patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Τρεις καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με τις «Μουσικές της Μεσογείου». Οργάνωση ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

Αφίσα ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ελληνjpg

 

Προπώληση εισιτηρίων στο εστιατόριο Περνέρα και στo κατάστημα Alfa της Άννας Κλεούδη, στη Σκάλα Πάτμου

 

ΑΦΙΣΑ 2 8 2023 engjpg

Pre-sale of concert tickets at the Pernera Vegan Restaurant and ALFA- Anna Kleoudi Clothing Accessories store in Skala Patmos.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Πάτμου «Ιππόκαμπος» ανακοινώνει τη διεξαγωγή συναυλίας «Μουσικές της Μεσογείου» στις 2 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Σχολείο της Σκάλας. Θα παιχθούν μουσικά κομμάτια από όλες τις χώρες της Μεσογείου που θα εκτελέσουν οι μουσικοί: Ξανθούλα Ντακοβάνου τραγούδι, Σόλης Μπαρκή κρουστά και Ταξιάρχης Βασιλάκος ακορντεόν.
XANTHOULA NTAKOVANOU
Η Ξανθούλα Ντακοβάνου είναι τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός με διεθνή δισκογραφία στο χώρο των μουσικών παραδόσεων των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει εκδώσει 3 δίσκους στο Παρίσι με εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή τύπο. Έχει τραγουδήσει σε φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Αγγλία, Τουρκία, Βουλγαρία και Ισραήλ. Μεταξύ άλλων στο Théatre du Châtelet και το θέατρο της Unesco στο Παρίσι, τη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών κ.α. Από το 2014 διευθύνει καλλιτεχνικά το Φεστιβάλ Κεράσοβο στην Ήπειρο, Φεστιβάλ Μουσικών και Χορευτικών παραδόσεων, με άξονα τη νέα δημιουργία. Επιπλέον διδάσκει φωνή και μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris 5, στο Ινστιτούτο Μουσικοθεραπείας της Ναντ Γαλλίας και στο e-learning του ΕΚΠΑ.

 

ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΚΡΗ
Ο Σόλης Μπαρκή παίζει κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής και ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το αυστραλέζικο didgeridoo. Υπήρξε μέλος σε συγκροτήματα όπως τα “Μαγικό Χαλί”, “Dingo”, “Θέρος”, “Τα Δάχτυλα της Εκάτης”, “Τα Κρουστά της Τάκη”, “ΛύρΑυλος” και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Μιχάλη Νικολούδη, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Ξυδάκη, Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή και το ελληνικό ροκ συγκρότημα “Σπυριδούλα”. Συμμετέχει επίσης σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες, όπως το “Θέατρο της Άνοιξης”, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, η Ομάδα Χορού “Αμάλγαμα” και το Χοροθέατρο Νατάσσας Ζούκα.

 

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
Ο Ταξιάρχης Βασιλάκος είναι μουσικός, χορευτής και χορογράφος της Σχολής Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Συνέχισε τις σπουδές του στο χορό στο Παρίσι, πλάι στους W. Piollet και J. Guizerix, με το πρόγραμμα των Centre National de Danse και Atelier de Paris-C. Carlson. Συνεργάστηκε με τις ομάδες της G. Armstrong και Trajectoire και παρουσίασε το πρώτο έργο του με τίτλο «Αγάπη μου» στο Παρίσι’ (2009) και στη συνέχεια στην Ελλάδα, μια σόλο χορευτική παράσταση, όπου ο χορός εκφράζει την αναζήτηση της Αγάπης με τα πρόσωπα που μπορεί να πάρει μέσα στις πλούσιες, πολύπλοκες και συχνά αντικρουό́μενες συνθήκες ζωής. Ένα μωσαϊκό συναισθημάτων που γίνονται κίνηση, ήχος και λόγος επί σκηνής. Συνεργάστηκε με τον Α. Φωνιαδάκη στις παραστάσεις “Urge” και “Mystify” καθώς και με τον Δ. Παπαϊωάννου. Ως μουσικός συνεργάστηκε με τους: Θ. Σκανδράμη στον δίσκο “Μακροβούτι” και με το Τrio Tzane στο “Gaitani” .

 

Η Πρόεδρος                Η Γραμματέας

Ιωάννα Μέμου            Αλεξάνδρα Κατσιβελάκη