patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Παραπέμπονται για απόλυση οι δύο καθηγητές με τα ναρκωτικά στην Κάλυμνο.

Γενικευμένη αναταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα της Δωδ/σου και έντονοι προβληματισμοί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο καθηγητές Λυκείου της Καλύμνου, 47 και 42 χρονών, που όπως είναι γνωστό κατελήφθησαν από την αστυνομία να έχουν στην κατοχή τους ο ένας ηρωίνη και ο άλλος χασίς.

Ταυτόχρονα κινήθηκαν οι διαδικασίες παραπομπής στους στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο καθηγητές εντοπίστηκαν με τα ναρκωτικά σε διάστημα μιας εβδομάδος, γεγονός που γενικεύει την ανησυχία και γεννά πολλά ερωτηματικά, κυρίως για το κατά πόσον πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Όπως έγραψε χθες το rodosalarm «Αναστάτωση επικρατεί στην κοινωνία της Καλύμνου, μετά το δεύτερο κρούσμα σύλληψης εκπαιδευτικού που κατείχε ναρκωτικές ουσίες για δική του, όπως υποστηρίζει χρήση. Αλλά το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν αυτές οι περιπτώσεις είναι Καλυμνιακής ...αποκλειστικότητας, ή υπάρχουν κι' άλλες, σε άλλα νησιά που παραμένουν άγνωστες. Εκτιμάται ότι με πολύ δυσκολία μπορεί να αποδεχθεί κάποιος μια τέτοια Καλυμνιακή ...αποκλειστικότητα, καθώς στο παρελθόν σημειώθηκαν όμοια κρούσματα τόσο στη Ρόδο, όσο και σ' άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Λίγα βέβαια τα κρούσματα μέχρι τώρα, αλλά δύο, σχεδόν ταυτόχρονα, στο ίδιο νησί, δημιουργούν εύλογο προβληματισμό και ερωτηματικά.

Σύμφωνα με συμπληρωματικές πληροφορίες το δεύτερο κρούσμα με εκπαιδευτικό χρήστη ναρκωτικών αφορά 47χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 93 γραμμάρια χασίς, σε τρεις συσκευασίες. Ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, παραδέχθηκε ότι είναι χρήστης χασίς!

Προηγήθηκε η σύλληψη εκπαιδευτικού, 42 χρονών, που υπηρετεί επίσης στην Κάλυμνο. Στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, για δική του χρήση!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο εκπαιδευτικούς ύστερα από πληροφορίες και συζητήσεις που γίνονταν στα σχολεία μεταξύ καθηγητών και μαθητών, που έφτασαν στα αφτιά και των γονιών τους, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησύχησαν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία εξετάζει άλλη μια περίπτωση γυναίκας εκπαιδευτικού, επίσης στην Κάλυμνο!

ΟΙ ΔΥΟ εκπαιδευτικοί, εκτός από την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, θα παραπεμφθούν και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Διεύθυνσης στην οποία ανήκουν και κατά πάσαν πιθανότητα θα απολυθούν, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις».

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τα δύο κρούσματα των εκπαιδευτικών με τα ναρκωτικά έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Δωδ/σου, η οποία θεωρεί ότι δημιουργείται κλίμα γενικής δυσφήμισης του κλάδου, αλλά και του κάθε εκπαιδευτικού χωριστά.

Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι και η Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, τόσο για τους παραπάνω λόγους, όσο και εκ του γεγονότος ότι άρχισαν οι φημολογίες και για άλλους εκπαιδευτικούς, χωρίς φυσικά να υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο σε βάρος οποιουδήποτε. Επειδή το θέμα είναι πολύ λεπτό υπάρχει συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.