patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

«Η ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» Προσφέρει Δωρεάν θεατρική παράσταση στα παιδιά της Πάτμου

HIPPO AFISA 2019

Ο Σύλλογος «Η ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» προσφέρει Δωρεάν θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Παβ» στα παιδιά της Πάτμου (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία Σκάλας/Χώρας/Κάμπου) την Τετάρτη 6, Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8/2/2019 στην αίθουσα του συλλόγου. (Μικρή πλατεία Σκάλα 1.ορ. πάνω από το Μικροβιολογικό Κέντρο). 
«Οι περιπέτειες του Παβ»
ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ HIPPO
ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το έργο του Φώτη Δούσου «Οι περιπέτειες του Παβ » με θέμα την αυτογνωσία. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο παραμύθι με ανατρεπτική πλοκή, καταιγιστική δράση, γρήγορους διαλόγους και πυκνότητα νοημάτων.
Θεωρούμε ότι όσο καλύτερα γνωρίζει κανείς τον εαυτό του, μέσα από τις επιλογές που κάνει, τις επιθυμίες του αλλά και τις προτεραιότητές του, τόσο πιο εύκολα ξεπερνάει τα
εμπόδια που συναντά.
Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ξαναζούν μέρη της ιστορίας που παρακολούθησαν και δίνουν  δικές τους διαφορετικές λύσεις σε διλήμματα που προέκυψαν. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και η επανασύνδεση με βαθύτερες ποιότητες του ψυχισμού και της προσωπικότητάς τους.

Περίληψη:
Ο Παβ είναι ένας τζίτζικας που προέρχεται από οικογένεια μεγάλων τραγουδιστών, αλλά αυτός έχει κακή φωνή. Στις συναυλίες του το εξαγριωμένο κοινό του πετάει λαχανικά αντί να χειροκροτάει. Για να βελτιωθεί λοιπόν ο Παβ πάει στον δάσκαλο μουσικής Λυκάων.
Εκείνος όμως δεν τον δέχεται αν δεν πληρωθεί πολύ ακριβά: ζητάει το χρυσό σπυρί που βρίσκεται μακριά στην Αφρική. Έτσι για τον Παβ αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια που τον οδηγεί σε συναντήσεις με τις γκρινιάρες χήνες, το λιοντάρι με τη σκοροφαγωμένη λεοντή, τις επαναστάτριες μύγες Τσε Τσε, τα σαρκοφάγα λουλούδια και φυσικά τα τρομερά τυφλά μυρμήγκια. Θα μπορέσει ο τζίτζικας να βρει το χρυσό σπυρί και να πληρώσει τον δάσκαλό του;
Υπάρχει όντως χρυσό σπυρί;
Ηλικίες: 4-12 ετών Διάρκεια: 60΄
Συντελεστές:
Παίζουν: Βασίλης Βασιλείου, Ευτέρπη Μανιάτη
Κείμενο: Φώτης Δούσος
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Hippo Theatre Group
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου, Μάσκες: Μάρθα Φωκά.
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group
Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος)

 

H ομάδα HIPPO είναι η τρίτη φορά που δίνει παραστάσεις στην Πάτμο. Για πρώτη  φορά ήρθε   Ιούνιο 2015, προσκεκλημένη της εφημερίδας ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ με τη στήριξη του συλλόγου Η ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και παρουσίασε την παράσταση ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ    στο Patmos aktis. 

Χορηγοί  επικοινωνίας Patmos radio 91 και www.patmostimes.gr Παρακάτω εικόνες από εκείνη την παράσταση:

futuria1 foutouriafuturia2  futuria5

 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO
Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.
Έχει επτά παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της που ανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, δύο παραστάσεις για ενήλικες (Chaos.gr, Νέα Υόρκη, 2013, Lie! Lie! Lie!, Αθήνα, 2014), ενώ έχει πραγματοποιήσει θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους σε Ελλάδα και Η.Π.Α.
Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια:
ΕΛΛΑΔΑ Παιδαγωγικό Τμήμα Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας στα πλαίσια του φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» 2011, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Διεθνές Φεστιβάλ. Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης, Ονειρούπολη Δράμας. Σε δημοτικά σχολεία σ' ολόκληρη την επικράτεια.
ΚΥΠΡΟΣ Στο πλαίσιο του φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού Voice (it)- Λευκωσία, 2013 και σε δημοτικά σχολεία σ' όλη την Κύπρο.
ΕΥΡΩΠΗ ελληνικά σχολεία σε μεγάλες πόλεις της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου.
Η.Π.Α. Σε ελληνικά σχολεία στις μεγαλύτερες πόλεις της δυτικής και της ανατολικής ακτή(από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες).
ΚΑΝΑΔΑΣ Σε ελληνικά σχολεία του Τορόντο και του Μοντρεάλ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Σε ελληνικά σχολεία της Μελβούρνης και του Σύνδεϋ.
Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παρά-στασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας.

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr