ο προπονητής να ασχολείται με το έργο του, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Οι ακαδημίες εφέτος ξεπέρασαν κάθε όριο συμμετοχής . Μας τα χάλασε βέβαια ο κορονοϊός γιατί σταματήσαμε απότομα.
Οι ομάδες προπονούνται όλο το χρόνο γιατί μετά τα πρωταθλήματα , είναι το 3 ον 3 που πρέπει να γίνει η ανάλογη προετοιμασία της προπόνησης, μετά είναι το camp του Απόστολου Κόντου, που πάλι τα παιδιά είναι μέσα στο γήπεδο για προπόνηση και μετά θα ξεκινήσουν κανονικά από το Σεπτέμβρη τις προπονήσεις τους ώστε να μπορούν να παίξουν από τον Οκτώβριο στα πρωταθλήματα.

Σ. Μουλιάτη
Είστε πράγματι τυχεροί που έχετε ένα παιδί έναν Πάτμιο με ήθος όπως είπες προηγουμένως να προπονεί τα παιδιά . Τα παιδιά έχουν την ανάλογη αγάπη για το μπάσκετ; συμμετέχουν με την καρδιά τους στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις;

Μαρία Μαραβέλια
Τα παιδιά το περιμένουν πως και πως όλο αυτό. Εφέτος όλοι ξέρουμε ότι ήτανε μια δύσκολη χρονιά και να κάνεις ένα τέτοιο τολμηρό βήμα για να γίνει μια τέτοια διοργάνωση, ήτανε λίγο ρίσκο γενικά όπως το βλέπανε όλοι, αλλά τα παιδιά το περιμένανε πως κα πως και πιο πολύ ακόμα, περιμένουν το χειμώνα για τα πρωταθλήματα και τα ταξίδια.
Όταν ξεκινήσαμε εγώ και η Ειρήνη ήταν λίγο πρωτόγνωρο. Δεν το γνωρίζανε, υπήρχε και από τους γονείς κάποια ανασφάλεια για το πώς θα πάνε τα παιδιά, αλλά τώρα πλέον και οι γονείς και τα παιδιά γνωρίζουν τι είναι αυτό και τι τους προσφέρει και το θέλουνε όλο και πιο πολύ. Και αυτό όλο και μεγαλώνει.

Σ.Μουλιάτη
Είδαμε ότι γίνονται κάποιες εργασίες στο γήπεδο του μπάσκετ θα θέλαμε να μάθουμε κάτι περισσότερο και επίσης αν θα εφαρμοστούν υγειονομικά πρωτόκολλα στο τουρνουά και ποια θα είναι αυτά.

Μαρία Μαραβέλια
Πράγματι γίνονται κάποια έργα στο μπάσκετ. Καταρχήν στον τάπητα περνιέται καινούργιο υλικό από πάνω γιατί το παλιό είναι πλέον ακατάλληλο και επικίνδυνο. Φτιάχνεται και είναι πολύ καλό. Θα γίνουν και άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο όπως θα τοποθετηθούν πάγκοι για τους αθλητές και προπονητές, προστατευτικά πλαστικά για τους επίσημους αγώνες. Δεν ξέρω αν προλάβουν να ολοκληρωθούν όλα αυτά που είναι να γίνουν. Μπορεί και να είναι. Ο τάπητας θα είναι οπωσδήποτε έτοιμος. Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα προσπαθούμε να είμαστε ενημερωμένοι έως την τελευταία στιγμή γιατί όπως ξέρετε αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.
Εμείς όπως πάντα θα έχουμε και γιατρό στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε με το θέμα των θεατών να προσαρμοστούμε στα μέτρα , να τηρηθούν οι αποστάσεις ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και θα τηρήσουμε ότι άλλο θα προβλεφθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Παρακολουθούμε για να είμαστε κατοχυρωμένοι.

Σ. Μουλιάτη
Μετά το 3 ον 3 και το camp ποια είναι τα σχέδια σας;
Μαρία Μαραβέλια
Πέρσι είχαμε πάρει μέρος στο πρωτάθλημα παγκορασίδων και νεανίδων φέτος θα πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων και των κορασίδων και για πρώτη φορά αν όλα πάνε καλά ,θα δοκιμάσουμε στις μικρές ηλικίες και θα βάλουμε συμμετοχή στο τουρνουά των μίνι που σημαίνει παιδάκια του Δημοτικού. Δεν ξέρω πως θα πάει αυτό το εγχείρημα μακάρι να πάει καλά γιατί θα είναι πολύ ωραίο να μπούνε σε αυτή τη διαδικασία και τα μικρά παιδιά αγόρια και κορίτσια.
Σ. Μουλιάτη
Να συμπληρώσω ότι η θέληση σας και η αγάπη σας γι αυτό που κάνετε έκανε αυτή τη διοργάνωση μεγάλη. Εκτός από αυτά τα αποτελέσματα που βλέπουμε των έργων, ακόμα και οι τουαλέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια έγιναν από τη δική σας πίεση αλλά και των γονιών που μετείχαν σε όλο αυτό που εσείς ξεκινήσατε. Νομίζω ότι σας αξίζουν δημόσια ευχαριστήρια.  


Μαρία Μαραβέλια
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πραγματικά υπάρχει μεγάλη αγάπη γύρω από αυτό και το κάνει τόσο δυνατό . Θέλω να ευχαριστήσω την Ειρήνη Καμπόσου, που πάντα είναι μαζί μου και με στηρίζει αλλά υπάρχουνε πολλά παιδιά μέσα σε αυτή την ομάδα , βεβαίως τον Δημήτρη Μπαχά που είναι προπονητής μας και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει σταθεί άξια σε όλο αυτό που συμβαίνει , είναι πολλοί γύρω από το μπάσκετ και βοηθάνε θα τους δείτε και στο γήπεδο πάντα βάζουν πλάτη .

Είμαστε μια ομάδα . Τίποτα δεν δημιουργείτε αν δεν υπάρχει μάδα με δεσμούς , αγάπη και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Αυτά κάνουν την επιτυχία.
Ευχαριστώ το πνευματικό κέντρο, τον Δήμο Πάτμου και  όλους που μας δείχνουν εμπιστοσύνη και τιμούν τη διοργάνωση.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr