patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Οι 12 προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ypourgiko symvoulio

Στην  πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τις δώδεκα προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και έθεσε το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.
«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει».
«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μια δημιουργική σύνθεση», τόνισε.

 

Οι δώδεκα προτεραιότητες
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απαρίθμησε τους άξονες στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής ως εξής:
1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες, καλύτερες δουλειές.
2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα. Εκεί πιστεύω ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα -εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.
5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Θα επισκεφτώ αύριο το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των Υπουργείων, για να συζητήσουμε για το τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση.
6. Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες.
7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων-επιχειρήσεων. Ζήτησα ήδη από τον Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας ώστε να σταλεί σε όλη την Επικράτεια το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.
10. Σύγχρονο και ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
11. Ένα νέο μοντέλο Πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.
12. Μια ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έχω ήδη επικοινωνήσει με πολλούς ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικοινώνησα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ, για να επαναβεβαιώσω τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδος - ΗΠΑ.

 

Τώρα ξεκινάει η ώρα για την υλοποίηση τους