patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Ταξίδι στη γνώση και στην εμπειρία του ΕΠΑ.Λ. Πάτμου μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus!

EKDROMH KYPROS

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Πάτμου, συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+2021 με θέμα «Έξυπνα Κτίρια και Συστήματα Ενεργειακής διαχείρισης».

 

Παρακάτω όλοι οι μαθητές  που συμμετείχαν διατυπώνουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους:

 

Για τους  σκοπούς της εκπαιδευτικής   επίσκεψης στην Κύπρο:  
Ο σκοπός της εκπαιδευτικής μας εκδρομής στην Κύπρο ήταν να παρακολουθήσουμε σεμινάρια για την εξοικονόμηση ενέργειας και διαχείρισής της, μαθαίνοντας για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, π.χ. τα φωτοβολταϊκά. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας κατάρτισης επισκεφτήκαμε φωτοβολταϊκές μονάδες, αλλά και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα, για να εξοικονομούν ενέργεια, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Όλα όσα ακούσαμε από τους εξειδικευμένους καθηγητές, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο που λειτουργούν στην πράξη.

 

Για το κέρδος και τις εμπειρίες τους από το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα :
 Από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κερδίσαμε πολλά! Ειδικότερα, ενημερωθήκαμε για τις νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας που προσφέρουν οικονομικά οφέλη στους χρήστες και παράλληλα προστατεύουν αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον. Διαπιστώσαμε πως η χρήση τους αποτελεί μονόδρομο, αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα δεινά της κλιματικής αλλαγής- αποτέλεσμα της σταδιακής καταστροφής του περιβάλλοντος. Επίσης, πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη νέων επαγγελμάτων, σχετικά με τα ενεργειακά συστήματα, που μπορούμε να σπουδάσουμε και μάλιστα αποτελεσματικότερα, ακολουθώντας την ειδίκευση των τομέων (π.χ. ηλεκτρολογίας )που παρέχονται στο ΕΠΑ.Λ Πάτμου.

Για όλους εμάς που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα ήταν μια ανεκτίμητη και αξέχαστη εμπειρία για πολλούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την τεράστια γνώση που λάβαμε από την εκπαιδευτική κατάρτιση-όπως αναφέραμε παραπάνω-, είχαμε την ευκαιρία τόσο να γνωρίσουμε σε βάθος την ιστορία, τα ήθη και έθιμα της Κύπρου όσο και να απολαύσουμε τις ομορφιές αυτού του νησιού, αφού περιηγηθήκαμε σχεδόν σε όλο το νησί. Γευτήκαμε τις υπέροχες τοπικές συνταγές-αλμυρά και γλυκά- και αλληλεπιδράσαμε με τους ντόπιους κατοίκους, διαπιστώνοντας τα πολλά κοινά που μοιραζόμαστε μαζί τους. Τέλος, εμπλουτίσαμε το βιογραφικό μας, αφού η παραπάνω εκπαιδευτική κατάρτιση αποτελεί ένα σπουδαίο εφόδιο για μας.


Η κάλυψη από το πρόγραμμα Erasmus: 
Το πρόγραμμα Erasmus κάλυπτε σχεδόν όλα τα έξοδα μας. Αναλυτικότερα, ήταν πληρωμένα τα ακτοπλοϊκά - με καμπίνες - και τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή μας στα δύο ξενοδοχεία που μείναμε - την πρώτη εβδομάδα στη Λευκωσία και τη δεύτερη στη Λάρνακα. Ακόμη, όλα μας τα γεύματα - το πρωινό, το μεσημεριανό και βραδινό, που ήταν πλουσιοπάροχα- ήταν πληρωμένα. Επίσης, τα έξοδα για τις εκδρομές μας με λεωφορείο και η ξεναγός μας καλυπτόταν στο ακέραιο από το πρόγραμμα. Έπειτα, οι είσοδοι σε όλα τα αρχαιολογικά μουσεία που επισκεφτήκαμε ήταν δωρεάν. Αλλά και τα rapid test , όσες φορές χρειάστηκε να διεξαχθούν στους μη εμβολιασμένους μαθητές, ήταν δωρεάν. Τέλος όλη η επιστημονική κατάρτιση και οι καθηγητές που ευθύνονταν για την παραπάνω εκπαίδευσή μας καλυπτόταν από το πρόγραμμα.

 

Η διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. Πάτμου κα Μίχα Αθηνά, αρχηγός της εκδρομής, και η συνοδός καθηγήτρια κα Τζέμου Χριστίνα συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την εξαιρετική συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κύπρο.

like us on facebook

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

TheologosHouses

theologoshouses

azuro
castelo

banner2022

editorial2ed

Siarli Magda

epal banner

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr