patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Θετική η ανταπόκριση των αρχών στη σύσκεψη του ΔΗΛΙΤΑΠ για τη διαχείριση του COVID -19

krouazieroploio

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Δύο  περίπου ώρες διήρκεσε η  Διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία πρωτοκόλλου διαχείρισης του covid 19 για το λιμάνι και τα κρουαζιερόπλοια, που πραγματοποιήθηκε 29 Μαρτίου 2021 με πρωτοβουλία του ΔΗΛΙΤΑΠ συμμετείχαν   εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπηρεσιών, Λιμεναρχείο , Αστυνομία , Κέντρο υγείας, λεμβούχοι κ.ά. 

 

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση  που συμμετείχε και ο δήμαρχος κ. Πέντες, δεν τέθηκε  κάποιο πλαίσιο όσο αφορά τις προθεσμίες στις ενέργειες, όπως δεν ορίστηκε πότε θα γίνει  νέα συνάντηση για ενημέρωση κ.ά. 

Απλά ο πράκτορας κ. Καμαράτος ζήτησε σε δύο μήνες να μπορεί να έχει στοιχεία για τη διαχείριση, τα οποία έχει ζητήσει εταιρεία κρουαζιέρας που εκπροσωπεί και η οποία, πρόκειται να δρομολογήσει τον Ιούνιο κρουαζιερόπλοιο  στην Πάτμο. 

 

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Αντώνης Γαμπιέρης,  " αφού ακούστηκαν οι προβληματισμοί όλων  η σύσκεψη έληξε με την θετική διαβεβαίωση των εμπλεκομένων αρχών, ότι θα βοηθήσουν όπου χρειαστεί, μεταξύ αυτών και οι γιατροί του Κ. Υγείας κ. Ειρήνη Στρατήλα και κ. Γιώργος Τσουκαλάς αν και το κέντρο υγείας είναι υποστελεχωμένο. 

 

Στήριξη θα προσφέρει και περιφέρεια   η δε αντιπεριφερειάρχης  κ Χαρούλα Γιασιράνη που παρενέβη στη σύσκεψη,  πρότεινε την ενημέρωση σχετικά του Λιμενικού ταμείου της Νότιας Ρόδου. 

 

Όσο αφορά τη συνεργασία με εξειδικευμένο γραφείο αν και ο  Δήμαρχος  κ. Πέντες και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ κ Μελιανός την επιθυμούν, ο κ. Γαμπιέρης  όπως μας είπε βρίσκει αυτή τη συνεργασία δαπανηρή για το Λιμενικό ταμείο της Πάτμου, το οποίο δεν είχε  έσοδα το 2020 και απ ότι φαίνεται  δεν θα έχει ή θα έχει πολύ μειωμένα και  το 2021. 

Για το λόγο αυτό, ο κ. Γαμπιέρης  προτιμά να καταρτήσουν οι υπηρεσίες του ΔΗΛΙΤΑΠ ένα πρωτόκολλο βασισμένο σε αυτά που έχουν καταρτήσει μέχρι σήμερα άλλα Λιμενικά ταμεία όπως  το Λιμενικό ταμείο Μυκόνου ." .  

 

Να σημειώσουμε ότι επίμαχη εξακολουθεί να παραμένει η διαχείριση των  λαντζών στη μεταφορά επισκεπτών για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ . 

Επίσης σε εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου υπάρχει η τοποθέτηση μικρού ιατρείου στο χώρο του λιμανιού για τυχόν κρούσμα ή κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που θα είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι μας. 

Οι απαντήσεις προφανώς θα δοθούν στην κατάρτηση του πρωτοκόλλου διαχείρισης covid -19