patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

TA ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ. Δημοτικό συμβούλιο Πάτμου 4 Μαΐου 2020. Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων. Ο Νέος Αντιδήμαρχος. Κορονοϊός. Υγεία και περιφέρεια. 

 

SYNEDRIASH 10 3 2020 3

της Σμαράγδας Μουλιάτη 

 

φωτό αρχείου

Τι ακούστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 4ης Μαίου 2020 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ 

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ . ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ . (Με τηλεδιάσκεψη)  

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΕΝΤΕΣ Δήμαρχος
Πήραμε από την αποκεντρωμένη την έγκριση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου για την ελάφρυνση ς των επιχειρήσεων .
Ερευνούμε το επόμενο διάστημα με τις οικονομικές υπηρεσίες, την αποκεντρωμένη και το ελεγκτικό συνέδριο κατά πόσο μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα.
Να σκεφτούμε τα οικονομικά του Δήμου αλλά ταυτόχρονα και τι κόστος θα έχει στις επιχειρήσεις αυτή η κατάσταση.
Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα φέρει διάφορες εξελίξεις εύχομαι να είναι θετικές. Πολλές από αυτές εξαρτώνται και από την κοινωνία και από την πολιτεία καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το κάνουμε το τελευταίο όσο μπορούμε καλύτερα.
Για τα επιπλέον μέτρα που θέλουμε να λάβουμε για τις επιχειρήσεις γίνεται μία ανοιχτή διαβούλευση μεταξύ του δικτύου μικρών νήσων και άλλους δημάρχους . Υπάρχουν προτάσεις. Κάποιες συγκρούονται με την αποκεντρωμένη κάποιες άλλες με την πολιτεία. Περιμένουμε τις εξελίξεις για τα πρωτόκολλα λειτουργία των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων. Για να ανοίξει μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος από δω και στο εξής πρέπει να έχει ένα πρωτόκολλο λειτουργίας. Το ίδιο και οι υπηρεσίες.
Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν με τηλεφωνικό ραντεβού.
Ποια θα είναι τα μέτρα.
Για να μη παρανομήσουμε και βάλλουμε το Δημοτικό συμβούλιο σε περιπέτειες περιμένουμε τις αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα.
Θα διεκδικήσουμε περισσότερα από την πολιτεία.
Πρώτη κι αναγκαία η ενίσχυση των Δήμων από το κράτος που θα αποτρέψει την οικονομική τους κατάρρευση από τη μείωση των ανταποδοτικών τελών αλλά και από συσσωρευμένες υποχρεώσεις αποφεύγοντας τον δανεισμό.
Εφέτος είχαμε εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας για αύξηση των ανταποδοτικών για να ισοσκελιστούμε. Θα επιδιώξουμε με ένα ψήφισμα μας το επόμενο διάστημα να μην ισχύσει για το 21 η ανταποδοτικότητα της ύδρευση ς καθαριότητας και της αποχέτευσης και να ισοσκελίσουν την όποια απώλεια στον προϋπολογισμό μας.
Να διεκδικήσουμε κατά 50% τη μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ προς τους Δήμους για να το αποδώσουμε στις επιχειρήσεις μας.
Θα διεκδικήσουμε διάφορα τρόφιμα κ.λ.π. που θα μοιραστούν σε συμπολίτες μας που θα έχουν ανάγκη. Και ζήτησα την αποστολή κλιμακίων να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες και οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον covic 19.
Ανησυχώ και θέλω να μοιραστώ την ανησυχία μου μαζί σας.
Ήδη έχουμε κάνει έγγραφο στον Ε.Ο.Δ.Υ. περιμένουμε απάντηση επειδή ανοίγουν και τα σχολεία για να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση των δασκάλων που είναι εκτός Πάτμου και θα έρθουν εδώ για μάθημα στα παιδιά της Πάτμου.
Αν συμβεί κάτι θα έχει μεγάλο κόστος για τη δημόσια υγεία του νησιού μας.
Θα σας ενημερώσουμε με email αν υπάρξει κάποια απάντηση .
Έχω τη συμπαράσταση όλων των παρατάξεων και θεωρώ ότι πρέπει να φτιαχτεί μια επιτροπή για να προτείνουμε τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που θα πάρουμε αλλά και για τα επόμενα μέτρα που θα αφορούν τον covic -19

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ
Μείωση δημοτικών τελών
Λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά που είπε ο Δήμαρχος και την επιστολή της ένωσης ξενοδόχων για την μείωση των δημοτικών τελών όλων των επιχειρήσεων Αρκιών και Μαράθι, από τα περίπτερα μέχρι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μηχανών εστιατόρια καφετερίες κ.λ.π.
Είμαστε όλοι σύμφωνοι για επιπλέον μέτρα γιατί θα υπάρξει μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο από την καραντίνα τις 45 μέρες αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Χρειαζόμαστε μείωση δημοτικών τελών κ.λ.π . Περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις και όταν θα έχουμε νομοθετικό πλαίσιο για να κάνουμε τις μειώσεις να συνέλθει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για τις αποφάσεις. Θα στηρίξουμε με τις προτάσεις μας όχι μόνο τους επιχειρηματίες αλλά και τους απλούς πολίτες.
Για τον ορισμό του νέου αντιδημάρχου
Παραιτήθηκε η Ειρήνη Κανιαρού και ανέλαβε ο Λευτέρης Κοκκώνης. Δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης αλλά επιβεβαιώθηκα σε ότι είπα στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου που αποχώρησα και οφείλω μια απάντηση στους συμπολίτες μου για τη στάση μου από δω και πέρα.
Όλοι μας κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Δικαιώθηκα για όσα είπα σε εκείνη τη συνεδρίαση . Δηλαδή μοναδικός σκοπός της ανεξαρτητοποίησης ήτανε να πάρει τη θέση του αντιδημάρχου.
Σε κείνη τη συνεδρίαση είχα καταθέσει πρόταση. Εάν ο κ. Κοκκώνης δηλώσει γραπτώς ότι παραμείνει στην παράταξη εγώ θα αποχωρήσω. Θα παραμείνω στη θέση μου, μέχρι να δω τι θα κάνει ο κ. Κοκκώνης και θα καθορίσω μετά τη στάση μου
Κι αυτό ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι θέσεις και τα αξιώματα αλλά υπήρξα ταπεινός στρατιώτης υπερασπιζομενος το κύρος των θεσμών και την αξιοπρέπεια των συνεργατών μου
Άκουσα τις απόψεις των συνεργατών μου . Κάποιος μου είπε είμαστε και μεις εδώ . Δεν είναι μόνο ο κ. Κοκκώνης . Δεν μας λαμβάνεις υπ όψιν; Μη ξεχνάς και τους συμπολίτες μας που σε ψήφισε το 42% την πρώτη Κυριακή. Έχω και μηνύματα από συμπολίτες μας γι αυτό. Πολλοί μου είπαν. Τώρα σε χρειαζόμαστε περισσότερο.
Επειδή ο κ. Κοκκώνης απέρριψε την πρόταση μου και προτίμησε την θέση του αντιδημάρχου και για να μη θεωρηθεί ότι εγκαταλείπω , βάζω μπροστά βάζω το εμείς και όχι το εγώ και παρά την πικρία μου λειτουργώ με αξιοπρέπεια και θα συνεχίσω να είμαι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και θα παρακολουθώ τις εξελίξεις.
Συμφωνώ να πάρουμε επιπλέον μέτρα. Επομένως περιμένουμε τηλεφώνημα σας για να κάνουμε την επιτροπή που πρέπει να είναι διαπαραταξιακή και να δράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΕΝΤΕΣ Δήμαρχος
Απάντηση για τον διοικητικό ανασχηματισμό που έγινε. Θάρθουν και άλλες αλλαγές στο Δημοτικό συμβούλιο .
Βάσει των δεδομένων του Κλεισθένη που μας έδινε τη δυνατότητα για έναν επί πλέον αντιδήμαρχο προχωρήσαμε σε διοικητικό σχηματισμό,
Επειδή η παγκόσμια υγιεινομική κρίση έχει δημιουργήσει προβλήματα από πρωτόγνωρες καταστάσεις στους συμπολίτες μας που δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις αν δεν έχεις μία υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής.
Θεωρήσαμε απαραίτητο να δημιουργήσουμε μία αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής που θα την εκπροσωπήσει η κα Κανιαρού την οποία και ευχαριστώ  που πάντα είναι παρούσα.
Ευχαρίστησε τον κ. Κοκκώνη που αυτές τις δύσκολες στιγμές έρχεται και βάζει πλάτη.

 

ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ ΒΕΡΓΟΣ
Οξυμένα είναι τα προβλήματα στους επαγγελματίες στους ξενοδόχους αυτοπασχολούμενους στους πολίτες και θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο .
Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να τεθεί το νομοθετικό πλαίσιο από την κυβέρνηση για να προχωρήσουμε σε προτάσεις για τις ανάγκες μας Ιδιαίτερη μέριμνα για τα σχολεία και τη λειτουργία τους και να συμβάλει σε αυτό ο Δήμος. Συμφωνώ για την δημιουργία της επιτροπής.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια όπως ο κ.  Στόικος σχετικά με τον κ. Κοκκώνη. 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ Θ. ΓΡΥΛΛΗΣ
Να βοηθήσει η επιτροπή όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους σε όλα τα επαγγέλματα γιατί όλα εξαρτώνται από τον τουρισμό. Το χειμώνα φοβάμαι θα φθάσουμε στην κατάσταση του 55 την οποία δεν έχετε ζήσει.

 

ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑΛΑΚΗΣ
Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες

 

ΝΟΜΙΚΗ ΜΑΥΡΟΥ (Πρόβλημα στον ήχο)
Δεν θα συμφωνήσω με τον κ. Βέργο ότι κάποια πρέπει να τα κρύβουμε.
Εδώ κρινόμαστε για τον τρόπο ζωής μας τον τρόπο σκέψης μας τις αποφάσεις που παίρνουμε για τον τόπο μας , για τη συμπεριφορά μας στην κοινωνική μας ζωή, στη δουλειά μας για τις αξίες μας. ‘Όσο αφορά την απομάκρυνση της κ. Κανιαρού όσο και αν ο δήμαρχος προσπαθεί να το δικαιολογήσει .
Ξαφνιάστηκα δήμαρχε γιατί άκουγα ότι δεν θέλετε κανέναν παλιό να είναι κοντά σας. Τελικά καταλάβατε ότι και μεις οι παλιοί έχουμε κάτι να προσφέρουμε.
Καλά κάνατε και δημιουργήσατε την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής αλλά αντί να αλλάξετε την κυρία Κανιαρού να βάζατε τον κ. Κοκκώνη για αντιδήμαρχο και εκείνη να την αφήσετε στη θέση της.
Εύχομαι να είναι καλορίζικος .
Για τη συνάντηση που είχατε 3 ώρες με τον διοικητή της αστυνομίας δεν μας ενημερώσατε.
Δεν κατάλαβα, αν ο διοικητής φρόντισε να τηρήσει την νομιμότητα και εμείς επαναστατήσαμε; Οφείλουμε να γνωρίζουμε τι συζητήθηκε και γιατί στη συνάντηση δεν καλέστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο επικεφαλής της παράταξης συνεργασίας κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης.
Θα έπρεπε το κέντρο υγείας να ήταν το πρωταρχικό μας μέλημα και να απαντήσετε γιατί δεν ζητήσαμε από την περιφέρεια να μας δώσει και μας πράγματα και να στείλτε ένα ευχαριστήριο στη διοικούσα επιτροπή για το ότι φρόντισε να εξοπλιστούμε με αρκετά πράγματα και σε ιδιώτες.
(Η κα Μαύρου κατάφερε να εκνευρίσει τον Δήμαρχο ο οποίος απάντησε).


ΕΛΕΥΘΕΡIOΣ ΠΕΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Πως μπορείτε κυρία Μαύρου να απαντάτε για άλλους χωρίς να πάρετε την έγκριση τους; Πως μπορείτε να μιλάτε για ένα κύριο Κοκκώνη για μια κυρία Κανιαρού και για πράγματα που δεν είστε ενημερωμένη;
Ανήθικο δεν είναι να σε καλεί το νησί σου να βοηθήσεις και να πηγαίνεις. Ανήθικο θα ήταν να σε καλεί και να μην πηγαίνεις.
Γιατί εγκαλείτε κόσμο να νοιώσει αδικημένος όταν δεν ζητήσατε να ενημερωθείτε από τον δήμαρχο;
Άστοχες και επικίνδυνες οι τοποθετήσεις σας για τους αντιδημάρχους
Να ανακαλέσετε τις ανακρίβειες που είπατε.
Δεν έχω πει ποτέ ότι δεν θέλω κανέναν παλιό. Και ότι κανείς περισσεύει.
Όταν μπήκα στο δημ. συμβούλιο είχα άλλη άποψη για τα κοινά.
Ποτέ δεν είπα ότι οι νέοι θα τα κάνουμε καλύτερα
Αυτό που έλεγα πάντα και είναι στάση ζωής ότι χρειάζεται να συνδυάσουμε την εμπειρία με το καινούργιο.
Να σας ρωτήσω ρητορικά επίσης το εξής: Aν σας καλούσαμε κυρία Μαύρου να υπηρετήσετε το Πνευματικό κέντρο επειδή υπάρχει ανάγκη θα το αρνιόσασταν ;
Όποιος δημοτικός σύμβουλος καλείται ανεξάρτητα της παράταξης να βοηθήσει το νησί του πρέπει να το κάνει.
Τη συνάντηση με την αστυνομία δεν την προκάλεσα εγώ μου ζητήθηκε και τη δέχτηκα.
Ο κ. Στόικος είχε ενημερωθεί γι αυτή την κουβέντα.
Όσο αφορά για το δελτίο τύπου με την υπεύθυνη δήλωση κατηγορούμε ότι λειτούργησα παράνομα . Τον δήμαρχο Κύθνου κανείς δεν τον πήγε στον εισαγγελέα που ζήτησε τα ίδια.
Όσο είμαι δήμαρχος θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω την καλή διοίκηση και λειτουργία του Δήμου και την δημόσια υγεία και ας με πάνε σε όποιον εισαγγελέα θέλει όποιος θέλει .
Να πληροφορηθείτε κα Μαύρου. Τον Οκτώβρη είχα στείλει έγγραφο στην Κω που παρακαλούσα να στελεχωθεί το Α.Τ. Πάτμου.
Το Φεβρουάριο πήγα προσωπικά εγώ στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας και κατέθεσα υπόμνημα στο οποίο περιέγραφα την υποστήριξη για την στελέχωση του Α.Τ. Πάτμου την έξτρα δύναμη για τη Σέγκεν , την συντήρηση του κτιρίου της αστυνομίας το οποίο είναι επικίνδυνο για τους εργαζομένους αστυνομικούς και δεύτερο για τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Αν δεν είναι αυτό καλή πράξη συνεργασίας τότε τι είναι κ. συνάδελφοι.
Για το κέντρο υγείας έχουν βγει ευχαριστήρια για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάποιες δωρεές.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο γιατί έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία,
Για την περιφέρεια , έφερε υλικό που παρεδόθη στο κέντρο υγείας εάν πράγματι υπάρχει εξοπλισμός που χρειάζεται το κέντρο υγείας Πάτμου θα πρέπει να μας το υποδείξει το επιστημονικό προσωπικό και να το ζητήσουμε από την περιφέρεια.

ΜΑΥΡΟΥ ΝΟΜΙΚΗ
Εκνευρίστηκες δήμαρχε. Απ ότι κατάλαβες έπρεπε να γίνει μια ενημέρωση που δεν την έκανες και όσο αφορά ότι δεν γνωρίζω κάποια πράγματα κάνεις λάθος γνωρίζω πολλά.
Κανείς δεν έρχεται να βοηθήσει αν δεν του ζητηθεί.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΜΠΙΕΡΗΣ
Η περιφέρεια έστειλε στο κέντρο υγείας κάποια φυλλάδια και κάποια αναλώσιμα γάντια και ποδονάρια. Τα αιτήματα μας τα απευθύνουμε στην 2η ΥΠΕ. Δεν ξέραμε ότι η περιφέρεια έχει προγράμματα για την υγεία,. Αν το ήξερα δεν θα ζητούσα; εδώ γίνομε ζήτουλας και δεν θα τα ζητούσα από την περιφέρεια;
Αν ξέραμε ότι η περιφέρεια μπορεί να μας προμηθεύσει με θάλαμο απομόνωσης δεν θα το ζητάγαμε; Δεν ολιγωρήσαμε κάπου. O δήμαρχος το ξέρει και προσπαθούσαμε να έχουμε μια επαφή μαζί του. Είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε ένα θάλαμο απομόνωσης στο Κ.Υ. γιατί αυτό που έχομε μόνοι μας διαμορφώσει δεν είναι ότι καλύτερο.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΙΑΡΟΥ
Πράγματι βοήθησα πολύ την παράταξη να εκλεγούμε. Βοήθησα όσο περισσότερο μπορούσα.
Οφείλω λοιπόν να βοηθάω από οποιοδήποτε πόστο μου ζητηθεί Ο κ. Κοκκώνης και μπορεί και θέλει να μας βοηθήσει και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθούμε
Κάθε συνεργασία είναι πάντα θεμιτή γιατί είναι προς όφελος του νησιού.
Τον αν θα είμαι έμμισθη ή άμισθη για μένα δεν έπαιξε ποτέ ιδιαίτερο ρόλο γιατί η βασική προϋπόθεση όταν είπα ότι θα κατέβω στις εκλογές ήταν το καλό του νησιού και όχι αν θα εισπράξω ή όχι μισθό.
Μπορώ να προσφέρω από τη θέση που με επέλεξε ο δήμαρχος ακόμη περισσότερο γιατί μπορώ να μιλάω με ανθρώπους και μέσω τη δουλειάς γνωρίζω τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Από δω και πέρα θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη.
Για να έχετε μια εικόνα της προσωρινής κοινωνικής δομής που έχουμε.
Τον Μάρτιο λίγες μέρες και όλο τον Απρίλιο εξυπηρετήθηκαν 235 άτομα.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ πρόεδρος της σχολικής επιτροπής
Τα σχολεία έχουν απολυμανθεί ξεκίνησαν σήμερα και οι γενικοί καθαρισμοί
Όταν επιστρέψουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στα Θρανία 11 Μαΐου θα βρουν επάνω στο γραφείο τους ένα μικρό αντισηπτικό μία μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια για να τα χρησιμοποιήσουν . Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τα σχολεία άρα όποιος θέλει τη χρησιμοποιεί
Για την επιτροπή που θα συσταθεί για τα μέτρα:
Έχουμε παραλάβει έναν εύρωστο δήμο δεν είναι πανάκεια η προσπάθεια να μη πληρώσουν οι πολίτες τέλη, γι αυτό πιστεύω ότι ναι μεν να γίνουνε οι μειώσεις αλλά με μεγάλη προσοχή διότι εγώ δεν πιστεύω ότι εφέτος θα είναι μια κακή χρονιά αλλά μια πολύ κακή χρονιά, ελπίζω να διαψευστώ. Ο δήμος μας επειδή είναι μικρός νησιωτικό δήμος να διεκδικήσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί από το κράτος. Δεν μπορεί το κράτος με ξένα κόλλυβα να μακαρίζει. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και από κει και πέρα αν μας έρθει η βοήθεια από το κράτος να τους βοηθήσουμε περισσότερο. Φέτος θα έχουμε αρνητικό πρόσημο.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑΛΑΚΗΣ
Δεν έχω καμία πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στο Κ.Υ. Πάτμου από τον κ. Γαμπιέρη. Θάλαμο απομόνωσης έχει κάνει η κυρία Απέργη.
ΜΕΘ δεν μπορεί να έχει η Πάτμος γιατί δεν έχει νοσοκομείο και χρειάζεται αναισθησιολόγο.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΜΠΙΕΡΗΣ
Ο κ. Τσαμπαλάκης είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στο κέντρο υγείας. Να τον ενημερώσω ότι εγώ από τις 9 και μισή κάθε πρωί είμαι στΟ κέντρο υγείας και του έχω ενημέρωση πολύ καλύτερη από αυτή που μου είχε αυτός όταν εκείνος ήταν πρόεδρος και εγώ εκπρόσωπος του Δήμου.

 

ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑΛΑΚΗΣ
Για την ιστορία να πω στον κ. Στόικο και στον κ. Γαμπιέρη τον αγώνα που έκαναν για να με ξηλώσουν από το κέντρο υγείας με πολλά τηλεφωνήματα στο διοικητή τη ς 2ηΥΠΕ και να προλάβουν να κόψουν την κορδέλα στα δωμάτια που έστησα μόνος μου με δικές μου πρωτοβουλίες και δικές μου ιδέες με την οικονομική εισφορά των Γάλλων ο ίδιος ο κ. Γαμπιέρης μαζί με κάποιους γύρω- γύρω δεν ήθελε να γίνουν όλα αυτά διότι δήθεν θα στάζανε τα νερά από την ταράτσα. Και πολλά άλλα που έγιναν επί προεδρίας μου να μην τα πάρω ένα –ένα και φαγώθηκαν για τον κακό πρόεδρο που είχε το κέντρο υγείας να τον ξηλώσουν γιατί τους χάλαγε το γλυκκό στο Δήμο. Ευχαριστώ πολύ.

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ
Εγώ θα απαντήσω. Είπαμε να είμαστε ήρεμοι να περνάμε ωραία αλλά όχι να αφήνουμε στον κάθε Τσαμπαλάκη να κάθεται να λέει ότι του κατέβη.
(Ο ήχος ήταν απαίσιος και δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τίποτα)

 

ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑΛΑΚΗΣ.
Προλάβατε και κόψατε την κορδέλα του ασθενοφόρου για να δείξετε ότι και αυτό το κάνατε εσείς.

 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Την επομένη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικοινώνησε με τους επικεφαλής των παρατάξεων και ζήτΗσε τα ονόματα για την σύσταση της επιτροπής  που θα προτείνει  επιπλέον ελαφρυντικά μέτρα που θα διεκδικήσει ο Δήμος  από την πολιτεία προς όφελος των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των κατοίκων.
Η Επιτροπή αποτελείται από τους: Από την συμπολίτευση ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες, ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μάκης Μπλούκας, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κωνσταντάς, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Λευτέρης Κοκκώνης. Η μείζονα αντιπολίτευση του κ. Στόικου όρισε την κ. Νομική Μαύρου. Από την ελάσσονα αντιπολίτευση οι κ. Παναγιώτης Βέργος και Μανώλης Θ. Γρύλλης.


Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάκης Μπλούκας η επιτροπή είναι διαπαραταξιακή. Η επιτροπή θα καταγράψει και θα προτείνει επιπλέον μέτρα. Περιμένουνε τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση και τις επόμενες μέρες θα συνέλθει για να αξιολογηθούν οι προτάσεις της και να τις διεκδικήσει ο Δήμος.

 

Κρίνουμε ότι αντί να περιμένουνε τα νέα μέτρα, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Βέργος,  να στείλουνε  τις προτάσεις τους από τώρα με τον τρόπο που πιστεύουν ότι θα είναι αποτελεσματικότερος,  ώστε να ληφθούν  υπόψιν από την πολιτεία  έγκαιρα. 

 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr