
Παράκληση σε όσους επισκέπτονται το νησί μας τις τελευταίες ημέρες να παραμείνουν στα σπίτια για τουλάχιστον 14 ημέρες, περιορίζοντας τις εξόδους στις απολύτως απαραίτητες.
Στα σουπερ μάρκετ να φοράμε όλοι μάσκες προστασίας, να τηρούνται όλα τα μετρά ατομικής υγιεινής .
Αποφυγή συναθροίσεων, αυτό αφορά και τις Εκκλησίες .
Πρέπει να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στο τραπέζι του Πάσχα να είναι μαζί μας και ο Παππούς και η Γιαγιά.
Να ξέρουμε ότι η μεταφορά ασθενών βαρέων πασχόντων με αυτού του είδους λοιμώδη νοσήματα, σε νοσοκομεία τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τα νησιά είναι παρά πολύ δύσκολη.
Μένουμε σπίτια μας. Περιορίζουμε την διασπορά του ιού. Εφαρμόζουμε τις οδηγίες των γιατρών.
Δεν χρειάζεται πανικός, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.
Δείχνουμε αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και αντοχή.
Όμως η κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους είναι πολλαπλάσια και πρέπει να αναληφθεί έστω και την τελευταία στιγμή .
Απαιτείται εδώ και τώρα στήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, με άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Απαιτείται να χορηγηθεί σε επάρκεια υγειονομικό υλικό.
Ενημέρωση και συντονισμό με τους γιατρούς πρώτης γραμμής που δέχονται και αντιμετωπίζουν τους ασθενείς και όχι αποφάσεις ερημην τους .
Να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής με τον απαραίτητο εξοπλισμό, προσωπικό και τις κατάλληλες προδιαγραφές απομόνωσης για την νοσηλεία των ασθενών.
Δυστυχώς στα επιτελικά κέντρα που λαμβάνουν τις κρίσιμες αποφάσεις επικρατεί το «βλέπουμε και κάνουμε».
Δυστυχώς, επικρατεί η αντίληψη της «κανονικότητας» και όχι της έκτακτης ανάγκης. Στις παρούσες συνθήκες το «άμεσο» σημαίνει εντός των ημερών και όχι εντος εβδομάδων η μηνών!!!!
Οι γιατροί και όλο το προσωπικό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, όπως πάντα, με αυταπάρνηση, μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

