patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Βραβείο για το Λύκειο Πάτμου στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

IMG 5477Την Δευτέρα 11.05.2015 στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων που πήραν μέρος και διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης μια ευκαιρία».

IMG 5462Την βράβευση παρακολούθησε ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Διευθυντής του Ο.Κ.Α.Ν.Α, ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το Γενικό Λύκειο Πάτμου πήρε το βραβείο στην κατηγορία Εξωφύλλου. Όταν παρουσιάστηκε στην αίθουσα το εξώφυλλο διαβάστηκαν τα ακόλουθα:

«Η θεματολογία του εξωφύλλου είναι εμπνευσμένη από τον τίτλο της ταινίας σε συνδυασμό με τη μαγευτική εικόνα του γραφικού οικισμού της Χώρας του νησιού, αλλά και τα απόκρημνα σκληρά βράχια του. Το αέρινο και διάφανο μαντήλι που κυματίζει αγκαλιάζει με δύναμη και αγάπη όλη τη ζωή».

IMG 5461Στη βράβευση παρευρέθηκε η Διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη της ομάδας κ. Γαμπιεράκη Χρυσή, η οποία τόνισε στο χαιρετισμό που απηύθυνε πως οι διαγωνισμοί αυτοί δίνουν έμπνευση και δημιουργικότητα στους μαθητές. Τέλος ευχαρίστησε τους μαθητές του σχολείου. Την Τρίτη 12.05.2015 στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου παρουσία όλων των μαθητών παραδόθηκαν τα βραβεία στην ομάδα και προβλήθηκε η ταινία. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων που οι μαθητές δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος «Εικαστικά» με την υπεύθυνη καθηγήτρια καλλιτεχνικών κ. Χρυσανθάκη Χαρά.