patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Σεμιναρια πυροπροστασιας και πυροσβεσης στους αδελφους της Ιερας Μονης Πατμου

Ανακοινούται ότι στις23/11/2010 στην  Ιερά Μονή Πάτμου έγινε η έναρξις σεμιναρίων διά θέματα πυρασφάλειας, πυ ροπροστασίας και πυρόσβεσης εις τα οποία θα εκπαιδευθούν αδελφοί, υπάλληλοι της Μονής, υπάλληλοι του Δήμου Πάτμου το Διασωστικό Σώμα της νήσου, και εθελοντές .

Η Μονή της Πάτμου είναι το πρώτο Μοναστήρι του οποίου εκπαιδεύονται οι μοναχοί. Θα ακολουθήσουν Μονές της Κρήτης και της δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η εκπαίδευση διενεργείται υπό την αιγίδα και ευλογία του Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου Αρχιμανδρίτη κ. Αντίπα. Η διάρκεια της όλης εκπαίδευσης θα διαρκέσει 72 ώρες, σύμφωνα με το Ν. 1951/1991 περί εθελοντών πυροσβεστών.

   Εις τα πλαίσια των σεμιναρίων αυτών θα αναφερθούν και τρόποι αντιμετωπίσεως διαφόρων συμβάντων, όπως πυρκαγιές, τροχαία, απεγκλωβισμοί κ.τ.λ. με κύριο μέλημα της Μονής την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και ανά την νήσον.

Η εκπαίδευση διενεργείται από τον Επιπυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γεώργιο Καραμανλή και θα συνεχιστεί από Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σταθμού της Κω και θα συμπεριλάβει όλο το φάσμα ενεργειών ενός Πυροσβέστη.

Η όλη προσπάθεια συνδιοργανώθηκε από την εθελοντική οργάνωση ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (αρμόδιο μέλος Ι. Στ. Παπαδόπουλος), η οποία συνεργάζεται στενά με το Πυροσβεστικό Σώμα, .

Να σημειωθεί εντός του 2010 (μέχρι σήμερα) έχουν καταγραφεί 68 περίπου περιπτώσεις πυρκαγιάς σε εκκλησιαστικούς χώρους.

Σχετικά άρθρα