patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Με αφορμή την Γενική απεργία 9 Νοεμβρίου 2022 και την ανακοίνωση του  ΣΥΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ο κ. Παναγιώτης Βέργος  έστειλε στους εργαζόμενους  του Δήμου Πάτμου για να συμμετάσχουν στην απεργία. 

 

Αγαπητοί εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτμου ,

 

Σας απευθύνω το παρόν e-mail , επικαλούμενος την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου καθώς και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πάτμου. Επιπρόσθετα της παρούσης επιστολής, σας επισυνάπτω και «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» του ΣΥΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , το οποίο εξειδικεύει ακόμη περισσότερο τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τα οποία και προσυπογράφω.

 

Σας καλώ όλους να συμμετάσχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρη­ματικών ομίλων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλ­λογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

 

«…μην έχεις πια την πείνα για καμάρι...»

Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στο θάνατο!

Κουπόνια για το ρεύμα - κουπόνια για φαΐ . Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή. 

 

Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

 

Σε αυτές τις συνθήκες το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται υπερωριακά εκ των οποίων το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα υπερωριακά. Το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι εργατικές- λαϊκές οι­κογένειες δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε αρκετές βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα. Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass. Οργάνωση και δράση, μην τους προσκυνάς!

Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε μας αξίζει να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Επιδιώκουν να μας στρέψουν στα μαγκάλια του θανάτου, στην προσαρμογή με το ψύχος.

Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό και προστατεύ­ουν σε αυτές τις συνθήκες την κερδοφορία των μαυραγοριτών της ενέργειας, και την ίδια στιγμή δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.

 

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό όλους. Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η χώρα διεκδικώντας:

 

► 20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ. 2016 – 2017.

► Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσι­κού αερίου.

► Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

► Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

► Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής

► Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

►Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

►Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

►Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

►Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επι­χειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

► Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

►Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

►Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

►Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

 

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

 

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

Κανένας παγωμένος!

Κανένας πεινασμένος!

Κανένας μόνος του!

 

Με εκτίμηση

Βέργος Παναγιώτης

ΠΑΤΜΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΦΘΗΝΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΣΤΙΣ 09:45 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

 

Την ώρα που έχουμε χάσει εδώ και μια δεκαετία το 40% του μισθού μας και ο πληθωρισμός «τρέχει με σπασμένα φρένα» στο 11,5%, εξανεμίζοντας το εισόδημα μας…

Την ώρα που η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας…

Την ώρα που μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, ίσως και η πιο βαθιά των τελευταίων 15 χρόνων…

Την ώρα που από παντού ακούγονται κραυγές πολεμικής προετοιμασίας και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς νέα ολέθρια κλιμάκωση…

Από όλους αυτούς που καταστρέφουν με τις πολιτικές τους τις ζωές μας ακούμε περίμενε! Περίμενε να βγάλουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, περίμενε γιατί τώρα τα πράγματα τα κάνει δύσκολα ο πόλεμος, όπως πριν η πανδημία. Περίμενε πότε θα βγούμε από την οικονομική κρίση για να έρθει η ανάπτυξη μπας και περισσέψει και για σένα κάτι. Περίμενε πότε θα γίνουν εκλογές μπας και κάτι αλλάξει. Περίμενε, περίμενε και όλο στο περίμενε!

Τέρμα πια στην αναμονή

 Αρνούμαστε να ζήσουμε τη ζωή μας στο περίμενε! Αρνούμαστε να ζούμε με κουπόνια!

Δεν μας αξίζει το 2022 να ζούμε μέσα στη μιζέρια, να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Ό,τι κερδίσαμε δεν το κερδίσαμε περιμένοντας από τα πάνω, από μια κυβέρνηση που κάθε φορά αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί έχει κορόνα στο κεφάλι της τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τις δεσμεύσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, το κέρδισαν με ταξική οργάνωση και αγώνα.

Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα για:

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 - 2017! Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ - ΔΕ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών!
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων! Καμία απόλυση! Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα, που προσφέρουν την ίδια εργασία και στους ίδιους χώρους δουλειάς τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας!
 • Να μην τολμήσουν οι δήμαρχοι να φορτώσουν το λογαριασμό στο λαό, αυξάνοντας τα αντίτιμα σε παιδικούς σταθμούς, πολιτισμό, αθλητισμό, τα δημοτικά τέλη και υποβαθμίζοντας της υπηρεσίες! Κανένας συνάδελφος να μη μείνει ούτε μια μέρα απλήρωτος!
 • Καμία ιδιωτικοποίηση! Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός! Έξω οι εργολάβοι!
 • 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο! Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ούτε σκέψη για περικοπές στο επίδομα βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Παροχή Γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Κάνουμε την οργή και αγανάκτηση οργανωμένη πάλη!

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και οι απεργίες στη χώρα μας και σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει, ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι  οι εργαζόμενοι έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, δεν θα προσαρμοστούμε, θα νικήσουμε!

Καλούμε όλα τα μέλη του συνδικάτου να βάλουν μπροστά τις μηχανές του αγώνα. Να φτάσει το μήνυμα της πανεργατικής απεργίας με πολύμορφη δράση και πρωτοβουλίες σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε Δήμο και χώρο δουλειάς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ