patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Το πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

 

Ξεκινάει την Παρασκευή 31 Αυγούστου  το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής.

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο «Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας» με Χοράρχη τον Γιάννη Κόττορο θα ψάλλει, στο πρώτο μέρος της συναυλίας, βυζαντινούς ύμνους στο ύφος και τον τρόπο εκτέλεσης της Πατμιακής Μουσικής παράδοσης όπως διασώζεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή Πάτμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο μέρος του προγράμματος στο οποίο θα τραγουδηθούν, με τη συνοδεία λαϊκών οργάνων (βιολί, κανονάκι, λαούτο, ούτι, νέι), θρησκευτικά και λατρευτικά τραγούδια της Πάτμου και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου.

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012

Το Φεστιβάλ Πάτμου συνεχίζει την καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια συναυλία, που είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος. Η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου θα τραγουδήσει, με τη συνοδεία μικρού οργανικού συνόλου, ελληνικά τραγούδια που αναφέρονται στη Φύση.Tsaligopoulou-4

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Στην τρίτη συναυλία του φεστιβάλ Πάτμου το Κερκυραϊκό φωνητικό σύνολο «Ιόνιος Αρμονία» θα μας μεταφέρει στην Επτανησιακή Θρησκευτική Μουσική Παράδοση που, όπως είναι γνωστό, είναι πολυφωνική. Εκτός από εκκλησιαστικούς ύμνους, η χορωδία θα ερμηνεύσει και θρησκευτικά έργα του Κερκυραίου συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου, Νικόλαου Χαλικιόπουλου ? Μάντζαρου.

Την «Ιόνιο Αρμονία» θα διευθύνει ο Ευστάθιος Μακρής, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Συμμετέχουν:Κερκυραϊκό φωνητικό σύνολο «Ιόνιος Αρμονία»

Αρχιμουσικός: Ευστάθιος Μακρής

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς διαφόρων ελληνικών ορχηστρών. Η ορχήστρα θα εμφανιστεί, υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, στην τέταρτη συναυλία του φεστιβάλ, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας περιλαμβάνει έργα της κλασικής μουσικής που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα της μουσικής ιστορίας, από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Ξεκινώντας με μεσαιωνικά τραγούδια ανωνύμων συνθετών η ορχήστρα θα συνεχίσει με δημοφιλή έργα της εποχής μπαρόκ, όπως το Αντάτζιο του Αλμπινόνι, με έργα της ρομαντικής περιόδου και έργα συνθετών του 20ου αιώνα όπως του Γκορέτσκι και του Θεοδωράκη.

Σολίστ της συναυλίας θα είναι η Κύπρια υψίφωνος Έλενα Πατσαλίδου και η υψίφωνος Ντιάνα Σάδερλαντ. Θα συμμετέχει, επίσης, η Xορωδία «Αρμονία» της Πάτμου την οποία προετοίμασαν ο Μπρούνο Λίμπερτ και η Ντιάνα Σάδερλαντ.

Συμμετέχουν:

Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου

Χορωδία «Αρμονία» της Πάτμου

Αρχιμουσικός: Άλκης Μπαλτάς

Έλενα Πατσαλίδου: υψίφωνος

Ντιάνα Σάδερλαντ: υψίφωνος

Προετοιμασία Χορωδίας: Μπρούνο Λίμπερτ και Ντιάνα Σάδερλαντ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

«Μουσική και Ποίηση»

Αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο

Μια πρωτοτυπία, σε σχέση με τα προηγούμενα φεστιβάλ στην Πάτμο, αποτελεί η εμφάνιση, στην πέμπτη και τελευταία συναυλία (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου), της Ορχήστρας Νυκτών Οργάνων «Άττικα». Η ορχήστρα αποτελείται από μαντολίνα, μαντόλες, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο. Την καλλιτεχνική ευθύνη του συνόλου έχει ο Άρης Δημητριάδης.

Η συναυλία της ορχήστρας «Άττικα» έχει τον τίτλο «Μουσική και Ποίηση» και είναι ένα αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο. Το έτος 2012 έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου».

Με αφορμή την επέτειο αυτή, παρουσιάζονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα του έργου του ποιητή πλαισιωμένα από έργα Μπαχ, Βιβάλντι, Πάρσελ, Μέντελσον, Τσαικόφκυ, Όφενμπαχ, Μάντζαρου και Γκαλάντι. Στο ποιητικό αναλόγιο η φιλόλογος Ελένη Δημοπούλου και στη μουσική επένδυση η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ.

Ένας αρμονικός συνδυασμός Μουσικής και της Ποίησης του Ν. Βρεττάκου, ο οποίος γράφει σε ένα του ποίημα : «Οι στίχοι μου είναι γλάστρες στου Θεού το παράθυρο»

Συμμετέχουν:

Ορχήστρα Νυκτών Οργάνων «Άττικα»

Διεύθυνση ορχήστρας: Άρης Δημητριάδης

Αφηγήτρια: Ελένη Δημοπούλου

Συντονισμός/επιμέλεια ορχήστρας: Άννα Ψυλλάκη

Επιμέλεια προγράμματος: Άλκης Μπαλτάς

12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Πάτμος, 31 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου 2012

Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Άλκης Μπαλτάς

Οργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 20:30

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr