patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Π.Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ. "Ελικόπτερα, ιδιωτικά σκάφη και... χρεωστικές κάρτες για τις μετακινήσεις των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου"!

XARALAMPOS KOKKINOS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κοινωνία μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα γίνεται συχνά μάρτυρας προκλητικών γεγονότων στα οποία πρωταγωνιστούν στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου!


Αντί να την ανακουφίσουν … θέτουν άλλες προτεραιότητες!

 

Είναι γνωστές – και συχνά συνοδεύονται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό- οι μετακινήσεις με ελικόπτερα και ιδιωτικά σκάφη του Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου (ενώ υπάρχουν την ίδια ώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία της γραμμής, αεροπλάνα… που χρησιμοποιούν για τις ίδιες διαδρομές όλοι οι νησιώτες μας-“κοινοί θνητοί”…).


Είναι επίσης γνωστό ότι οι ίδιοι άνθρωποι, που με θράσος λασπολογούν (ανεπιτυχώς όμως για τους άθλιους σκοπούς τους..) κατά των πολιτικών τους αντιπάλων για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις και πραγματοποιούν εν μέσω απαγόρευσεων και lockdown λόγω πανδημίας, μετακινήσεις με ιδιωτικά σκάφη και όχι το πλοίο της γραμμής, όπως ο κ. Χατζημάρκος και η παρέα του τον πρόσφατο χειμώνα στη Χάλκη, που ερευνά και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Μέσα από τα πρώτα θέματα που προέταξε στην πρόσφατη 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ήρθε η εισήγηση μόλις λίγη ώρα πριν την έναρξη της και εγκρίθηκε με ψήφους της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου :

 

“η καταβολή εξόδων μετακίνησης εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ) και η
δημιουργία Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού για την έκδοση χρεωστικων καρτών στους μετακινούμενους για σκοπούς του οργανισμού”

Για την συγκεκριμένο θέμα ζητήσαμε αναβολή (δεν έγινε δεκτή) και δεν συμμετείχαμε στην ψηφοφορία διότι :

– δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση σε επίπεδο αυτοδιοικητικό.
-δεν υποστηριχτηκε με εισήγηση του νομικού τμήματος της Π. Ν Α.
-δεν υπήρχε έγγραφο που να αποδεικνύει ότι οι υπάλληλοι της Π. Ν. Α. επιθυμούν χρήση χρεωστικών καρτών για υπηρεσιακές μετακινήσεις τους.
-δεν αποδέχτηκε η παράταξη Χατζημάρκου τις παρακάτω λογικές και εφαρμόσιμες προτάσεις μας :


α) να οριστεί ένας (1) επιπλέον υπάλληλος για την εκκαθάριση των δαπανών που αφορούν υπηρεσιακές μετακινήσεις αυτοδιοικητικών και υπαλλήλων της Π. Ν. Α. ώστε να σταματήσουν οι καθυστερήσεις καταβολής των δαπανών τους.
β) να υπάρξει ευελιξία, με συμφωνία της Π. Ν. Α. με ταξιδιωτικά πρακτορεία των νησιών μας και να καταβάλει τις δαπάνες των υπηρεσιακών μετακινήσεων των υπαλλήλων και Περιφερειακων Συμβούλων που αφορούν εισιτήρια και διαμονή τους χωρίς να επιβαρύνονται τα στελέχη και να αναμένουν την επιστροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα των προπληρωμένων δαπανών.
-αμφισβητηθηκε η μέχρι σήμερα διάφανη διαδικασία ελέγχου των δαπανών για υπηρεσιακές μετακινήσεις χωρίς πειστικά επιχειρήματα.
-προχώρησαν πρόσφατα στην ίδια ενέργεια (χορήγηση χρεωστικών καρτών…) και στα έμμισθα – “ημέτερα” στελέχη της Περιφερειακής Αρχής στην “Κ2-Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου” όπου διατύπωσαμε και εκεί πολιτικά και τεκμηριωμένα την αντίθεση μας σε αυτή την απόφαση!

 

Δυστυχώς ζήσαμε και πάλι τον καθιερωμένο παραλήρημα – καταγγελτικο μονόλογο του κ. Χατζημάρκου εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη και το “λιβάνισμα” του από τα γνωστά πολιτικά “εξαπτερυγα του” και τοποθετημενα από τον ίδιο σε έμμισθες θέσεις στην Π. Ν. Α.!

Θυμίζουμε η κοινωνία μας ζητά λύσεις στα προβληματα που δεν δίνει η ηγεσία της Π. Ν. Α. και ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά και όχι επάγγελμα!


Είναι όμως δύσκολο η ηγεσία που γέμισε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με φίλους, καλά αμειβόμενους συμβούλους και δημοσιογράφους και δημιούργησαν νέες εμμισθες θέσεις με λεφτά του δημοσίου σε “ημετερους” να περιμένουμε να το ενστερνιστούν…!
Το αποδεικνύει η καθημερινή αλαζονικη συμπεριφορά τους που απέχει από τις ανάγκες που αντιμετωπίζει και τις αξίες που υπηρετεί ο άνθρωπος της καθημερινότητας και του μόχθου.

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ