patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Και ξαφνικά δεν αντέχω άλλο! Πνίγομαι! Η δασκάλα και η Κεραμέως. …

XIONOTHYELA

 

του Γιάννη Πούλου

Θα ζήσουμε μια από τα ίδια, αν...»
Μετά το άτυπο χθεσινό διάγγελμα της γιαλαντζί συγγνώμης οι μετεωρολόγοι διά στόματος Κλέαρχου Μανουσάκη που με παρέμβασή του παραθέτει όλα τα στοιχεία και γεγονότα τα οποία με τη σειρά τους αποδομούν πλήρως τις κατηγορίες περί μη έγκαιρης πρόγνωσης της κακοκαιρίας Ελπίς και της σφοδρότητας της, απαριθμώντας τις περιπτώσεις που ο ίδιος είτε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN είτε μέσω κοινωνικών δικτύων έχει προειδοποιήσει τόσο για την επιδείνωση του καιρού όσο και την επικινδυνότητα των φαινομένων.

Παράλληλα ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες είτε την παραμονή είτε την ίδια μέρα, λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία επισήμαινε με πολύ σαφή τρόπο ότι η κακοκαιρία Ελπίς θα φτάσει νωρίτερα στη χώρα και καταλήγει στην ανακοίνωσή του λέγοντας:

«Αν θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες, να τις αποδώσουμε εκεί που πρέπει γιατί αλλιώς και την επόμενη φορά θα ζήσουμε μια από τα ίδια».

 

Η αλήθεια πάντως είναι πως αν στην κυβέρνηση ασχοληθούν με τον ίδιο ζήλο με τον οποίο ρίχνουν τους λογαριασμούς του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο Twitter, τότε μπορεί και να μην τα ξαναζήσουμε. 

 

«Πνίγομαι κ. Κεραμέως»
Μετά από δύο μέρες αργίας και εφόσον τα εκχιονιστικά δεν πέρασαν ακόμα ούτε καν από τις βασικές αρτηρίες των δήμων, τα παιδιά επέστρεψαν σήμερα στα... τηλεθρανία τους και μια δασκάλα από το 3ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα προχώρησε σε μια ανασκόπηση της απελπιστικής κατάστασης που βιώνει σε καιρούς γενικευμένης κρατικής δυσλειτουργίας, από την αρχή ήδη της πανδημίας.

Καταγγέλοντας, με αφορμή την ανάγκη τηλεκπαίδευσης, το γεγονός ότι η κυρία Κεραμέως ζητά τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην εν λόγω διαδικασία, παρουσιάζει στο άρθρο της, τις συνεχείς αποτυχίες του επιτελικού κράτους αρχής γενομένης από το φιάσκο της Αττικής Οδού έως τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολυάριθμες περιοχές.

 

Η ίδια λοιπόν τονίζει, ότι «αναφέρεται» από μόνη της στην υπουργό, συμπληρώνοντας με νόημα «Βεβαίως θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να μάθω τα ονόματα όλων αυτών των ανεύθυνων για τη χθεσινή καταστροφή. Ίσως, τότε, όλοι οι να αντιμετωπιστούμε με τις ποινές που πραγματικά μας αξίζουν!

Εκτός κι αν με ψάχνετε για να μου χορηγήσετε αυτό που μου χρωστάτε εδώ και δύο χρόνια! Έναν σύγχρονο Η/Υ και πολλά άλλα…»

 

Το άρθρο της δασκάλας Αγγελικής Τσίογκα φιλοξενήθηκε στο alfavita.gr και αξίζει να το διαβάσετε:

 

«Είμαι δασκάλα και δουλεύω στο 3ο Δ.Σ. Βύρωνα. Δεν κατάφερα, χθες (σ.σ. αναφέρεται στη Δευτέρα 24/1), να κάνω τηλεκπαίδευση. Σας αναφέρομαι λοιπόν για να μην κουράζεστε να με βρίσκετε!

 

…Και ξαφνικά δεν αντέχω άλλο! Πνίγομαι! Σας γράφω λοιπόν κάποιες σκέψεις μου, γιατί, αν δεν τις πω, θα σκάσω.

Περίπου δύο χρόνια πριν, ξεκινάει μία πανδημία, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά! Και προκύπτει η εύλογη ανάγκη της τηλεκπαίδευσης.

Όλοι, λοιπόν εμείς οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί, τρέξαμε μόνοι μας, χωρίς καμία κρατική βοήθεια, να αγοράσουμε υπολογιστές, να εξοπλίσουμε τα σπίτια μας με οπτικές ίνες, να διαμορφώσουμε χώρους κατάλληλους και ήσυχους στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι… για να τους μετατρέψουμε σε σχολικές τάξεις και φυσικά να μάθουμε τα πάντα για τη WEBEX, ρωτώντας ο ένας τον άλλον, με αυτοσχέδια σεμινάρια μεταξύ μας και πολύωρες συνδέσεις για να κατανοήσουμε πώς θα ανταπεξέλθουμε στη νέα πραγματικότητα, που ξεδιπλωνόταν μπροστά μας!

 

Παράλληλα, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους πιο φτωχούς μαθητές μας, φροντίζοντας να τους εξασφαλίσουμε ένα ταμπλετάκι ή ένα παλιό λαπτοπ ή τέλος πάντων ό,τι μπορούσαμε να βρούμε από δω κι από κει.

Σήμερα λοιπόν, μετά από όλα αυτά, διαβάζω δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία ζητάει τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δεν κατάφεραν χθες να κάνουν τηλεκπαίδευση, αφού μας επισκέφθηκε μία Ελπίδα! Και οι ήρωες εκπαιδευτικοί μετατρέπονται ξαφνικά σε τεμπέληδες; αντιπολιτευόμενους; αντιδραστικούς; πώς να μας χαρακτηρίσω τέλος πάντων;

 

Αναρωτήθηκε κανείς από όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους χαρτογιακάδες αν μπορούσαμε όλοι; Την ίδια ώρα ακριβώς που το ένα παιδί παρακολουθούσε με τον υπολογιστή του το δικό του σχολείο στο ένα δωμάτιο, το άλλο παρακολουθούσε με άλλον υπολογιστή στο άλλο δωμάτιο και ο σύζυγος έκανε τηλεργασία στο σαλόνι, με ποιο ακριβώς μηχάνημα και σε ποιον χώρο θα ξανακάναμε σχολική τάξη;

 

Σκέφτηκε κάποιος από όλους αυτούς, αν κάποιοι δεν είχαν ρεύμα; Αν εγκλωβίστηκαν μαζί με εκατοντάδες άλλους στην Αττική Οδό ή κάπου αλλού; Αν πηγαίνοντας στο σχολείο τους δεν κατάφεραν από εκεί τίποτα εξαιτίας της «υπερσύγχρονης τεχνολογίας» που σας προανέφερα; Αν όλοι οι μαθητές ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο ή μπορεί και αυτοί να αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα;

 

Σε μια χώρα που τα πάντα καταρρέουν, όπως περίτρανα αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, η τηλεκπαίδευση είναι η λύση! Δεν πα να γκρεμίζεται ο κόσμος γύρω; Να εγκλωβίζονται άνθρωποι μέσα στο κρύο; Να γίνονται σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί; Η τηλεκπαίδευση παρούσα και απτόητη θα τα εξομαλύνει όλα! Να έχετε μαζί σας πάντα ένα λαπ τοπ μιας και η WEBEX θα σας σώσει! Γιατί, αν μείνετε 3 μέρες χωρίς αυτή, μπορεί και να πεθάνετε!

Και όσοι κακοί εκπαιδευτικοί σας τη στέρησαν, να τιμωρηθούν πάραυτα, να μαστιγωθούν, να εκτελεστούν και στην τελική να απολυθούν οι άλλοτε ήρωες!

 

Αν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι είναι;

Λοιπόν εγώ δεν έχω μάθει να κρύβομαι κα. Κεραμέως! Είμαι δασκάλα και δουλεύω στο 3ο Δ.Σ. Βύρωνα. Δεν κατάφερα, χθες, να κάνω τηλεκπαίδευση. Σας αναφέρομαι λοιπόν για να μην κουράζεστε να με βρίσκετε! Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε. Βεβαίως θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να μάθω τα ονόματα όλων αυτών των ανεύθυνων για τη χθεσινή καταστροφή. Ίσως, τότε, όλοι οι «εγκληματίες» να αντιμετωπιστούμε με τις ποινές που πραγματικά μας αξίζουν!

 

Εκτός κι αν με ψάχνετε για να μου χορηγήσετε αυτό που μου χρωστάτε εδώ και δύο χρόνια! Έναν σύγχρονο Η/Υ και πολλά άλλα…

Τσιόγκα Αγγελική, Δασκάλα»

 

 

ΥΓ. Είπα κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τη δημοσκόπηση που έβγαλε χθες ο Alpha αλλά μόλις είδα ότι έγινε σε δείγμα 303 νοικοκυριών και ότι μέτοχος της άγνωστης δημοσκοπικής Abacus είναι η κυρία Χριστίνα Καράμπελα που τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος της Actionaid, στην οποία ιδρύτρια και πρόεδρος  υπήρξε η αδελφή του πρωθυπουργού, προτίμησα να φτυαρίσω το χιόνι από το αυτοκίνητο. Τα είπε όλα άλλωστε με το σχόλιό του ο συνάδελφος Μανώλης Γρηγοράκης: Αν πετάξεις μπανάνα στη δημοσκόπηση του Alpha θα τη φάει. Τόσο μαϊμού...

 

πηγή:  Documento

like us on facebook

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

TheologosHouses

theologoshouses

azuro
castelo

banner2022

editorial2ed

Siarli Magda

epal banner

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr