Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της αιμοδοσίας που οργανώθηκε από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΤΜΟΥ «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο από 09.30 το πρωί. Προσήλθαν παλαιοί και νέοι αιμοδότες .
Το παρών έδωσαν και νέα παιδιά από την Εθνοφρουρά και το λιμεναρχείο Πάτμου. Προσήλθαν για να δώσουν αίμα περίπου 150 άτομα και συγκεντρώθηκαν 131 φιάλες. που θα διατεθούν από την τράπεζα αίματος του Ιπποκράτειου για συμπολίτες μας όποτε και όταν το χρειαστούν.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τρίτη συνεχόμενη φορά , λόγω της περικοπής των δαπανών στο Υπουργείο Υγείας, τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής του κλιμακίου της αιμοδοσίας καλύφθηκαν με χορηγίες.
Για το λόγο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στους παρακάτω χορηγούς:
1. BLUE STAR FERRIES για την δωρεάν μεταφορά του κλιμακίου του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου (πέντε άτομα) καθώς επίσης και του αυτοκινήτου .
2. κ. Γρύλλη Δημήτριου του Εμμ. (Ξενοδοχείο «BLUE BAY) για τη δωρεάν διαμονή του κλιμακίου (πέντε άτομα)
3. Σύλλογο «Φίλοι του Νοσοκομείου Πάτμου» για τη δωρεάν διατροφή του κλιμακίου (πέντε άτομα)
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα:
• Tα μέλη του Συλλόγου μας που πρόθυμα πάντοτε ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για αιμοδοσία.
• Tους νέους εθελοντές αιμοδότες, που φέτος αποτέλεσαν το 30% περίπου των προσερχομένων για αιμοδοσία και ελπίζουμε ότι από δω και πέρα θα τους έχουμε δίπλα μας.
• Tους εθελοντές αιμοδότες , προσωρινά κατοίκους Πάτμου (λιμενικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς)
• Tην Ιερά Μονή Πάτμου για την αμέριστη βοήθειά της
• Tο Δήμο της Πάτμου για την αμέριστη βοήθειά του και ιδιαίτερα το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σκεμπέ Ιωάννη
• Τους κ. Κούμανη Χριστόδουλο και Στούκα Γεώργιο για τα δωρεάν εδέσματα
• Την εφημερίδα «PATMOSTIMES» και το «ΡΑΔΙΟ ΠΑΤΜΟΣ»
• Τον κ. Σάκη Ελισσαίου για την προσφορά του στη γραμματειακή υποστήριξη του Συλλόγου κατά το διήμερο της αιμοδοσίας.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την πενταμελή Ομάδα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, η οποία δούλεψε ακούραστα και συνεργάστηκε άψογα με τους αιμοδότες μας .
Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε στην επόμενη αιμοδοσία που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2016.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος
Ελισσαίου Ελένη