patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

H Πάτμος «πρωταγωνιστεί» στην ταξιδιωτική εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ!

XORIS PYXIDA

ΔΕΛTIO TΥΠOY

 

Το νησί της Αποκάλυψης ανέδειξε η δημοφιλής ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο που μεταδόθηκε την Κυριακή 15 Αυγούστου από την ΕΡΤ2, ενώ είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά από την επιτυχημένη ψηφιακή πλατφόρμα EΡTflix (https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/choris-pyxida/choris-pyxida-patmos/).

 

Η εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» με παρουσιαστές τους ηθοποιούς Άρη Τσάπη και Γιάννη Φραγκίσκο, καταγράφει και μεταφέρει εικόνες και βιώματα που αποκόμισαν από τα ταξίδια τους οι δύο δραστήριοι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των θεατρικών περιοδειών τους, παρουσιάζοντας τη νησιωτική Ελλάδα στους τηλεθεατές, μέσα από μία ανανεωτική ματιά. Η εκπομπή έχει ήδη κερδίσει το δικό της αφοσιωμένο κοινό για τον αυθορμητισμό που εκπέμπει αλλά και τη μαγεία που πηγάζει από τους κατοίκους, τη φύση, τη γαστρονομία, την αυθεντικότητα και τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου.


Το επεισόδιο για την Πάτμο «ξετυλίγει» με μοναδικό τρόπο γεμάτο ενέργεια και χιούμορ, τις διαφορετικές πτυχές και τις πολυποίκιλες δυνατότητες του προορισμού. Η βαθιά θρησκευτικότητα και ιστορικότητα της Πάτμου ως Ιερής Νήσου κατέχει ξεχωριστή θέση στο επεισόδιο με τους δύο ταλαντούχους νεαρούς ηθοποιούς να μοιράζονται μυστικά και ιστορίες του επίγειου παράδεισου με τον Δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Πέντε, κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με φόντο τις φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές που διαθέτει η Πάτμος.

 

Το εύρος ενδιαφερόντων στο νησί που αποτυπώθηκε στο επεισόδιο, εντυπωσίασε τους δύο παρουσιαστές που επιδόθηκαν σε θαλάσσιες δραστηριότητες, εξερεύνηση παραλιών και χωριών, γαστρονομικές απολαύσεις, ιδιαίτερες τεχνικές κατασκευής καϊκιών και ταξίδια στον κόσμο της ιστορίας, της παράδοσης και του φυσικού περιβάλλοντος της Πάτμου. Το επεισόδιο για την Πάτμο, τα γυρίσματα του οποίου στήριξε ο Δήμος στο καλύτερο δυνατό βαθμό, θα συνεχίζει να προβάλλεται τηλεοπτικά και διαδικτυακά στο μέλλον, σε χιλιάδες εν δυνάμει ταξιδιώτες με ποιοτικά ενδιαφέροντα.