patmosweb330

elin330

stoikos2

like us on facebook

Αναζήτηση

dimotikos

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

PATMOS RADIO 91

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα


Highlights

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι …….

NIPTHRAS 7jpgΠέρασε και αυτό το Πάσχα και ως τοπικοί δημοσιογράφοι αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, ευχαρίστηση και ικανοποίηση, επειδή για μια ακόμη φορά και ας, μην εκκληφθεί ότι ευλογούμε τα γένια μας πιστεύομε ότι ήρθημεν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσε σε αυτήν τη χρονική περίοδο το νησί μας μιας που κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το φετινό Πάσχα ήταν από τα πιο ήρεμα από πλευράς επισκεπτών των τελευταίων χρόνων.

Και ως απόδειξη του γεγονότος αναφέρομεν ότι 13 ξενοδοχεία άνοιξαν από τον συνολικό αριθμό των 35 ποου αριθμεί η Πάτμος. Και το λέμε αυτό επειδή επί καθημερινής βάσεως τόσο πριν το Πάσχα όσο και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και μετά φροντίζαμε να ενημερώνομε το κοινό εντός αλλά κυρίως εκτός της Πάτμου, εκεί στην ξενητειά, όπου οι Πάτμιοι της διασποράς διψούν για τα νέα και την εικόνα αυτών των ημερών αλλά και είναι ιδιαίτερα ευγνώμονες για την εικόνα που τους μεταφέραμε βιωματικά και ως απόδειξη υπάρχουν τα δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες ευχαριστήρια από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία αλλά και Ελλάδα όπου χιλιάδες άτομα επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.patmostimes.gr για να δουν στην οθόνη αυτά που δεν μπόρεσαν να βιώσουν από κοντά. 

Ενδεικτικά να αναφέρομε:
Μεγάλη Τρίτη στο Αιγαίο ΤV, αναφορά και παρουσίαση στα θρησκευτικά δρώμενα της Πάτμου , M. Πέμπτη, ανταπόκριση στο real fm για τον Νιπτήρα, ντοκυμαντέρ 43 λεπτών με αποστολή στιγμιοτύπων από την τελετή του Ιερού Νιπτήρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ που παίχτηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Μ.Πέμπτη. Μεγάλη Παρασκευή ντοκυμαντέρ 43 λεπτών , ένα οδοιπορικό στους επιταφίους της Πάτμου, με δύο τελετές αποκαθήλωσης και 8 επιταφίους, αλλά και περιφορά των επιταφίων στην Σκάλα. Μ.Σάββατο ντοκυμαντέρ 20 λεπτών, με την άφιξη του Αγίου Φωτός και τη διανομή του και την τελετή της Ανάστασης, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι τα παραπάνω ντοκυματέρ συνοδεύτηκαν με πλούσιο ρεπορτάζ και φωτογραφικό ύλικό απ όλους τους χώρους. Για την Κυριακή του Πάσχα ετοιμάσαμε υλικό από τα σήμαντρα της Μονής στον εσπερινό της Αγάπης, το ευαγγέλιο στην ομηρική γλώσσα και το μοίρασμα των αυγών από τον ηγούμενο στον ίδιο χώρο. Καλύψαμε επίσης με φωτογραφικό υλικό και την ετήσια προς τιμήν των επισκεπτών γιορτή του Δήμου την Κυριακή του Πάσχα, ενώ την Νέα Τρίτη, παρουσιάσαμε ντοκυμαντέρ με την περιφορά των εικόνων και τον αγιασμό με τα άγια λείψανα .Φυσικά δεν σταματάγαμε εδώ αφού γίνονταν και γίνεται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως προβολή της Πάτμου από τα τοπικά Δωδεκανησιακά κανάλια ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ΑΙΓΑΙΟ ΤV καθώς και ραδιοτηλεοπτικά μέσα των Αθηνών με συχνές ανταποκρίσεις. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά αφού σε κινηματογραφική ταινία στην Αμερική που προβλήθηκε σε πολλά Φεστιβάλ και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με τίτλο: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΚΟΜΑ. ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, μια δουλειά πάνω στο Μοναστήρι της Πάτμου, υπάρχει υλικό το οποίο μας ζητήθηκε από το σκηνοθέτη Χ.Γ. σχετικά με τη Μ. Εβδομάδα το οποίο μετά χαράς και αφιλοκερδώς αποστείλαμε και υπάρχει στην ταινία και που σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του σκηνοθέτη, αναγράφονται στους συντελεστές της ταινίας τα ονόματα μας. Θα ξαναπούμε ότι δεν διεκδικούμε εύσημα αναγνώρισης, από τους καθ΄ύλην αρμόδιους. Εμείς κάνομε από μεράκι και αγάπη στο γενέθλιο τόπο μας αυτά που από υποχρέωση και εξ επαγγέλματος έπρεπε εκείνοι να κάνουν και δεν έκαναν. Και ενώ θα περίμενε κάποιος, δημόσια σε κάποια από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το Πάσχα να γίνεται αναφορά στο έργο τους, αντ αυτού υπήρξε «σιγή ασυρμάτου».
Ακούστηκαν όμως ευχαριστίες στην γιορτή του Δήμου Πάτμου την Κυριακή του Πάσχα, για όσους έδωσαν φαγητά, ποτά και γλυκίσματα, ενώσεις σωματεία κ.λ.π. και καλά ακούσητκαν, δεν ακούστηκε κανένα ευχαριστήριο για τη διαφήμιση του νησιού, που γίνεται ανέξοδα για τις αρχές και βλέπουν – διαβάζουν στο διαδίκτυο και ακούουν στα κανάλια, δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών του διαδικτύου, τηλεθεατών και αναγνωστών.
Εν πάσει περιπτώσει, εμείς συνεχίζομε τη δουλειά μας που δεν είναι άλλη από το να προβάλλουμε το νησί μας. Μένουμε εδώ, συμμετέχουμε στα γεονότα μεταφέροντας τα αυθεντικά και βιωματικά. Κατά τα άλλα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

www.patmostimes.gr και οι συνεργάτες της

Μέλος του

MEDIA

aegeanmedia

Google translate

enfrdeitptrues

editorial2ed

skempes500px

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Rent a Car Katerina

rent KATERINA WEB

IMG 4874s

H MAGEIA WEB 2s

hellinis

keridis-sima

koutouzos

patmosmonastery

pixels