patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ".

Maggos G. PlakiotakisΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ

 

Επιθετικά όσο και υποσχόμενα άρχισε η θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής των Λειψών όπως άλλωστε διεφάνη και από το πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου στην Αθήνα και τη σειρά εποικοδομητικών επαφών του με γνώμονα τις ανάγκες του νησιού.

Στις 9/9/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ Μάγγου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη κατά την οποία ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας του καταφυγίου θαλάσσιας ζωής στους Λειψούς. Επιπλέον, παρουσία του Υπουργού και της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αλεξάνδρας Σδούκου, συζητήθηκε η μελλοντική ένταξη των Λειψών σε πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης όλων των μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς με ηλεκτρικά.

Εξίσου παραγωγική ήταν και η δεύτερη συνάντηση του Δημάρχου Λειψών με Υπουργό της νέας κυβέρνησης, στο πλαίσιο του ίδιου επαγγελματικού ταξιδιού. Η ατζέντα θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ του κ. Μάγγου και του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στις10/9/2019 περιλάμβανε την ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σταθμού Λειψών με 2 λιμενοφύλακες.

Επιπλέον, βαρύτητα δόθηκε στη σημασία της παρακολούθησης και επίσπευσης της υλοποίησης των όρων της σύμβασης μεταξύ ΓΓΑΙΝΠ και της αναδόχου εταιρείας SYCHEM (Α.Δ.Α: ΨΤ534653ΠΩ-7ΘΥ) σχετικά με την έκδοση της άδειας λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στους Λειψούς και τη δυνατότητα συνέχισης του ίδιου μοντέλου χρηματοδότησης και μετά τη λήξη της σύμβασης (31-12-2020), με τη διεξαγωγή νέας δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας,

Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα για την παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 221 του ν.4412/16 και επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 3669/08 που ίσχυε μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και που ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν στις επιτροπές των διαγωνισμών χωρίς να απαιτούνται 3 υπάλληλοι τεχνικών ειδικοτήτων που άλλωστε, η πλειοψηφία των μικρών νησιωτικών Δήμων δεν διαθέτει.

 

Το πλούσιο πρόγραμμα επαφών του Δημάρχου Λειψών ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον πρώην δήμαρχο Φαλήρου και νυν βουλευτή της ΝΔ, κ. Διονύση Χατζηδάκη ο οποίος και δέχθηκε να φέρει τροπολογία στη Βουλή το επόμενο διάστημα σχετικά με τον περιοριστικό Νόμο 4412/2016.
«Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των Λειψών, είμαστε διατεθειμένοι να διερευνήσουμε την εξεύρεση άμεσων λύσεων και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, ακόμη και αν χρειαστεί να δημιουργήσουμε εκ νέου τις κατάλληλες συνθήκες για τα θέματα που θεωρούμε κρίσιμα», δήλωσε ο κ. Μάγγος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, εκφράζοντας την πρόθεση να επισκεφθεί όλους τους υπουργούς που το χαρτοφυλάκιό τους σχετίζεται με τις ανάγκες των Λειψών.

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr