patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Η ομάδα Αιγαίου για ιατρικές εξετάσεις στην Πάτμο.

 

Δευτέρα 14 Μαΐου η ομάδα Αιγαίου θα βρίσκεται στην Πάτμο στα πλαίσια του 18ου Διάπλου Αιγαίου και της δραστηριότητας της για την ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση των ακριτικών και μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους.

Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε» της Ομάδας Αιγαίου που είναι πλέον εξοπλισμένο και με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής, θα επισκεφθεί τα νησιά:

ΣΙΚΙΝΟ, ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ, ΑΜΟΡΓΟ, ΠΑΤΜΟ, ΛΕΙΨΟΥΣ, ΑΡΚΙΟΥΣ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΘΥΜΑΙΝΑ και ΦΟΥΡΝΟΥΣ.

Στην Πάτμο θα βρίσκεται Δευτέρα 14 Μαΐου. Θα μεταφέρει παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες και θα τα προσφέρει στα σχολεία του νησιού μας. Επίσης θα αναβαθμίσει την αίθουσα πληροφορικής του ΓΕΛ με 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήδη έχουν μεταφερθείς το νησί και μία σχισμοειδή οφθαλομολογική λυχνία για το Κ.Υ.Πάτμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της,  για τα παιδιά θα γίνει:

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ  Οδοντιατρικός έλεγχος και φθορίωση ως εξής:

Δευτέρα 14 Μαΐου: 17:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ για τα παιδιά των οικισμών Κάμπου και Χώρας και τα παιδιά της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής.

Τρίτη 15 Μαΐου:  9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. για τα παιδιά της Σκάλας, Πάτμου

18:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ. για τους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν κλείνονται ραντεβού.  Οι ενδιαφερόμενοι θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας προσέλευσης.

Ώρες Λειτουργίας στο Κ.Υ. Πάτμου:

Δευτέρα 14.05.2012                

17:00?20:00 ιατρεία ειδικοτήτων

Τρίτη     15.05.2012                

07:30 ? 11:00 μικροβιολογικό

09:00 ? 14:00 και

18:00-21:00 ιατρεία ειδικοτήτων 

Τέλος , τη Δευτέρα  στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο της Σκάλας ομιλία με θέμα: "ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ". με ομιλητή τον ψυχίατρο της ομαδας Αιγαίου  κ. Βασίλη Τσίπα.

Στα παιδιά θα πραγματοποιηθούν: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης- κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος γ) οδοντιατρικός έλεγχος δ) ΩΡΛ έλεγχος ε) οφθαλμολογικός έλεγχος και στ) παιδοορθοπεδική εξέταση.

Το ιατρικό τμήμα της Ομάδας, αποτελείται από γιατρούς, των παρακάτω ειδικοτήτων: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΙΔΟΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ? ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΡΛ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΙΑΤΡΕΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ.

Όλοι οι κατάκοιτοι ασθενείς θα εξετασθούν και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις κατ' οίκον.