patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Η Δημοκρατία του VIBER και όχι μόνο!!

Viber Logo

Του δημοσιογράφου Νίκου Μελιανού. 

Πιθανόν να απορεί κάποιος με τον τίτλο αυτού του άρθρου και με το χρόνο που αποφασίστηκε να δημοσιευτεί, όπως επίσης και από το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλές ημέρες από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής.
Δεν είχαμε καμία διάθεση να εμπλακούμε σε ατέρμονες, άνευ ουσίας και φιλοσοφικού τύπου μακροσκελείς αναλύσεις και τοποθετήσεις που γίνονταν μέσω face book  και ομάδων viber έως ότου τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά κάποιοι φίλοι μας παρότρυναν να γράψομε κάτι για τη δημοσιογραφία του face book και του viber και για όσα διημείβοντο μεταξύ των χρηστών του.
Τους ζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες και αμέσως έφθασε το πρώτο κύμα πληροφόρησης με ηλεκτρονική αποτύπωση και στη συνέχεια με γραπτή αποτύπωση και αυτό γινόταν καθημερινά μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2019.
Και τι δεν έχει να διαβάσει κάποιος. Και επειδή πολλά γίνονται που δε λέγονται και πολλά λέγονται που δεν γίνονται, καθίσαμε και τα διαβάσαμε αποκωδικοποιώντας τα και ψάχνοντας να δούμε την εσωτερική τους ουσία για να θυμηθούμε και κάποιον από τους χρήστες του viber μέσω του οποίου είχαν δημιουργηθεί οι ομάδες συζητήσεων.
Τι περιέχουν οι ομιλίες και τα σχόλια;
Απ όλα έχει ο μπαξές αφού δίνεται η δυνατότητα στον οποιοδήποτε να εκφράσει είτε μύχιους πόθους, είτε να κάνει τα παράπονα του γιατί δεν εξυπηρετήθηκε είτε γιατί είχε απωθημένα και πάει λέγοντας. Πάντως όλοι κάτι είχαν ή έχουν να περιμένουν.
Όμως έφτασαν στα χέρια μας τα «απόκρυφα» δύο εκ των ομάδων, μέλη των οποίων συμμετείχαν στις διαδικτυακές και μέσω fb συζητήσεις αποτελούμενα από 7-16 σελίδες το καθένα και αφού είχε γίνει η μεταφορά τους από τον Η/Υ σε πολυγραφημένο και μέσω word κείμενο χωρίς να διαταράσσεται ούτε να κινδυνεύει η συνοχή τους. Και επειδή παντού χωρούν και οι δημοσιογράφοι-πασπαρτού τους έχουν καταντήσει-ρίχνουν που και που το βάρος της όποιας ευθύνης σ΄ αυτούς, άτομα τα οποία είχαν προσφύγει σ΄αυτούς για προσωπικές και καταγγελτικές εξυπηρετήσεις και φυσικά επειδή εκείνοι αρνήθηκαν εισπράττουν τη μήνι τους.
Πάντως ούτε τελάληδες των δημάρχων είμαστε ούτε διαφημιστές τους διαχρονικά. Και εδώ βρίσκει εφαρμογή το προ μηνός από τις δημοτικές εκλογές άρθρο μας με τίτλο «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».
Όμως αν υπάρξουν περιπτώσεις που πρέπει να γίνει αναφορά στους όποιους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους, αυτό θα γίνει είτε επαινώντας τους για τα όποια θετικά ή επικρίνοντας τους για τα όποια αρνητικά.
Και να θυμούνται πάντα,  ότι οι δημοσιογράφοι δεν βγάζουν μανιφέστα, αλλά τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις οι οποίες δύσκολα γίνονται κατανοητές από εκείνους οι οποίοι ευρίσκονται μακράν της πολιτικής κονίστρας, αλλά το παίζουν ειδήμονες αναφερόμενοι επί παντός επιστητού. Όσο για τις απορίες τις οποίες εκφράζουν και διαπιστεύσεις έχουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι και ταυτότητες και σχετικές άδειες τόσο από τον ηλεκτρονικό (ραδιόφωνο, τηλεόραση) όσο και από τον έντυπο και διαδικτυακό (site) τύπο. Και καλά θα κάνουν να σερφάρουν στο google και στο youtube πότε-πότε για να φρεσκάρουν τη   μνήμη τους.  
Καλό θα είναι δε ορισμένοι, να μην προκαλούν γιατί όλα έχουν και τα όρια τους .

Επειδή δε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και επειδή άνοιξε η όρεξη σε εκκολαπτόμενους και άνεργους στο να το παίξουν δημοσιογράφοι, τους αφιερώνουμε το λεχθέν από τον Ανδρέα Κάλβο, ελαφρώς παραφρασμένο: Θέλει αρετή και τόλμη η (Ελευθερία) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Κατά τα άλλα καλοδεχούμενοι οι νέοι συνάδελφοι. Έστω και άτυποι έστω και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και διαπιστεύσεις!